Talven ihmemaa sohvapöydällä

 

061

Viime viikolla tuli fiilisteltyä hieman sohvapöydän kattauksella: joulumusiikkia, glögiä & pipareita! Ne nautittiin tosin vasta myöhemmin miehen tultua töistä kotiin, nämä kuvat otin kun oli vielä päivänvaloa. Halusin testailla kameran toimintoja: miten tuoda tuollaista sinertävää sävyä kuviin. Mielestäni se sopii kivasti tähän vuodenaikaan ja saa kuvista hieman salaperäisempiä. Valkotasapainoa säätämällä saa suuren muutoksen! Kun päivänvalolla kuvatessa vaihtaa valkotasapainoasetukseksi keinovalo, tulee kuvaan kiva sinertävä sävy.

063

Noita poro-lautasliinoja ostin jokin aika sitten törmätessäni niihin Kodin Terrassa. Aivan ihanat ja sopivat kivasti Talven ihmemaa -teemaan. Voi ainakin noista ihailla lumisia maisemia, kun ei niitä ikkunastakaan näy… Onkohan jossain päin lunta..?

102

117

Kuvissa näkyvä valkoinen lahjalaatikko on eräiden jouluvalojen laatikko. Oli niin kivan näköinen, etten halunnut heittää pois. Harmaa nauha ympärille ja näin se sai tähän juhlakauteen sopivan asun. Mies on kysynyt pariin otteeseen, kenelle tuo lahja on. En ole vielä paljastanut. Nyt voin täällä kertoa, että se on ns. sälälaatikko :D. Tiedättekös; sellainen pikkusälä joka ajelehtii siellä sun täällä eikä mitään hajua, kenen käsistä sitä aina pöydille ilmaantuu… Se päätyy nyt tuonne ja simsalabim!: taas tuli nopeasti siistiä! Tosin on siellä myös pari kynttilää…

cats

071

Tällaista tänä tiistaina! Mitäs teille kuuluu, olette olleet niin hiljaisia? Joko on jouluvalmistelut aloitettu ja ehkä jo hyvällä mallillakin? Me ajattelimme tänään vauvan kanssa suunnistaa kaupunkiin ja ehkä piipahtaa Mannerheiminaukion Joulumarkkinoillakin; viime vuonna siellä näytti tältä. Niin muistattekos, kun eilen kerroin meidän öistä? Syykin selvisi eilisen aikana ja sitähän se oli mitä aavistelinkin: ensimmäinen ylähammas on tullut esiin ja toistakin jo viereen pukkaa… Olipa jotenkin todella helpottavaa, että syy selvisi. Se auttaa jaksamaan öitä vielä paremmin! Katsoin eilen omasta vauvakirjastani, milloin olen saanut hampaita ja aivan huvitti: aika lailla päivälleen samanikäisenä on puhjenneet juuri samat maitohampaat kuin nyt pojallamme :).

 

Comments

 1. Tarja
  9.12.2014 / 11:47

  Hei!

  Hyvä, että yövalvomisten syy selvisi! Hampaita täälläkin tehdään, tai ainakin niin luulen… Koti on joulukoristeltu ja pyhien tarjoilut ovat suunnitteilla. Herkuttelua luvassa tietenkin :) Vaan mistä löytäisi ajan kaiken hyvän leipomiseen? Kauniita jouluisia kuvia sinulla, niitä on ilo katsella!

  Hauskaa joulun odotusta!

  • 9.12.2014 / 12:18

   Älä muuta sano! Se kun ei tiennyt, miksi heräilee, tuntui aika raskaalta ja alkoi väsyneenä kuvittelemaan ties mitä. Tämä syy on täysin luonnollinen. Meidän kodin joululook ei ole vielä täysin valmis, toivottavasti ensi viikonloppuna!
   Kiitos kuvakehuista, Tarja, ihana kuulla! Kivaa joulunodotusta sinullekin! :)

 2. 9.12.2014 / 11:49

  En kestä, miten ihania kuvia <3!! Ja kuvista välittyy hyvin tuo talven ihmemaan tunnelma :). Kivaa tiistaita teille!

 3. Haha, ihana säläboksi! Kaunis kattaus muutenkin ja tosiaan kaunis tuo sinertävä sävy!

  Kiva että huonojen yöunien syy selvisi. Kyllä se monessa tilanteessa helpottaa, kun tietään minkä takia on vähän rankempaa, ja varsinkin kun tietää sen olevan ohimenevää :)

  Meillä on juhlittu mun synttäreitä viikonloppuna ja kotiakin on nyt koristeltu hieman jouluisemmaksi taittelemillani paperisilla origamitähdillä ja ulkoa hakemallani oksalla ja nyt pohdiskelen hankkisinko ihan oikean joulukuusen! Tosiaan ensimmäinen joulu ihan omassa kodissa tuntuu niin erityisen hienolta, että jotenkin sellainen pieni kuusi olohuoneessa voisi olla tosi kiva, vaikka joulunpyhät muualla vietetäänkin. Mietin vaan sitä, että jaksanko siivota sitä määrää varisseita neulasia ja varsinkin poimia niitä puudeleiden turkeista :D

  • 10.12.2014 / 11:22

   Kiitos kauniista sanoistasi Noora!
   Nimenomaan: epätietoisuus aina jotenkin pahentaa kaikkia asioita. Taittelemasi tähdet olivat tosi kauniita, kunpa itsellänikin olisi moiseen aikaa (ja ehkä myös enemmän kärsivällisyyttä :P). Hae ihmeessä pieni joulukuusi jo nyt, niin ehdit nauttia siitä joulunpyhien sijaan jo nyt!

 4. kissatäti
  9.12.2014 / 14:00

  Hei Satu:) Täällä ollaan surullisia kissatkin. Menetimme rakkaan Saksanpaimenkoiramme, syöpä nujersi hänet. Teemme hänelle kauniin muistovideon Kaija Koon Jos sua ei ois ollut soi taustalla. Ikävä on suuri, menetin rakkaan ystäväni, varjoni, suojelijani. Joulua ei oikein huvita laittaa, mutta yritetään jotekin. Täällä on pieni sakemanninpentu manttelinperijä lohduttamassa meitä. Meillä on suru, ilo ja toivo. Alotan hänen kanssaan uuden tien, olkoon se yhtä hyvä ja muistorikas kuin edeltäjälläänkin.

  • 10.12.2014 / 11:19

   Hei pitkästä aikaa! Voi voi, en voi itkemättä tätä edes kirjoittaa… Itkin eilen niin kovasti viestisi luettuani :'(. Tuntuu niin kovin surulliselta. Syvin ja lämpimin osanottoni suureen suruunne <3. Saman kokeneena tiedän tasan tarkkaan, miten raastavaa tuo tunne: suru ja ikävä on.
   Täältä kyynelien lomasta lähetän lämpimän halauksen, voimia teille <3.

  • 10.12.2014 / 11:36

   Halusin vielä sanoa, että sen perusteella, mitä sinua olen blogini kautta oppinut tuntemaan, tiedän varmaksi, ettei koirallanne olisi voinut olla parempaa ja rakastavampaa perhettä/kotia. Hän eli aivan varmasti täydellisen onnellisen elämän kanssanne ja ajan kanssa tuo tieto auttaa helpottamaan surussanne.

 5. 9.12.2014 / 17:53

  Kivoja kuvia! Ihana tuo kiemurainen kynttiläkippo! :)

 6. taikku
  9.12.2014 / 18:43

  ihania kuvia aina niin kauniita ja tunnellallisia …meillä alkaa olla tonttuilut aika hyvällä mallilla ollaan papan kanssa käyty kylillä vähän ostoksilla ja äsken paketoitiin lahjoja ,ja kinkkukin on pakasessa odotamassa uunnii päässyä ,,,,vielä muutama työaamu ja sitten koitaa joululomaja lapset tulevat jouluviettoon näillä ajatuksilla jaksaa ,jaksaa vielä töissä pakertaa ……..

  • 10.12.2014 / 11:16

   Kiitos :). Teillä on hyvällä mallilla jo puuhastelut! Itse hoksasin eilen, että mulle tulee kyllä kiire! Tosin mies sanoi, että kyllä nämä jutut on joka joulu hoidettu :).
   Mukavia viimeisiä työpäiviä!

 7. Lennu
  9.12.2014 / 19:48

  Oi että, miten upeita kuvia olet taas ottanut.
  Jouluvalmistelut on täällä hyvällä mallilla ja tästä kaikesta nautin niin paljon. Työpäivän päätteeksi joulumusiikki vain soimaan ja puuhat kotona voi alkaa. On tämä ihanaa aikaa. Mukavaa joulun odotusta! :)

  • 10.12.2014 / 11:15

   Voi kiitokset Lennu! Mukava kuulla, että pidit kuvista :).
   Kuulostaapas ihanalta jouluun valmistautumisesi! Tämä on kyllä vuoden parasta aikaa, ehdottomasti!

 8. Salla
  10.12.2014 / 10:09

  Hei, ihana tonttu-ukko! <3 Mistä hankittu? =)

 9. Niina ja 4kisua
  11.12.2014 / 08:11

  Heippa (pitkästä aikaa) Mihin nämä viikot ovat taas hurahtaneet? Täällä valvottaa ulkoiluhullu Luka. Aina mamman kollipoika ollut tuollainen huutaja <3
  Ystäväni naureskelevat että olen yhtä väsynyt kuin olisi pieni vauva hoidettavana ;) Tietenkin pääsen paljon helpommalla ;)
  Ei ole meillä ehditty paljoa joulua miettimään…(olen AINA töissä…siltä se ainakin tuntuu…) Jouluvalot mies sai vihdoinkin laitettua terassille, eipä meillä vielä muuta joulua ole.
  Lauantaina on piparien leivonta päivä poikien kanssa :) Kyllä se Joulu meillekin taitaa saapua hihihih
  Ihanaa Joulun odotusta teidän perheelle <3

  • 12.12.2014 / 18:33

   Heipparallaa! Niin mukavaa, että ehdit nyt jättää viestiä ja kertoa kuulumisia :).
   Kyllä se joulu tulee vähäisemmilläkin valmisteluilla, älä huoli. Mukavia huomisia leipomishetkiä teille ja tunnelmallista joulunodotusta <3. Kisuillekin halit!

 10. Kix
  16.12.2014 / 09:12

  Suloisen hempeitä joulujutskia. Tuovat tosiaankin ihanaa talvitunnelmaa kun ei sitä vielä tuolta ulkoa löydy.

  • 16.12.2014 / 21:51

   Kiitos Kix! Täällä satoi tänään lunta, nyt iltasella vähän enemmänkin. Olisipa se maassa vielä aamullakin!

 11. SatuKoo
  18.12.2014 / 12:40

  Ihania servettejä olet löytänyt :)
  Tässä lomailun jäljiltä lueskelen viikon jäljessä postauksia, sain omat joulutouhut päätökseen jo ennen lomalle lähtöä, jokaikinen pakettikin on jo paketoitu.
  Joulutoria olen jo vuosia kaipaillut Ouluun, harmi etteivät sellaista saa tänne järjestettyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.