Muista rentoutua

 

Arvon leidit, muistattehan ottaa rennosti tänä viikonloppuna! Nyt joulustressi voi helposti nostaa päätään, sillä (valmistelu)päivät ennen jouluaattoa käyvät vähiin… Sitä ehkä haluaa viikonlopppuna saada kaiken mahdollisimman valmiiksi, koska alkuviikosta on vielä töitä. Silti täytyy muistaa nautiskellakin ja ennen kaikkea rentoutua!

059

Katsella kotona ympärilleen ja nauttia siitä, mitä on jo ehkä ehtinyt saada valmiiksi. Jos ei ole ehtinyt mitään, niin mitäs sitten! Ota kupponen kahvia, teetä, glögiä tai mitä ikinä mieli tekeekään ja – älä tee mitään! Ole vain! Olen viime päivinä huomannut, että me naiset emme juuri koskaan vietä tuollaisia hetkiä; jostain syystä meillä ei muka ole aikaa moiseen. Havahduin oikein illalla tuohon seikkaan, kun söin rahkaa, koristelin joulukuusta, kuuntelin, milloin pesukone on valmis ja lauleskelin vauvalle – kaikkea samanaikaisesti. Huomasin, että tuolla tavoin kaikki päiväni oikeastaan sujuvat, askareet vain vaihtuvat. Teen koko ajan jotain, aamusta iltaan ja yöllä herään vauvan kanssa (ei puhuta heräämiskertojen määrästä; hampaita pukkaa…) muutamaan otteeseen. Ratkaisu on ehkä hieman uskomaton, mutta meidän täytyy alkaa ottamaan oppia miehistä! Heillä on hieno kyky olla stressaamatta ja välillä vain olla, olla jopa ajattelematta mitään :D. Lisää tuota meillekin, naiset! Aivan suotta laadimme itsellemme pitkiä tehtävälistoja. Meidän täytyy niiden laatimisen sijaan vain olla. Ainakin joskus, edes sen pienen hetken.

cats

050-crop

Otin eilen muutaman jouluisen kuvan kotoamme. Rajasin joitain blogikuvia siten, ettei olohuoneen lattian erästä kohtaa näkynyt. Ettei se ”veisi kuvan rauhallisuutta” tai jotain… Vaikka oikeasti se on parasta koko huoneessa, koko kodissamme, koko elämässämme. Se on tämä pieni rakas mussukka söpöliini, jonka lempileikki tällä hetkellä on tämä:

064

Istua lattialla ja saada lelupussukka nenän eteen pengottavaksi. Yksi kerrallaan sieltä kaivetaan kaikki ulos. Kahta isompaa kirjaa hän ei vielä jaksa nostaa, ne jää pussukan sisään, mutta muut tutkitaan ja maistellaan yksi kerrallaan. Sitten ne nakataan olan yli tai minne milloinkin huvittaa.

Imetystyynyä hehkutan toistamiseen: loistohankinta! Se on imettämisen lisäksi tehokas myöskin tuollaisena taustapehmikkeenä, jos sattuu vielä kupsahtamaan kumoon. Jokunen kuukausi takaperin siitä oli hyötyä myöskin masulla olemiseen; kädet kun tapasivat mennä taakse mäkihyppääjän tavoin. Imetystyyny rintakehän kohdalla esti sen ja auttoi pitämään käsiä edessä, jolloin leikkiminen oli huomattavasti helpompaa.

Rentoa joulunalusviikonloppua! 

 

Comments

 1. 20.12.2014 / 16:47

  Paras muistutus <3 Itse oon koittanut muistuttaa koko jouluun itselleni ottaa rennosti ja nauttia vaan olosta :) Ja toinen mun matra on ollut: MUISTA HENGITTÄÄ :D Auttaa muuten;) Ei oo tullut yhtään stressattua :)
  Ihanaa joulua teidän perheelle <3 :)

 2. Pia
  20.12.2014 / 16:50

  <3

 3. 20.12.2014 / 22:37

  Niin arvasin että tulen hyvälle mielelle kun tänään kurkkaan blogiisi :) Tämä fiilistelyvaihe on melkein yhtä ihana kuin joulukin, joten todella pitää muistaa nauttia näistä viimeisistä valmistelupäivistä <3

  • 21.12.2014 / 16:32

   Voi miten ihana kuulla! <3
   Mun mielestä nämä viikot/päivät ennen joulua ovat juurikin parasta aikaa, koska silloin kaikki on vielä edessä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.