Jälkiruokaa maljoissa

 

Tänä jouluna tykästyin erilaisiin maljamaisiin jälkiruokiin. Pienellä googlettelulla löysin kaksi jälkiruokavinkkiä, joita molempia sovelsin: piparimaljaa sekä piparitiramisua, kuvissa tuo jälkimmäinen.

003

Nämä saavat plussaa herkullisuutensa lisäksi nopeasta ja helposta valmistustavasta. Sopivat kivasti jouluruokien jälkkäriksi, mutta toimivat hyvin myös kahvipöydässä, jos joulutortut sun muut jo tökkivät.

Piparimaljassa käytin appelsiinipipareita, joista tuli tämän joulun lemppareita. Näitä löytyy ainakin Annas-merkiltä. Murskasin piparit ja laitoin maljaan vuorotellen piparimurua, piparkakkurahkaa (Arla) sekä kermavaahtoa.

008

Piparitiramisuun tulee puolestaan kahvissa kostutettua piparimurua ja tiramisuvaahtoa. Tiramisuvaahto koostuu tiramisurahkasta sekä suklaakermavaahdosta. Näitä kahta vuorotellen maljoihin, päälle lisäsin vielä tavallista kermavaahtoa.

Jos joululta jäi vielä pipareita kaappiin, niin tässä yksi idea, miten tuhota ne vaikka uuden vuoden juhlinnoissa! Jokos teillä on uuden vuoden suunnitelmat selvillä?

cats

 

 

Comments

 1. SatuKoo
  29.12.2014 / 14:21

  Herkulliselta näyttää :)
  Pitääkin kokeilla noita herkkuja, jos ei pipareita muuten saada tuhottua.

  Me lähdetään uudeksi vuodeksi raketteja karkuun maalle, karvakorva kun ei oikein raketeista perusta, niin ihan kaikkien mielenrauhan vuoksi on hyvä painua sinne, missä ei edes raketit pauku :D

 2. taikku
  29.12.2014 / 16:30

  nam nam, meidän täytyy kokeilla näyttävät niin herkulisilta, ,,,,mutta me papan kanssa menemmme syömään.jotakin hyvää…. mutta ensin käymme katsomassa oulussa torilla raketit ja ammumme yhden oman raketin taivaalle uudenvuoden kunniaksi ,,loppu iltaviilistellä tunnelman mukaan ..oikein rauhallista uuttavuotta koko perheelle …

  • 29.12.2014 / 21:12

   Kivat vuodenvaihteen suunnitelmat teillä! Me juuri tänään teimme hieman suunnitelmaa keskiviikolle. Ilta kotona kokkaillen ja saunoen, mutta päivällä käydään ainakin ystävien luona.
   Kiitos samoin sinne!

 3. Sara
  29.12.2014 / 22:22

  Nämä jälkkärireseptit menevät kyllä kokeiluun. :-) Uusi vuosi vietetään lasten kanssa kaveriperheen luona. Sitä ennen on tosin ajettava 500 km läpi Suomen.

  Olen myöhässä unikouluasiassa, mutta toivottavasti se tuottaa teillä tulosta. Omat lapset ovat jo koululaisia, mutta etenkin esikoinen herätti 1,5-3 tunnin välein pitkään. Vauva-ajasta päällimmäisenä muistuu mieleen järkyttävä väsymys. Toivon kovasti, että teillä koittaa paremmat ajat unien suhteen. Ei ole ehkä helppoa, mutta koeta olla miettimättä aiempia ajattelemattomia kommentteja, vaan luota itseesi ja tee juuri siten kun teidän perheellänne parhaiten sopii.

  Hyvää uutta vuotta!

  • 30.12.2014 / 22:49

   Turvallista matkaa!
   Minä sössin unikoulun heti eka yönä… En ollut henkisesti valmis, joten katsellaan myöhemmin. Nyt mies on ollut lomalla, joten olen saanut nukkua aamuisin eikä pääkipuja ole tullut. Kiitos sinulle rohkaisevista sanoistasi! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.