Mennyt joulu

 

Toisille nämä välipäivät ovat vielä joulua, toisille joulu on jo täysin ohi ja katseet ovat vain ja ainoastaan tulevassa. Itselleni nämä taitavat olla juurikin niitä nimensä mukaisia välipäiviä, haahuilen tässä välimaastossa osaamatta päättää, onko joulu jo ohi vai ei. Taidan kyllä olla sitä mieltä, että kyllä se ohi on ja on aika tehdä pieni kooste menneistä joulunpyhistä. Oman joulunviettoni lopettaa nimittäin joulun muisteleminen ja pienimuotoinen yhteenveto ihanista joulunpyhistä ennen vuoden vaihtumista. Aiemmin tälle ei ole ollut aikaa, mutta vielä ehtii hyvin! Jonkun kerran on jo pian alkava vuosikin mielessä pyörinyt, mutta joulu on ollut vielä tämän päivän mielessäni. Kun siirrän joulumuistot tänne, muistaa taas ensi joulunakin, missä olimmekaan minäkin päivänä ja miten ne pyhät sujuivatkaan. Helposti nuo asiat vuodessa unohtuvat tai ainakin yksityiskohdat hämärtyvät! Edellistä joulua muistelemalla on mukava taas syksyn tullen alkaa pikkuhiljaa odottelemaan sitä edessä häämöttävää joulua. Voi että kuinka melkein jo nyt odotan sitä syys-lokakuuta, kun kaikki alkaa ja se ihana kutkuttava odotus starttaa; odotan tuota aikaa joka vuosi enemmän kuin kesää.

cats

En ole vielä karsinut joulua kodista, mutta pikkuhiljaa tämän viikon aikana aion sitä tehdä. Ei kaikkea kerralla pois, vaan joka päivä jotain. Vähitellen, jotta ehtii taas tottua kodin riisuttuun ilmeeseen eikä haikeus iskisi. Tätä valkoista joulukuusta en taida raaskia viedä varastoon vielä pariin viikkoon. Sen ansiosta tämä työhuone tuntuu niin kovin kodikkaalta ja lämpöiseltä. Olohuoneestamme löytyy Viljami-tonttu, joka on ollut vauvan ensimmäisen joulun lempijoulujuttu. Isovanhemmillakin hän etsii aina katseellaan tonttuja. Ne on niin hauskoja!

078

cats

Vaikka muut joulujutut siirtyvätkin kaappiin odottamaan ensi vuoden joulufiilistelyjä, niin tonttunen saa vauvan iloksi jäädä. Että tässä sitten syy, jos tuota tonttua vielä keväällä kuvissani ihmettelette :).

Jouluaattona poistuimme kotoa vain joululounaalle isovanhempien luo sekä joulukirkkoon. Joulukirkon jälkeen vietimme aattoa meillä: minun, mieheni ja poikamme lisäksi meillä olivat vanhempani, veljeni tyttöystävänsä kanssa sekä mummuni. Joulupäivää vietimme vanhempieni luona herkutellen ja lautapelejä pelaillen. Ihan parasta; lautapelit kuuluvat jouluun. Äitini oli loihtinut pöytään aivan ihanan punavalkoisen kattauksen aina itsetehdyistä servettirenkaista lähtien:

146

Saimme niin upeat joulumaisemat: kunnon vanhan ajan runsasluminen joulu! Tänä vuonna taisi koko maassa ollakin valkoinen joulu; kyllä sitä saikin jännittää!

cats

Tapaninpäivää vietimme sitten kotona, emme poistuneet pulkkareissua pitemmälle koko päivänä. Vieraiksemme saimme miehen vanhemmat. Kaiken kaikkiaan kiva joulu!

Olen jo vuosia haaveillut joulusta Lapissa. Paljon lunta ja pakkasta, mökki, jossa sauna ja takka, kynttilöitä mökin pihalla siellä täällä, kuurankukkia ikkunaruuduissa. Rauhaa ja hiljaisuutta. Ei kulkemisia muuta kuin happihyppelyiden verran. Tuollaisen joulun vielä joskus vietämme!

Mitäs teidän vuoden viimeisiin päiviin kuuluu? Joko joulu on vietetty ja nautittu ja katseet suunnattu tulevaan?

 

Comments

 1. Lennu
  30.12.2014 / 20:30

  Kyllä täällä vielä joulutunnelmissa ollaan :), vaikka uusi vuosi jo ihan ovella. Olen loppiaisen yli lomalla ja siihen asti meillä saa koristeet ym. olla esillä. Joulu oli aivan ihana meillä, ihanien ihmisten kanssa leppoisaa yhdessäoloa. Jotenkin taas sellainen olo, että haluaisi ajan pysähtyvän tähän hetkeen ja se paluu arkeen tammikuussa olisi jossain kaukana.. Mutta, vielä on viikko aikaa nauttia joululomasta, rentoutua ja ladata akkuja :). Oikein Hyvää Uutta Vuotta teidän perheelle!

  • 1.1.2015 / 16:15

   Minäkin muistan lapsuuden joululomat, ne oli pitkiä (loppiaisen yli) ja jouluhan sen loman ajan kotona vallitsi :). Tiedän hyvin, mitä tarkoitat tuolla ajan pysähtymisellä. Itse aloin tänään purkamaan joulua kodista, nyt tuntui siltä että olen siihen valmis.
   Hyvää uutta vuotta, Lennu!

 2. Jenna
  30.12.2014 / 21:01

  Onko se Tyynelän tonttu? :). Ihana! Ihailin niitä itse joulun alla mutta jäi vielä ostamatta :).

 3. PäiviR
  30.12.2014 / 21:39

  Jouluhan kestää ainakin Nuutinpäivään, ei sitä ennen voi lakata fiilistelemästä :)
  Vaikka se odotus tuntuu edelleenkin olevan joulussa parasta, niin kyllä noita koristeita ja valojen tunnelmaa jaksaa helposti tammikuun puoliväliin saakka. Joten älä ihmettele, jos ikkunoissa välkkyvät vielä pitkään tähdet :D

  • 1.1.2015 / 16:17

   Näinhän se on :). Jotenkin viime vuosina itse olen kuitenkin ollut valmis luopumaan joulusta jo näillä paikkeilla. Joulu- tai tunnelmavalot saavat kuitenkin vielä jäädä.
   En ihmettele, pidä vaikka kesään asti, jos ne iloa tuottavat :D :). Hyvää uutta vuotta!

 4. Äippä
  30.12.2014 / 21:50

  Kyllä punainen ja valkoinen ovat joulun värit, ihania kuvia taasen :) Meillä joulukoristeet ovat aina perinteisesti loppiaiseen, koska silloin on syntymäpäiväni. Usein olen siihen asti lomallakin, tosin nyt menen töihin jo perjantaina, eli huomenna viimeinen pyjamapäivä :) Minäkin haaveilen Lapin talvesta ja niistä uskomattoman kauniista maisemista, joita olen seuraillut netistä, revontulia ja vaikka mitä. Saariselän maisemat ovat tulleet tavoitteeksi kokea ja nähdä, pitäähän niitä unelmia olla..

  • 1.1.2015 / 16:20

   Kiitti! :)
   Itse aloin karsimaan joulua tänään, valot saavat vielä jäädä.
   Olen asunut yhden talven Levillä, joten muistan vielä hyvin, miten kaunista siellä on! Ne revontulet on kyllä huikea näky. Muistan myöskin ne -40 asteen talvipäivät, kun piti lähteä töihin… Melkoista kyytiä oli, kun autonrenkaat olivat jäätyneet neliöiksi :D.
   Unelmia todellakin pitää olla, niistä saa kovasti potkua!

 5. 31.12.2014 / 15:41

  Terveisiä Lapin joulusta :) Me olimme nyt ihan ensimmäistä kertaa jouluna lapissa. Kannattaa pitää haaveestasi kiinni, kyllä se oli juuri tuollaista niin kuin ajattelet! Lisäksi vielä mahtavat revontulet :)

  Hyvää Uutta Vuotta!

  • 1.1.2015 / 16:21

   Voi kiitos terkuista! Ihanaa, että saitte kokea Lapin joulun :).
   Asuin yhden talven Levillä ja tästä viestistäsi muistinkin ne aivan huikeat revontulet, joita siellä sai usein ihastella.
   Kiitos samoin!

 6. 1.1.2015 / 21:54

  hei, mistä teidän ruokapöydän tuolit on? ostettiin samanlaiset jyskistä ja ne on osoittautuneet tosi huonolaatuisiksi ja nyt olisi etsinnässä samanlaiset mutta laadukkaammat :)

  • 2.1.2015 / 21:48

   Ne Jyskin taisikin olla aika edulliset. Nämä meidän on Kodin Ykkösestä (hintaa oli viitisen vuotta sitten noin 50 euroa/kpl).

   • 3.1.2015 / 15:21

    ja ovat siis pysyneet hyvinä? meillä jalat vinksahti ja nyt tuolit ovat ihan vinot.. täytyy yrittää suostutella miestä hommaamaan hieman laadukkaammat, tässä yritetään opiskelijabudjetilla tehdä kivaa kotia, mut olishan se ihan kiva, jos keittiötuolilla voisi istua suorassa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.