Viikonlopun keittiöpuuhasteluja

 

087

Takana ihanan pitkä viikonloppu – ehdin vaikka ja mitä! Joskus on kiva käyttää hyödyksi ne päivät, jolloin olemme miehen kanssa molemmat kotona ja syventyä sellaisiin asioihin, joihin ei vauvan kanssa kaksin oikein voi. Tai toki voi, mutta se on turhan työlästä… Niinpä otin viikonloppuna työn alle keittiön! Kaikki kaapit ja laatikot tyhjiksi ja kunnon pesut; edellisestä siivouksesta olikin ennätyksellisesti yli vuosi aikaa. Vaihdoin myöskin monien astioiden paikkaa käytännöllisempään suuntaan. Nyt mm. ne eniten käytetyt kahvikupit löytyvät kahvikoneen läheisyydestä ja käytetyimmät astiat aivan astianpesukoneen lähettyviltä, jolloin koneen tyhjennys käy vaivattomammin.

cats

Syksyn mustikoista valmistui herkullinen mustikkasoppa. Täytyy tehdä nyt viikolla vauvallekin oma versionsa, niitä mustikoita kun riittää. Varmasti hyvää puuron kaverina.

089

Iittalan Ego-sarjan valmistus loppui vuodenvaihteessa. En ehkä olisi tiennyt tuota ilman lukijan mainintaa, joten kiitos vinkistä! Hirmuisen monesta paikasta nuo astiat olivat jo loppuunmyyty, mutta sain kuin sainkin täydennettyä omia kahvi- ja teekuppejani. Lisäksi tilasin sarjan lautasia parissa eri koossa. Kyseessä yksi lempiastiasarjani, tosi harmi että valmistus lopetettiin!

063

Uusien astioiden myötä tila laatikoissa meinaa käydä vähiin. Mietinkin nyt noiden beigejen kahvikuppien ja lautasten kohtaloa: pidänkö vai enkö. Olen käyttänyt niitä turhan vähän… Kaappeja siivotessani mietin, että kaikkien astioiden tulisi olla niitä yli-ihania, joita haluaa käyttää koko ajan. Puoli-ihanat astiat vievät vain turhaa säilytystilaa, jos ei niitä usein käytä eivätkä ne tuota iloa. Itse olen sen verran astiafriikki, että haluan arkenakin syödä niistä yli-ihanista astioista, sillä arkeahan tämä elämä suurimmaksi osaksi on! Tosin kyllä meiltä löytyy muutama arkinenkin lautanen juomalaseineen; ovat kulkeneet matkassa jo yli vuosikymmenen. Miten sellaiset eivät muuten koskaan mene rikki? :)

079

cats

Pari laatikkoa jäi vielä vaiheeseen, taidan paneutua niihin vielä tänään. Mutta en nyt, sillä vauva nukkuu päiväunia ja minä vain olen ja laiskottelen! Ihanaa viikkoa – täällä -17, mites siellä?

 

Comments

 1. Sara
  5.1.2015 / 11:57

  Täällä parin viikon loma vetelee viimeisiään ja olen laatinut itselleni listan töistä, jotka pitää saada tehtyä. Olen ollut ahkerana, joten enää listalla on lihapasteijoiden tekeminen (miehen suosikkeja) sekä itäisen vaatehuoneen/sisävaraston siivoaminen. Uudenvuoden tarmokkuus ja auringonpaiste saavat kyllä mielen korkealle. Hyvää loppiaista!

  • Sara
   5.1.2015 / 11:59

   Itäisen = toisen. Ipad meinaa nyt ehdotella hassuja. Olisi tietty kiva, jos olisi pääilmansuuntien mukainen määrä vaatehuoneita. Olen kyllä tyytyväinen, että niitä on kaksi – olkoot vaikka eteläinen ja pohjoinen. :-D

   • 5.1.2015 / 12:04

    Kiitos päivän piristyksestä! Hahah! :D Ottaisin myöskin avosylin vastaan tuollaisen määrän vaatehuoneita! Voisihan kaakolle, koilliselle, lounaalle ja luoteellekin olla omansa – tuskin jäisivät tyhjiksi! :D

  • 5.1.2015 / 12:02

   Oletpa ollut tehokas! Tuollainen listasysteemi on tosi toimiva keino itsellänikin. Muista vielä lomaillakin :). Täälläkin paistaa aurinko, ihana näky pitkästä aikaa!

 2. Nimetön
  5.1.2015 / 12:00

  Siis apua! Kiitos Satu että pelastit (tai pilasit, heh..) mun aamun! :) Multa on kyllä menny ihan ohi että tuo Ego-sarja on lopetettu :/ Mulla olikin vasta yksi iso kuppi, lemppari kahvikuppi! ..joten sainpas laittaa töpinäksi että saisin haalittua lisää! Parista eri nettiputiikista piti naputella, vaan huh, sainpas vielä muutaman. Kiitos vielä! :)

  Täällä näyttää -10 astetta mittari, ja aurinkokin näyttäytyy pitkästä aikaa!

  • 5.1.2015 / 12:08

   No älä; jotenkin ihan vähin äänin tehty tuollainen päätös infoamatta meitä! Hyvä, että ehdit vielä.
   Itsekin jouduin kahdesta eri paikasta tilaamaan. Iittalan verkkokaupassa oli kyllä hinnat kohdillaan, kivakiva! :P
   Mulla oli niitä isoja kuppeja (4dl) kolme (mieheltä särkyi yksi) ja mistään muusta ei cappuccino maistu samalta! Nyt niitä on tulossa meille kolme, joten ehkä kuudella pärjää jonkin aikaa. Ehkä käytän niitä tästä eteenpäin yksin, ihan vain varmuuden vuoksi :D.
   Täälläkin aurinkoa, onpas ihana näky pitkästä aikaa! Kevättalvi on niin kaunis!

 3. Äippä
  5.1.2015 / 12:38

  Yli-ihana ja puoli-ihana – juuri niin, hyvin sanottu :) Siihen pyrimme, että vain niita olisi käytössä! Yhtenä päivänä heittelin lautasta, kuin joku sirkustaiteilija, mutta ei se hitsi mennyt rikki, eihän noista iänikuisista astioista pääse mitenkään eroon, kun ei ihan ehjiä viitsi roskiinkaan laittaa..

  • 5.1.2015 / 19:46

   Just niin, siihen on hyvä pyrkiä.
   Nauratti sun sirkustemput! Tuollaisia nuo astiat juurikin on: ei millään rikki! Nooh, meillä ehkä on toivoa, kun tuo pikkuherra tuosta kasvaa ;D.

 4. 5.1.2015 / 13:17

  Hih yli-ihana :D Mutta joo tuota ajatusta itsekkin yritän noudattaa -että vain ne kivat astiat käyttöön ja niitä harvemmin käytettyjä olen harventanut. Vielä ehkä jotain voisi karsia :)

  • 5.1.2015 / 19:47

   Hyvä päämäärä! Itse olen onnistunut karsimaan astioita aika hyvin jo, vielä olisi työnsarkaa vaatehuoneen osalta :P.

 5. 5.1.2015 / 15:20

  Täällä on jo tovin aikaa yritetty yksinkertaistaa elämää ja vähentää tavaraa, kumman vaikeaa se silti on. Ajatuksena raivaamiselle juuri se, että jäljelle ei jäisi mitään kompromissitavaraa – ei vaatteita, astioita eikä leluja. Etenkin nyt joulun jälkeen tuntuu vapauttavalta siivota kaappeja:)

  • 5.1.2015 / 19:49

   Olen samaa mieltä! Turhan usein mielessä käy no jos käytän tätä vaikka sitten ja sitten… Blaah!
   Joulun jälkeen iski kyllä kaappienraivausinto! Tämä fiilis täytyy hyödyntää, niin kauan kuin tätä kestää… :)

 6. Niina ja 4kisua
  5.1.2015 / 16:05

  Itselläni on piiiitkä TO DO-lista kotona odottamassa ;) Nyt on kyllä ollut pakko huilailla ja ladata akkuja…Kyllä ne hommat kotona odottaa vaikka ne tuolla takaraivossa on mielessä ;)Ja etten nyt miehen mielestä ihan pirttihirmuksi heittäydy työ pyynnöilläni ;) Mukavaa viikkoa teille ja kusuille paijauksia♥ p.s täällä -10

  • 5.1.2015 / 19:51

   Joo lohduttaudu sillä, että ei ne hommat mihinkään katoa :D.
   Kivaa viikkoa teillekin, Niina! Täällä ei kisut juurikaan nenuaan ulos laita: -20 meni jo rikki…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.