Kylpyhetken aikaan

 

Tällä viikolla alkaa taas vauvauinti, lähes kuukauden tauon jälkeen. Saapa nähdä, mitä pieni vesipetomme tuumaa! Äitiä kyllä jännittää tulevat sukellukset jo nyt; miten ovat muistissa yms. Otetaan jonain kertana veljeltäni kamera lainaan, jotta saadaan videokuvaa myöskin veden alta. En malta odottaa! Katsotaan, joskos onnistuisin ottamaan sillä jonkin räpsyn tännekin.

Vauva on kyllä ihana seurattava kaikkien vesitouhujen äärellä (ja toki muutenkin, aina). Kylpyiltojen rutiinit ovat tuttuja: minä laitan hänet hoitopöydälle ja valmistelen kylpyä varten sillä välin, kun mies laittaa kylpyveden valmiiksi. Vauva tietää jo siitä, kun vesi lorisee ammeen pohjalle, mitä tuleman pitää ja käsi menee suun eteen jännitystä hillitsemään! Kun kannan hänet kylpyhuoneen puolelle, hän on todella jännittynyt ja silmät loistaen katselee ammeen ja isänsä suuntaan. Ja voi sitä ilmettä, kun hänet lasketaan lämpimään kylpyveteen! Joskus on pakko ottaa videokamera mukaan noita hetkiä varten. Laskeutuessaan ammeeseen hän aivan kuin pidättää hengitystään, että milloin ollaan vedessä! Sitten istahtaa ammeeseen kylpylelujen ääreen. Joskus kylvetämme hänet poreammeessa, jolloin toinen meistä vanhemmista on mukana vedessä. Tällöin vettä voi laittaa ammeeseen ihan reilusti ja voi mikä määrä kylpyleluja mahtuukaan mukaan! Puoli tuntia hurahtaa kuin siivillä, omassa ammeessa yleensä hieman lyhyempi kylpytuokio. Millaisia kylpyhetkiä teillä?

091

Pojallamme on aina ollut tosi hyvä ja siisti iho. Nyt talvea kohti mentäessä on kuitenkin ilmaantunut joitain kuivia ihoalueita ja rasvaukset ovatkin lähes päivittäisiä rutiineja. Erityisesti jalat tuntuvat kuivahkoilta ja niiden hoitamisen yhteyteen kuuluu luonnollisesti myös jalkahieronta! Olen saanut blogin kautta PikkuVanilja-verkkokaupasta muutamia tuotteita testattaviksi, kuvissa näkyykin osa niistä. Olen tykästynyt mm. näihin BABÉ:n lasten linjan tuotteisiin, joista käytämme shampoota (Extra mild shampoo), saippuaa (Emollient Soap) ja pehmentävää voidetta (Pediatric Emollient Cream). Tuotteet ovat erityisesti kuivalle iholle suunnattuja, käyttämistämme tuotteista saippua ja pehmentävä voide ovat atooppisen ihon tuotteita.

128

Joissain tuotteissa on mieto tuoksu, mutta se ei kuitenkaan ole allergisoiva. Käyttämämme erittäin miedon shampoon tuoksu on mielestäni aivan ihana ja vauvamainen. Itselleni muistui siitä jotenkin heti mieleen vauvan oma, ensimmäisten kuukausien tuoksu. Sen huomatessani halusin vain nuuskutella poikani päätä laittaessani hänet kylvyn jälkeen nukkumaan.

104

Ajattelin muuten tässä samalla antaa vinkin erittäin tehokkaasta vauvan päänahan karstaa poistavasta tuotteesta! Vauvalle alkoi kesähelteillä muodostumaan pientä karstanalkua päänahkaan, yhteen kohtaan karsta oli kovettunut kiinni inhottavasti ja hän raapi kutiavaa päänahkaansa öisin. Verinaarmuissa on infektioriski ja ainahan pienikin karsta kannattaa hoitaa pois. Karstan raaputtaminen kynnellä on mielestäni ehdoton nounou eikä kammalla öljyn avulla raaputtaminenkaan tuntunut kivalta ajatukselta. Niinpä ostin apteekista Ducray Kelual Emulsion, jota käytimme muutamana (ehkä kolmena peräkkäisenä) iltana. Voide levitetään vauvan päähän hieroen ja annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia, jonka jälkeen se pestään shampoon avulla pois. Ei mitään raaputuksia kammoilla tai muillakaan (ehkä pehmeällä harjalla, jos karstaa on paljon?), pelkästään tuo auttoi ja rauhoitti hiuspohjan tehokkaasti. Pari viikkoa tuon jälkeen hiuspohja alkoi taas kutista, toistin käsittelyn ja se oli siinä. Todella vaivaton ja tehokas tuote!

113

Tänään meillä on kylpyilta. Ehkä voisimme taas vaihteeksi täyttää poreammeen ja järjestää vauvalle kivan leikkituokion veden äärelle! Pakkanen paukkuu, parikymmentä pakkasastetta ja minä haaveilen tuolla lumihangessa kierimisestä… Jaa miksikö? Mies on niin intona takan kanssa, että posket tulikuumina täällä kirjoittelen, huh hellettä! Muistin tästä heti viime heinäkuun helteet – kyllä nämä pakkaset voittavat sata-nolla! Leppoisaa loppiaista!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.