Vaaleanpunainen viikonaloitus

 

Tämä maanantai ei näytä olevan lainkaan niin aurinkoinen kuin mihin viikonloppuna saimme tottua. Tänään taivas on ihan harmaa, mutta ei anneta sen häiritä. Sen vastapainoksi voi kynsiin tai huuliin sipaista jotain oikein räväkkää! Helmikuu lähestyy puoltaväliä; itse olen hädin tuskin sisäistänyt kuukauden vaihtuneen…

Tilasin pitkästä aikaa itselleni lehden: Avotakan. Tilaukseni ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa; houkutteleva kansi! Voitteko kuvitella, että olen vain kerran pikaisesti ehtinyt selaamaan lehteä? Voitteko kuvitella, että lauantaina Lidlistä ostamani tulppaanikimppu näytti jo sunnuntaiaamuna tältä:

072

Tulppaanit olivat kaupassa ilman vettä ja kun laitoin ne kotona maljakkoon, näyttivät ne vielä oikein hyviltä. Yön aikana olivat kuitenkin ahmineet ja imeneet sienen lailla kaiken maljakkoveden itseensä ja lopputulos oli sitten kuvien kaltainen. Vielä lisää vettä saatuaan pari yritti ja nousikin taas ylös, mutta muut ovat luovuttaneet. (Niin ja vaikka pidin tulppaaneja ostamisen jälkeen pakkauksessaan maljakossa lähes tunnin, oli lopputulos silti tuo.) Onneksi kuitenkin nuupahtaneet tulppaanitkin voi laittaa kauniisti esille, kuvia näkyi vuodentakaisessa Nuupahtaneille tulppaaneille -postauksessani.

081

Näitä kuvia katsoessani muistui mieleeni viimeöinen uneni: näin unta, että pinnoitimme tuon valkoisen ruokapöytämme kannen betonilla. Juu, pelkän kannen! Sitten ihan innoissani ostin ne usein mielen päällä olevat ruokapöydän tuolit. Niissä oli tammijalat ja valkoinen istuinosa – sopivat niin ihanasti uuteen osabetonipöytäämme! :D

Mutta nyt – nyt on mun kahvitauko ja sen vietän tuon lehden parissa! Ihanaa viikkoa!

 

Comments

 1. Linda
  9.2.2015 / 13:24

  Moikka, osaisitko antaa vinkkejä tulppaanien käsittelyyn? Olen pariin otteeseen hekumoinut kaupassa kauniita tulppaaneja, ja hetken pohdiskelun jälkeen raaskinut ostaakin kimpun (opiskelijabudjetti..). Tuon kukat kotiin, leikkaan imupinnat ja laitan maljakkoon ja seuraavana päivänä (tai viimeistään kahden päivän päästä) ovat kukat edelleen nupullaan mutta ihan kuivaksi käppyröityneitä.. Olen lisännyt vettäkin välillä mutta ei mitään vaikutusta. Olen aika rähmäkäpälä viherkasvien kanssa, joten jos on vinkkejä niin otan kyllä vastaan! :) Harmittaa kun iloa kukista riittää niin lyhyeksi aikaa!

  Olen ihan rakastunut blogiisi. Käyn täällä päivittäin lukemassa ja vain ihastelemassa kauniita kuvia. Tää on mulle aina sellanen hengähdyspaikka ja hetki omaa aikaa ja inspiroitumista. Kaikkea hyvää kevääseen! :)

  • Ansku
   9.2.2015 / 17:29

   Laita tulppaanit yöksi jääkaappiin ja leikkaa uusi imupinta joka toinen päivä. Lisää kylmää vettä tarvittaessa ja sitä saa olla korkeintaan pari senttiä, että varret eivät venähdä. Näillä ohjeilla ainakin mulla tulppaanit pysyy viikon verran hyvinä, joskus pidempäänkin.

   • 9.2.2015 / 21:05

    Hyviä vinkkejä! Itse en koskaan käytä tuota jääkaappi-kikkaa, uuden imupinnan leikkaan, kun muistan ja vedenkin vaihdan ehkä kerron viikossa :P, silti säilyvät usein viikon hyvinä. Tosin riippuu täysin kimpusta, jotku kimput vain ovat mennyttä aiemmin kuin toiset.

   • Linda
    9.2.2015 / 21:23

    Kiitos vinkeistä Ansku! Täytyy kokeilla ensi kerralla noita kikkoja :)

  • 9.2.2015 / 21:01

   Tuossa Ansku kirjasikin jo muutaman vinkin. Mutta, tuo sinun kuvailemasi juttu ei noilla konsteilla korjaannu! Nimittäin tiedän, että joskus tuollainen kimppu vain osuu kohdalle. Uskon, että se johtuu kukkien paleltumisesta jossain kohtaa: joko jo kaupan tai sitten ostajan toimesta. Siihen ei taida auttaa sitten enää mikään. Paleltuneiden tulppaanien vihreät lehdet ovat myös koppurat ja päistä tummat, eikös?
   Jos tykkäät terttuneilikoista, voit koittaa ostaa joskus niitä! Sävyjä on laidasta laitaan! Noin viidellä eurolla saa ihanan kimpun kotiin ja ne kestävät lähes kaksi viikkoa tekemättä sen kummempia niiden eteen :).
   Kiitos Linda aivan ihastuttavasta blogipalautteesta, joka toi niin kovasti iloa mun maanantaihin! Aurinkoista viikkoa :).

   • Linda
    9.2.2015 / 21:27

    Jep, paleltumisesta siinä luultavasti onkin kysymys, kun lehdetkin on olleet tuollaiset kuin kuvailit. Täytyypä kokeilla terttuneilikoita, jospa pysyisivät elossa minunkin käsittelyssä vähän pidempään kuin pari päivää :P

 2. taikku
  9.2.2015 / 14:29

  minäkin ostin juuri uuden avotakan tutusmisen vuoksi,,kodinkuva lehteä osta ja kotivinkkiä ,,mutta nyt ostin uuden avotakan ,,,k-kaupaasa oli tarjous tulppaneja 5e 2kpl ja se ovat kasvaneet tosi pitkiksi ja aukesivat heti eli kyllä niissä tulpaaneissa on eroa valtavasti ei se riipu mitä kaupasta ostaa ..saattapi olla pöydällä painoa jos betonista kannen teet ;)..mutta nautitaa valosta ja himpun verraan keväää merkeistä

  • 9.2.2015 / 21:02

   No joo, mutta en ole missään kaupassa törmännyt aiemmin tuohon, että kukkia säilytetään ilman vettä :O. Nytpä sen näkee, miten siinä sitten käy!

 3. 9.2.2015 / 14:45

  Olen ihmetellyt itsekseni miksi useammassakin kaupassa tulppaanit ovat ilman vettä. Täälläkin viimeisimmät tulppaanit hörppivät kaiken veden ja nuupahtivat :/

  • 9.2.2015 / 21:03

   Jaa niinkö! Täällä en ole moista nähnyt missään muualla kuin Lidlissä. Voi olla, että myyjän näkökulmasta siitä on jotain hyötyä, mutta ostajalle ei mitään.

   • kirsikka
    10.2.2015 / 21:22

    Olen kaupassa töissä, ja kyllä ne tulppaanit vaan tulevat meille ilman vettä ja ne myös myydään ilman vettä. Olisiko tämä juuri sen takia, että vedessä tulppaani helposti kasvattaa vartta.

    Mutta kuten mainitsitkin, niin kotona tulppaanin tulisi antaa kerätä itseensä vettä kääreessä ennen esille laittoa.

    ja niukasti vettä, ettei varret virahda ja viileästä ne pitävät lämpöä enemmän.

    • 10.2.2015 / 21:29

     Jännä juttu! Muissa käymissäni kaupoissa tulppaanit on vesiämpäreissä :). Mutta totta: vedessä voivat kasvattaa vartta turhan pitkästi!

 4. NinaK
  11.2.2015 / 23:16

  Maljakkoon lunta, voi laittaa vettäkin joukkoon :) kyllä säilyvät pitkään kauniina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.