Olohuoneen uusi sivupöytä

 

Eräs aivan ihana juttu muutti viime kuussa olohuonettamme ja arkeani piristämään!

247

Voihan ihastuksen syvä huokaus! Ehkä tämän tunnistattekin, mutta niille, joille tämä on uusi tuttavuus niin kerrottakoon, että kyseessä on Normann Copenhagenin Block-pöytä, jonka sain osana blogiyhteistyötä ROOM21-verkkokaupasta. Näitä pöytiä on saatavilla useissa sävyissä (mm. minttu, koralli, vaaleanharmaa), mutta oman huomioni on aina kiinnittänyt tämä valkoinen versio – niin kaunis!

Pöytä on tosi jämäkkä ja tukeva; teräshyllyt ovat yksinäänkin aika painavia. Aivan ihana valkoisen ja vaalean saarnipuun liitto tässä, pyörissä sitten vielä ripaus mustaa. Pyörät erottavatkin tämän kätevyyden muista pöydistä – näppärä liikutella huoneesta ja paikasta toiseen! Ei kuitenkaan mitenkään heppoinen, jotta lähtisi vaikka yksinään paikaltaan rullailemaan, vaan pysyy hyvin siinä, mihin sen jättää. Keksinkin tälle heti monta käyttötarkoitusta ja siitäkin lisäplussa: monellako sivupöydällä onnistuu aamiaisen tarjoileminen vuoteeseen?

210

Olen ollut pöydästä niin innoissani, että se on seilannut olohuoneessa siellä sun täällä. Ollen noin joka toinen päivä eri paikassa… Ehdin muuten eilen syventyä siihen Avotakan tammikuun numeroon ja heh, postilaatikossahan oli jo helmikuun numerokin odottelemassa! Näin mulle just käy: tilaan lehden ja sitten kun lukemattomien lehtien kasa ulottuu polviin, luen ne kesällä riippukeinussa. Ei paha.

Tässä viimeisessä kuvassa monta lempisävyäni: valkoista, ripaus mustavalkoista, lämpöisen vaaleaa puuta sekä pastellisävyjä vaaleanpunaisen ja -sinisen muodossa. Tuolla kombolla ei mene sisustuksessa koskaan metsään, sitä mieltä olen! Vaikka ihastelen muiden kuvissa tummia sisustuksen sävyjä: tummansinistä, oranssia, terrakottaa, kirkkaanpunaista, luumua jne., niin omaan kotiini ja sisustukseeni ne eivät kuitenkaan istu. Mun linja taitaa sitten olla nämä pastelli- ja muut raikkaat sävyt. Onhan ne aivan hurmaavia, ei siitä pääse yli eikä ympäri!

235

Mitä tehostevärejä sinä tykkäät kotonasi käyttää? Seuraatko ehkä vuosittain vaihtuvia trendivärejä vai pitäydytkö hyväksi havaitsemissasi, tutuissa ja turvallisissa sävyissä?

Mies töissä, poitsu ja kissat unten mailla. Itse olen täällä aivan täynnä energiaa ja hihkun innosta, mutta en uskalla ainakaan toistaiseksi sanoa miksi ;). Energistä päivää teillekin!

 

Comments

 1. Sara
  10.2.2015 / 09:36

  Meillä on niin voimakkaat värit muutoinkin sisustuksessa, että tehostevärejä ei voi käyttää. Olohuoneen iso kulmasohva on punainen ja lisäksi sisustuksesta löytyy paljon tummaa puuta. Seinät ovat valkoiset. Punaista löytyy myös yhden wc:n lattiasta ja ripauksina esim. matoissa.

  Ihailen kyllä kovasti pelkistettyä värimaailmaa ja joskus mietin, kuinka kiva olisi, jos perusväritys olisi ”haaleampi”. Silloin voisi tyynyillä, vilteillä yms. piristää ja tehostaa muuta sisustusta. Mutta me tykätään niin kovasti punaisesta väristä! :-)

  • 10.2.2015 / 21:24

   Kuulostaa tutulta: meidän entisessä kodissa oli myös punaiset sohvat ja olohuone niiden myötä punavalkoinen :). Sinne ei sitten tosiaan muut sävyt enää sopineet. Pääasia on, että itse tykkää! Aina silloin tällöin sitä tulee varmasti itse kullakin mietittyä, että olisipa kiva sellainen ja tällainen… Kuitenkin se oma on aina paras :).

 2. Äippä
  10.2.2015 / 10:48

  Aivan upea pöytä, pyörät ovat vielä plussaa. Sinulla on kyllä niin pettämätön maku sisustusjuttujen suhteen, että.. Itse olen haeskellut vierashuoneen sängyn viereen pöytää/laskutasoa ja juuri pyörillä, ja valkoista :) Aika hyvä vinkki, kiitos :)

 3. Tuo sivupöytä on kyllä niin hieno ja sopii mm. tuohon nojatuolin viereen ihan kuin olisi aina ollut siinä!

  Meillä on tehostevärinä ollut pitkään raikas turkoosi, mutta tällä hetkellä haaveilen erilaisista harmaan sävyistä ja puuterisesta vaaleanpunaisesta.

  Ja olet kyllä aivan oikeassa – kuvailemasi värikombon kanssa ei voi mennä pieleen!

  • 10.2.2015 / 21:27

   Mukava kuulla, Noora! Turkoosi on mullakin pitkän ajan suosikki, mutta nyt huomaan ihastelevani enemmän ja enemmän vaaleansinistä :). Nuo muutkin mainitsemasi sävyt on ihan mun lemppareita!

 4. Elma
  10.2.2015 / 19:14

  Ihana sivupöytä ja sopii kauniseen kotiinne. Samaa pöytää olen itselleni haaveillut. Voisinko pyytää, että mittaisit mulle pöydän korkeuden. Löysin kyllä nettisivuilta, että korkeus on 64 cm, mutta kiinnostaisi, onko se pöydän ylätasolle vai niiden käsikahvojen yläpäähän. Se tieto hiukan vaikuttaa meillä pöydän sijotteluun.

  – Elma –

 5. Tarja
  11.2.2015 / 10:51

  Toivottavasti energisyytesi tulee hyvin nukutusta yöstä :) meillä niitä vieläkin odotellaan.

  Meillä valkoisen lisäksi beigeä ja tummaa puuta. Ripaus kullan kimallustakin löytyy :)

  • 12.2.2015 / 15:30

   Juu täällä on palattu taas odottelemaan… Kaksi yötä meni yhdellä herätyksellä, nyt taas 2-3/yö. Toivon mahdollisimman hyvä öitä teille!

 6. Nimetön
  18.5.2015 / 00:10

  Piti plärätä ajassa taaksepäin kun tuo ihanan erilainen kynttilänjalka oli jäänyt mieleeni kummittelemaan! Mistähän noita sais..? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.