Sunnuntaiset härvelipohdinnat

 

Kiva laskiaissunnuntai! En varmaan olisi tuota laskiaista edes hoksannut, ellei äitini olisi valmistanut herkullisia laskiaispullia. Veimme nimittäin pojan aamupäivällä vanhemmilleni ja suuntasimme miehen kanssa uimaan. Parin tunnin päästä astuimme uimahallista jalat ja etenkin kädet maitohapoilla ulos. Mietimme, että mitäs jos suuntaisimmekin vain kotiin nukkumaan – milloinkohan olisi puhelin soinut :).

Nyt tässä pojan nukkuessa ja ruuan lämpenemistä odotellessa tulin käväisemään koneella. Onni on muuten herkullinen pataruoka, jonka voi vain seuraavana päivänä erittäin nälkäisenä lämmittää ♥.

Olen tässä viime aikoina pyöritellyt mielessäni mm. hyppykiikkua ja kävelytuolia. Hyppykiikkua emme enää ole hankkimassa, mutta entäs tuo kävelytuoli? Sitä ei kai enää nykyään vauvoille suositella, kuten ei hyppykiikkuakaan? Eräillä vauvatreffeillä poika pääsi testaamaan tuollaista kävelytuolia. Ei hän sillä liikkunut, mutta oli kiva istuskella siellä ja tutkia sen etupaneelin leluja. Näytti kyllä tykkäävän, jonka vuoksi aloimmekin miettimään, että pitäisiköhän ostaa oma… Ei siksi, että sillä yrittäisimme häntä kävelemään opettaa – ei todellakaan. Vaan ihan siksi, kun tuntui niin mielekäs olevan. Ja jos sitä kohtuudella käyttää, tuskin siitä suurta haittaakaan olisi?

Pictures1

Toinen asia jota pohdin, on keinu tänne sisätiloihin. Se olisi varmasti tosi kiva ja mieluisa juttu! Mutta mistä löytyisi sellainen katseenkestävä versio, jolla myös alle vuoden ikäinen voisi turvallisesti keinua? Niihin muovisiin rumiluksiin törmää tämän tästä, mutta ei kai sellainen ole ainoa vaihtoehto? Olen vaihtoehtoja hieman googletellutkin ja pari kivaa osui haaviin: (tosin tuota mustaa ei enää ollut saatavilla…)

 

Pictures

Oletteko te löytäneet kivoja sisätiloihin tarkoitettuja keinuja? Saa vinkkailla! Entä onko teidän vauvallanne ollut käytössä hyppykiikku tai kävelytuoli; mitä mieltä ylipäätään olette niistä?

(Kuvat lainattu Lasten verkkokauppa, Stylepit, Jollyroom.)

 

Comments

 1. 15.2.2015 / 17:10

  Meille todettiin neuvolassa, sekä th että lääkäri, että jos saavat suoran mielipiteensä antaa eivät missään nimessä suosittelisi hyppykiikkua saati kävelytuolia :) Enkä edes tiedustellut näistä mitään, itse en edes harkinnut mutta kun tuli aikoinaan 5 kk neuvolassa puheeksi pienokaisen valtavat liikkumishalut…:D

 2. 15.2.2015 / 17:22

  Meillä ei esikoisella ollut kävelytuolia ja olen vieläkin periaatteessa sitä vastaan mutta nyt neidille hankittiin sellainen (ilmaiseksi saatiin joku ikuvanha vähemmän silmänilo mut ihan sama kunhan toimii ja on turvallinen, sen verran vähän aikaa kuitenkin käytössä)ihan vaan siksi että joskus saa rauhassa tehdä kotihommia ettei tarvi koko aikaa olla vartioimassa kun neiti menee räpläämään kirjahyllyäkaiuttimiadvdlevyjä yms :D Ja viihtyy kyllä siinä hyvin ja osaa liikkuakkin sillä. Monesti vaan seistä töröttää siinä katsoen pikku kakkosta :D Ja mamma saa hetken huokaista, eli suosittelen lämpimästi :)

  • 16.2.2015 / 17:06

   Just noin! Pienet tuokiot silloin tällöin ei varmasti ole haitaksi – ihmehän se suorastaan muuten olisi, kun huomattavasti suurin osa ollaan kuitenkin ilman kävelytuolia…

 3. 15.2.2015 / 17:51

  Kävelytuoli oli meillä lainassa ja toisinaan käytössä menevän pikkuveljen ollessa sen ikäinen, että joka paikka piti tutkia ja vetää alas. Ensimmäisen kanssa koin turhakkeeksi, eikä meille sitä silloin tullutkaan. Silloin tällöin käytettynä, tarpeeksi matalalla ollessa se tuskin kovin paha on. Siitä vain pitää huolehtia, että lapsen jalkaterä yltää kokonaisuudessaan maahan.

  Hyppykiikkua en hankkisi, ellei lapsi osaa jo kävellä hyvin tukea vasten.

 4. Madde
  15.2.2015 / 18:51

  Meillä oli hyppykiikku molemmilla lapsilla käytössä. Sai rauhassa laittaa ruokaa kun lapsi pomppi onnellisena keittiön ovella.

  Keinu tuunattiin itse kirpparilta ostetusta syöttötuolista. Jalat sahattiin pois, ostettiin syöttötuolin pehmuste. Eteen ompelin itse pehmusteen. Sitten vaan laitettiin köydet ja kunnolla kattoon kiinni. Hyvin toimi.

 5. Reetta
  15.2.2015 / 19:28

  Heippa! Meillä on anopin tekemä keinu. Keinu on tehty kahdesta ristikkäisestä suorakaiteen mallisesta kangas palasta ja harjan varresta. Pohjana on ohut levy. Keinu on samantyyppinen kuin tässä http://www.mutsiavautuu.com/2012/11/puistokammoisen-mutsin-pelastus-eli.html

  Vielä keinua ei ole kiinnitetty kattoon, mutta nyt kun poika alkaa istua melko hyvin niin sen voisi ottaa pian käyttöön.

  Iloista alkavaa viikkoa,
  Reetta

 6. Janet
  15.2.2015 / 19:38

  Kurkkaapa esim. Briolta työntökärryä! Meiltä löytyy mustana ja se on ollut molemmilla pojilla ihan yliveto kävelemistä opetellessa. Mikä parasta, kärry kelpaa leikkeihin myöhemminkin ja on myös sisustuksellisesti kaunis. Suosittelen lämpimästi :)

 7. 15.2.2015 / 20:02

  Meille kans neuvolassa sanottiin, että ei kannata hommata kävelytuolia. Silloin kun ne 90-luvulla tulivat ja niitä ahkerasti käytettiin, syntyi ikäryhmä lapsia, joita oli kuulemma erikoispaljon fyssarilla sen vuoksi, että kävelivät varvistaen. Kun aluksi tuolissa ei yllä jalka maahan ja potkitaan varpailla niin se akillesjänne ei pääse venymään tai jotain vastaavaa ja kävelyssä tuo virheasento sitten jatkui. Myös tilan havainnoiminen vaikeutuu kun ei koskaan törmää mihinkään kun tuo kehikko ottaa ensin vastaan. Meillä oli hyppykiikku lainassa, mutta kun siinäkään ei suositella kuin ehkä kymmentä minuuttia pidettävän kerrallaan ja silloinkin kannattaisi laittaa kengät ehkä jalkaan.

  Noista tuo kiikku voisi olla kivoin, siinä ei ainakaan ole mitään riskiä mistään virheasennoista :) ITse olen kuolannut tuota mustaa, Metsolasta saatavaa kiikkua, mutta ei sille ole paikkaa oikein.

  • 16.2.2015 / 17:11

   Uskon tuon ihan täysin! Olen myös sitä mieltä, että ne jotka siellä fyssarilla hyppäsivät, käyttivät kävelytuolia melkoisen ahkerasti :/.
   Itsekin pähkäilen paikkaa kiikulle… Mutta eiköhän sellainen löydy :).

 8. Miia
  15.2.2015 / 20:55

  Kävelutuoli oli esikoisella, kun se saatiin jostain ja oli todella hyvä kapistus. Sillä se liikkui pitkin huoneita kuin pikku ufo-olento. Eikä siinä niin pitkiä aikoja kukaan viihdy, että se nyt jotenkin vaarallista olisi. Kaikkihan nyky maailmassa on vaarallista vauvoille joltain kannalta. Ärsyttää tämä kaikki paapominen. Aion hommata kävelytuolin pikkuisellekin, kun aika on sopiva. Ja mistäs sitä tietää viihtyykö ollenkaan siinä. Mutta tosiaan arkea helpottava väline on. Ja meillä viihtyi siinä niin mielellään. ps. ollaan hypitty hyppykiikullakin ja ihan oikea ihminen kehittyi ;)

  • 16.2.2015 / 17:15

   Pikku ufo-olento :D.
   Mun velikin on ihan ”normaali” vaikka on hyppykiikutellut vauvana :D. Ja niin, eihän sitteriäkään oikein suositella. Silti hommattiin se aivan ehdottomasti enkä nyt jälkikäteen tiedä, miten olisin pärjännyt ilman sitä… Vauva kun ei pitkiä päikkäreitä nukkunut ja oppi kääntymään masulle jo reilun 2kk iässä, ei häntä voinut jättää sohvalle tai oikein lattiallekaan yksin, kun oli heti masulla eikä siinä viihtynyt :D. Ei olisi päässyt edes vessaan ilman sitterin apua! Että lyhyet pätkät sitterissäkään ei kyllä vahingoita millään tavalla.

 9. ping
  15.2.2015 / 21:58

  Meillä on juurikin Hobby Hallista tuo alimmainen kävelyhäkkyrä kohta 8kk ikäisellä poitsulla. Otimme sen käyttöön vuoden vaihteessa, saimme sen joululahjaksi. Poika tykkää siitä niiiiin paljon! Ja kyllä menee kovaa vauhtia joka suuntaan :) Minulla itselläni on ollut kävelyhäkkyrä pienenä (olen vuosimallia -84) eikä ole ollut minkäänlaisia ongelmia vanhempana ja kävelemään olen oppinut 9kk iässä, joten ei ole ollut haitallista vaikutusta siihen. Juuri tänään sattui olemaan puhe kävelyhäkkyrästä miehen siskon kanssa ja heidän kaikilla neljällä lapsella on häkkyrä ollut käytössä. Mielipiteitä löytyy puolesta ja vastaan :)

  Itse harkitsin tuon mustan puisen keinun hankintaa, mutta on jäänyt.. löytyy Metsola:sta tässä linkki, jos toimii http://www.metsola.co/koti/piensisustus/maki-silly-u-wooden-swing-black.html

 10. 15.2.2015 / 22:03

  Jos sinussa tai esimerkiksi isoäideissä on yhtään pikkunäpertelijän vikaa, niin suosittelen kurkkaamaan tätä ihanaa Pinjacoladan ohjetta DIY-keinulle: http://www.pinjacolada.com/2012/07/diy-child-swing.html. Minusta tuo olisi niin ihana idea toteuttaa, jos vaan joskus kerkeäisin :) Ja mikä parasta, kun kankaan saa itse valita niin varmasti saa omannäköisen ja mieleisen keinun :)

 11. Elina
  15.2.2015 / 22:15

  Meillä on ollut kävelytuoli kaikilla kolmella, myös pikku A:lla. Oikea sisustuksen hirvitys :D En ajatellut tällä kertaa sellaista ottaa käyttöön mutta odotusaikana ostin käytettynä Brion travel systemin ja se tuli sitten ikään kuin kylkiäisenä kaupan päälle ;) Noh, vein jouluvaloja varaston hyllylle ja vekotin osui silloin siellä silmiini. Vein sisälle ja siitä asti on sillä autoiltu. Mielestäni enemmän/yhtä paljon haittaa liikkumaan opettelussa on vauvan istuttamisella paikallaan. Keskimmäinen oli meillä sellainen ettei viihtynyt vatsallaan koskaan ikinä milloinkaan. Hän viihtyi ainoastaan istumassa leikkimässä. Niinpä hän ei koskaan ryöminyt/kontannut, peppukiitämään lähti istuma-asennosta vasta vuoden ikäisenä ja 1v4kk siitä ylös ja kävelemään. Nyt A on oppinut muutamassa viikossa ryömimään eteenpäin kun tietoisesti olemme laittaneet hänet lattialle vatsalleen, emmekä aina istumaan vaikka niin paremmin viihtyykin. Kävelytuolia käytetään ehkä pari kertaa päivässä, usein laitan aamuisin siihen kun koululainen ja kerholainen viety ja haluan syödä aamiaiseni ja lukea lehteni rauhassa ;) Nopeasti oppi sillä kulkemaan ja nyt menee sujuvasti mattojenkin yli. Käyttöikä tuolla on aikas lyhyt ja käytettynä noita löytyy paljon…

  • 16.2.2015 / 17:22

   Juu, myöskään M ei hirmuisesti vatsa-asennosta piittaa… Joskus viihtyy jonkin tovin, joskus punnertaa ja nousee kontilleen, mutta sitten hoksaa, että enhän mä tykkää tästä! Tiedän monia, jotka ryömimisen/konttaamisen sijaan peppukiitävät. Voi olla, että olen eri mieltä kuin valtaosa nykyäideistä, mutta mun mielestä 1v4kk ei ole liian vanha oppimaan kävelemään. Itse taisin olla 1v2kk (mies samaa luokkaa) ja se on mun mielestä ihan normi kävelyikä. Joskus mietin, että miksi vauvan pitäisi osata kävellä, eikö se kuulu taaperolle eli yli 1-vuotiaalle :D. Kaikki kyllä varmasti oppivat kävelemään ja sitten sitä saakin harrastaa loppuelämänsä.

 12. 16.2.2015 / 08:24

  Meillä on kaikilla neljällä lapsella ollut käytössä sekä hyppykiikku että kävelytuoli. Kaikki viihtyivät niissä hyvin kun näkivät ympärilleen. Kaikki ovat lähteneet aikaisessa konttaamaan, ryömimään tai kulkemaan istuvaltaan. Ja kävelykin on alkanut sujua kolmelta alle vuoden ikäisenä (8 kk, 10 kk ja 11 kk).

 13. Hanna
  16.2.2015 / 09:20

  Kävelytuolihan saattaa aiheuttaa varpaillaan kävelyä.

 14. 16.2.2015 / 10:05

  Meillä oli esikoisella hyppykiikut ja kävelytuolit, jotka annettiin kuitenkin sukulaisten käyttöön välillä. Toisen lapsen kohdalla niitä ei enää löytynyt, mutta ilmankin pärjättiin. Pihalta haettiin juuri tuolle kohta kymmenkuiselle isoveljen vanha Plaston muovikärry, jonka kanssa meno on välillä aika villiä. :)

  Jos itse tulisin toimeen perintöompelukoneemme kanssa väsäisin keinun todennäköisesti itse tällä ohjeella: http://www.pinjacolada.com/2012/07/diy-child-swing.html :)

  • 16.2.2015 / 17:25

   Tuo keinu on kyllä kiva, mutta itse olen ehkä mieltynyt puisiin versioihin enemmän :). Toki olisi kiva, jos niissä olisi jokin pehmuste…

 15. Minna
  16.2.2015 / 12:49

  Lillagungalla on tosi hienoja puisia keinuja ja muistan nähneeni, että heiltä olisi tulossa tai on ehkä jo markkinoilla selkänojallinen malli.

 16. Tiina
  16.2.2015 / 15:00

  Tuosta varvistamisesta varoitetaan monesti. Olen itse koulutukseltani fysioterapeutti ja meillä kaikki kolme ovat käyttäneet kävelytelinettä :) En minä, etkä varmasti sinäkään pidä lasta siinä koko ajan, joten silloin ei huolta. Silloin kun haluat omat kädet hetkeksi vapaaksi ja pitää lapsen irti esim. kirjahyllystä tai kukkaruukusta, kapine on varsin oivallinen. Tosin hintaansa nähden aika lyhytaikainen hankinta. Brion kärry on ollut meillä kovasssa käytössä ja on edelleen leikeissä (lapset 2,5, ja 6 v). Se vain tahtoo olla lapselle aika liukasliikkeinen aluksi, mutta äkkiä niillä ne taidot aina kehittyy :) Ihanaa kevättä teille!

  • 16.2.2015 / 17:26

   Jep, samaa mieltä! Jos siinä on esim. vartin silloin tällöin, ei varmasti aiheudu vahinkoa.
   Kiitos Tiina, sitä samaa sinulle! :)

 17. linda
  16.2.2015 / 15:46

  Meille on tulossa tuo musta keinu kun pojulla on 2v-synttärit toukokuussa, aateltiin tähän olohuoneeseen laittaa se :) Nyt rupes ihan hirvittää, että se myydään loppuun :D Pitänee tehdä tilaus pian :D

  • linda
   16.2.2015 / 16:07

   … no nyt mä kävin tilaamassa sen kun ihan säikähdin, että nyt ne myydään loppuun kun on näkyvyyttä näin isossa blogissa :D Onpahan ainaki lahja sitten valmiina :D

    • linda
     16.2.2015 / 16:17

     Iski paniikki!! :D ”Shortest horror story ever: Sold out” :D :D Mulle kävi sillees, että suunnittelin tilaavani sen enon multicandlebran ja olin 2 h googletellut et mistä löydän sen, ja sit löysin lopulta suomalaisen nettisivun, ja pari päivää siitä niin yks bloggaaja kirjotti siitä nettisivusta, ja sit mä jouduinki nöyränä odottelemaan omaa kynttilähökötystäni melkeen 2 kuukautta koska sattui niin paljon tilauksia sinne :D

      • linda
       16.2.2015 / 19:18

       Juu kyllä :D Eiku.. tämä toista vuotta kotiäitinä olo on vähän tällaista, kun kerkeää katsoa liian kauan samoja seiniä ja tylsistyy, niin kehittää ihan ihmeellisiä pakkomielteitä tiettyihin esineisiin ja haluaa uudistaa koko kodin aika ajoin.. :)

 18. Eva
  18.2.2015 / 21:13

  Me saatiin ystäväperheeltä viikko sitten kävelyhärveli! Tyttö 9 kk ja sen verran pituutta jaloissa, että koko jalkapohja osuu maahan kun potkuttelee menemään :). Tämä taisi olla Emma merkkinen (susiruma) jossa säädettävä korkeus, joten ei siinä varvistusta synny. Meillä käytössä about 3 kertaa/pvä max 5 min. Juuri sen kahvikupillisen verran :D. Tyttö ilmoittaa kyllä kun on aika päästä pois ;). Aivan loistava kapine (vaikka susiruma)!

  Itse ostin tytölle joululahjaksi metsolan nettikaupasta tuon ihanan mustan keinun <3. Niin ajaton. Siinä on keinuttu 7 kk lähtien hyvin, vaikka suositus oli vanhemmalle. Mutta myös 3 v keinuu siinä loistavasti (kummipoika)! Pitkäikäinen ja niin kaunis. Suosittelen! Renkaat edessä kiehtovat tyttöä myös.

  • 19.2.2015 / 12:43

   Kuulostaapa kivalta! Mukava lukea näitä muiden kokemuksia :).
   Kiitti myös tuosta keinukokemuksen jakamisesta! Täällä ei ole vielä keinua hankittu, mutta varmasti pian!

 19. Tiia
  20.2.2015 / 14:24

  Itse ostin kävelytuolin pojalleni hänen ollessaan noin 8 kk. Meillä ei niinkään kävelyyn opettelussa sitä käytetty (kotona ei kovin tilaakaan ole), vaan poika iloisesti istui siinä ja räpelsi tuolin leluja. :) Nyt vaikka poika on jo 1,5 v ja osaa kävellä, niin silti edelleen tuolia käytän, että saan pojan edes joskus pysymään paikoillaan (saa äiti käydä rauhassa suihkussa, siivota tai juoda kahvikupposen…)! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.