Makkarin matosta keittiön matto?

 

Tein H&M:lle pienen tilauksen ja pikaisesti klikkasin ostoskoriin myös eräät tosi kivannäköiset matot. Kyllästyin nimittäin tässä talvella paksuihin ja paikaltaan liukuviin valkoisiin sängynvierusmattoihimme ja ne löysivätkin lopulta uuden kodin. Nyt ajattelin testata, miltä nämä puuvillaiset ja raitaiset makuuhuoneessamme näyttäisivät. Haaveissa oli harmaavalkoiset jyrkemmän mustavalkoisen sijaan. Aivan loistavat! Puuvillamatto kauniilla vaaleanharmaan ja puhtaanvalkoisen sävyllä sopi makuuhuoneeseemme kuin nenä päähän. Ja mikä parasta: maton nurjalla puolella on liukueste eli pinta on nihkeä eikä näin ollen liu’u paikaltaan! Täydellinen yksilö todellakin! Inhoan yli kaiken pois paikaltaan liikkuvia mattoja; siis että ihan normiaskeleet jo saavat maton liukumaan alta. Juuri tuollainen on vaatehuoneessamme oleva Askosta hankittu mustavalkoinen raitamatto; se, jota käytin makuuhuonettamme stailatessani Makuuhuone: raikas & moderni -postauksessani. Toki riippuu täysin lattiamateriaalista, mikä miltäkin pinnalta liukuu, mutta näin kävi meillä näiden mattojen kohdalla.

059

Koska vauvan sänky on sänkymme toisella puolella, ei siinä välttämättä vielä tarvita mattoa. Tosin tämä uusi matto on sen verran ohut, että sängyn pyörät rullaisivat varmasti hyvin sen päältäkin. Testasin kuitenkin tätä toista mattoa keittiöön, jossa ei ole koskaan ollut mattoa. (Kuten ei ruokailutilassakaan, sillä koen säästyväni paljolta, kun ruokapöydän alla ei ole mattoa…) Näytti jotenkin tosi kivalta keittiössäkin, vaikka onkin tuollainen pieni matto! Tuossahan sitä eniten häärätään, joten riittäisi varmasti, jos mattoa olisi vain tuolla alueella? Matto on myös sopivan pieni, joten mahtuu ihan omaan pesukoneeseemme. Ehkä sitä joutuu keittiökäytössä pesukoneessa tämän tästä pyöritelläkin…
Hauskinta oli eilen illalla iltapalaa valmistaessamme! Mies tokaisi ihan kysymättä, että kylläpäs tuo matto sopii hyvin tänne keittiöön. Täytyi ihan pyytää toistamaan, niin harvoin häneltä mitään sisustusaiheista kommenttia pyytämättä irtoaa :D.

072

cats

Jäin mietiskelemään, täytyykö mun tilata vielä kolmas tuollainen matto… Nimittäin jos tämä toinen jää pysyvästi keittiöön! Vai mentäisiinkö näitä kahta makuuhuoneen ja keittiön väliä vaihdellen… Talvisinhan makuuhuoneen toisen maton voi korvata lampaantaljalla.

Tuo Ikean koivujakkara on ollut meillä nyt muistaakseni kolmisen vuotta ja tykkään siitä kovasti. Tuosta kuvasta laitoin heti merkille, miten aivan ihanan parin vaalea puu ja vaaleanharmaa sävy muodostavatkaan <3.

Mitäs tykkäätte matosta? Kuuluuko keittiössä olla matto – näyttääkö ”alastomalta” ilman?

065

 

Comments

 1. Viivi
  19.2.2015 / 13:22

  Meillä on harmaa-valkoinen räsymatto joka on muovia mutta ei näytä muoviselta.
  Helppo hoitoinen.

 2. taikku
  19.2.2015 / 13:33

  hei….jos, kaunis on laattia materiaali ei välttämättä tarvitse mattoa ,mutta matto kyllä antaa huoneelle pehmeyttä ja ei näytä siltä kun olisi siivous päällä ..,,tuo harmaasävynen matto on kaunis ja tuo tuoli on ihana vaaleaa puumateriaalia ….mutta ,minä taidan olla sitä ikä polvea että tykkään matoista ja pidän niitä aina .meillä on tupa/ olohuone ,ja ruokapöydän alla on matto ja keittiö syvenyksessä on matto , eli minä ainakin olen matto ihmisiä, tv mummo

  • 19.2.2015 / 17:28

   Totta puhut! Uskon, että minäkin haluaisin enemmän mattoja, jos ei olisi lattialämmitystä. Se on iso vaikuttava asia tässä! :)

 3. 19.2.2015 / 14:21

  Voi juuri näitä samoja mattoja olen miettinyt meille keittiöön saarekkeen ympärille! Tilausta en vain vielä ole tehnyt, kun en ole kuitenkaan ollut ihan varma matoista, mutta näyttää kyllä tosi hyvältä! Pitäisiköhän sitä sitten minunkin? :D

  • 19.2.2015 / 17:29

   Sopisi teidän kotiin kyllä niin hyvin! Kannattaa laittaa pian tilaukseen, yksi väri oli jo loppunut. Ainahan sen voi palauttaa, jos ei tykkääkään :).

 4. 19.2.2015 / 14:28

  Ompas hyvännäköinen matto! Meillä olis kans tarve tuollaiselle liukumattomalle matolle. Pakko vissiin laittaa tilaukseen.

 5. 19.2.2015 / 18:05

  Oi, olen katsellut meille ihan vastaavaa mattoa ja näyttää kyllä teillä niin hyvältä, että nyt polttelee hankinta entistä enemmän! Sopii kyllä ihan loistavasti keittiöönne! :)

 6. Jonnah
  20.2.2015 / 09:21

  Nyt tulee vähän ihmeellinen kysymys, eikä liity postaukseesi… :D
  Onko teillä laitettu tuo laminaattilattia siten että se menee keittiökalusteidenkin alle?
  Meillä kun on edessä keittiöremppa ja jostain kuulin ettei laminaattilattiaa suositella kiinteiden kalusteiden alle.
  Tämä tuottaa pään vaivaa lattiamateriaalin valinnassa -.-

 7. 20.2.2015 / 20:18

  Kivan näköinen matto. Voisi harkita jopa meillekin.
  Meillä on ruokapöydän alla matto. Välillä koitan olla ilman, koska eihän se lapsiperheessä sotkuilta säästy, mutta jotenkin keittiö näyttää sitten alastomalta. Varsinkin talvella! Toisaalta en tykkää yhtään meidän tummasta lattiasta ja matolla saa sitä edes vähän piiloon ;)

  • 22.2.2015 / 18:45

   Se on jännä varsinkin silloin, jos siihen mattoon on ehtinyt tottua: ilman sitä näyttää aivan paljaalta eikä enää osaa ollakaan :).

 8. memuli
  20.2.2015 / 22:58

  Kiitos jälleen kerran sisustusinspiraatiosta. Tuo matto ihan huutaa raikasta kevättä :) Tilaukseen meni. Niin ”valoisa” matto. Meidän kodissa kun on vaaleanharmaa,valkoinen ja vaalea puu pääväreinä. Ehkä sinun innoittamana uskaltaisin lisätä piristyksenä jotain väriä. Vaikka hempeänä sävynä ettei kyllästyisi ”väriin”. Mukavaa viikonloppua!

  • 22.2.2015 / 18:46

   Voi ole hyvä vain! Munkin mielestä tuosta tuli ihan keväinen ilme :).
   Todella kauniit päävärit kodissanne. Pastellisävyt on ainakin turvallisia!

 9. 22.2.2015 / 17:16

  Tuo sopii todella kauniisti teidän lattian väriin ja vaaleaan puuhun. Raikas ja keväinen ilme tuli.

  Itse haaveilen suuresta, ruokapöydän alle tulevasta matosta, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa materiaalia ja kivaa ulkonäköä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.