Pizzaperjantai

 

Mun ehdoton pizzalemppari on jo pidempään ollut tämä yksinkertainen herkkupizza:

007

Ehkä sen herkullisuus osittain piileekin juuri tuossa yksinkertaisuudessa, tässäkin vähemmän on enemmän! Niin ja myöskin ihanan suolaisessa maussa, josta kunnia Parmankinkulle. Omatekoiseen pizzaan kuuluu tietysti myös omatekoinen pohja. Pohjan päälle ripaus tomaattipyrettä ja aika reilusti ketsuppia; ketsuppi tuo pizzaan kivaa makeutta. Täytteeksi muutama mozzarellasiivu ja Parmankinkkusuikaleita. Lopuksi pinnalle vielä tuoretta rucolaa ja voilà!

Mistä teidän herkkupizza koostuu?

018

Herkullista viikonloppua! – täällä ollaan kyllä niiiiin viikonloppufiiliksissä! :)

 

Comments

 1. 20.2.2015 / 20:52

  Meillä mies on meidän pizzaleipuri, viimeaikoina on tehnyt ohrarieskan päälle! Jauhelihaa, paprikaa ja ananasta (tietty tomskupyree tai ketsuppi pohjalle ja juustoraaste päälle) niin avot ku on hyvää!

 2. Mamma
  21.2.2015 / 09:38

  Nam!! Millä ohjeella teet pohjan?

  • 24.2.2015 / 10:02

   Mulla on ihan perusohje käytössä: vettä 1,5 dl, 1 kuivahiivapussi, suolaa ja jauhoja siten, ettei taikinasta tule yhtään kova (muistaakseni noin 7 dl). Taikina saa siis jäädä pehmeäksi. Lopuksi vielä loraus öljyä ja kunnolla lämpimään kohoamaan. Joskus oikaisen ja käytän Myllyn Paras -pizzajauhoja, tosi hyvä pohja tulee niilläkin!

 3. Paula
  21.2.2015 / 11:23

  Näyttää älyttömän hyvälle! Miten ihmeessä saat pohjasta nuin muhkean, jakaisitko ohjeen siihenkin?

  • 24.2.2015 / 09:40

   Oli kyllä tosi herkkua! Nuo reunathan muotoillaan ennen täytteitä, ne käännetään tuollaisiksi :). Mutta tärkeää on kohottaa taikina hyvin ja lämpimässä, niin siitä tulee kivan pehmeä ja kuohkea!

 4. 21.2.2015 / 20:51

  Meilläkin syötiin eilen pitsaa. Ostettiin kesällä pitsakivi, jolla tulee grillissä tosi hyvät pitsat. Toimii myös uunissa! Tällä kertaa täytteenä oli mozzarellaa, goudaa, pekonia ja artisokansydämiä. Namia!

 5. 22.2.2015 / 00:54

  Meilläkin syötiin perjantaina pitsaa. Ostettiin kesällä pitsakivi grilliin, mutta se toimii myös hyvin uunissa. Vappu P:n pitsapohjaohje on hyvä. Suosittelen

 6. Ellen
  22.2.2015 / 19:22

  Nam! Näyttää aivan super hyvälle,täytyykin ensi viikolla tehdä pitsaa :) Teidän keittiön verhoista on täällä ollut useasti puhetta,jos et nyt ihan postausta halua tehdä keittiön verhotanko-mekanistmista niin voisitko vilauttaa eden instan puolella sitä tarra-systeemiä? :D

  • 24.2.2015 / 09:43

   Joo vilautan jommalla kummalla puolella, kun vain ehdin. Nyt on niin kiirusta, etten välttämättä ihan tänään tai huomenna, mutta tulossa on :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.