Irrottelua

 

Mulla on monenlaista keskeneräistä postausluonnosta tuolla odottamassa, mm. koostetta raskausajastani, pojan huoneen sisustusjuttua ja hänen kuulumisiaan, sitä valokuvausaiheista postausta ja vaikka mitä muuta! Nyt tänään on kuitenkin sellainen fiilis, että noihin ei malta paneutua. Nyt on niin sellainen keveä ja keväinen fiilis, että postauskin syntyy ihan fiilispohjalta (tai sitenhän ne kyllä aina oikeastaan syntyvät…). Vauva nukkuu päiväunia, itse kävin juuri suihkussa ja nyt istun tässä kahvikupponen seuranani jättimäiset rullat päässä kynsiäni samalla lakkaillen. Miksi meidän naisten pitää aina muuten tehdä vähintään kolmea asiaa yhtä aikaa? No, joka tapauksessa: tätä iltaa olen odottanut niiiiin innoissani! Tänään suuntaan ravintolaherkuttelemaan 29 naisen kanssa eli voisiko sanoa, että luvassa on vapaailtani noin vuoden tauon jälkeen. Ehkä on jo aikakin?

006

Ainoa mitä jännitän, on vauvan nukkumaanmeno, jos en ole siihen mennessä vielä kotiin palannut… Hän kun on tottunut käymään nukkumaan minun toimiessa ns. nukuttajana. Tiedän, että mies pärjää ilman muuta, siitä ei ole kyse. Mutta eräällä pikkumiehellä on ihan kivasti omaa tahtoa ja jos äiti ei ole paikalla, hän ei taida nukkua ennen kuin uuvahtaa ihan täysin. Eikä ajatus nukkumaan käymisestä itkien kyllä äidin sydäntä lämmitä. Mielenkiinnolla odotan, miten käy! :)

Pitikin muuten kysyä teiltä, missä iässä teidän lapsenne ovat olleet ensimmäisen kerran yökylässä eli siis siten, että kumpikaan vanhemmista ei ole ollut paikalla? Tiedän suositukset: vasta 1-vuotias suositellaan jätettäväksi hoitoon yön yli, mutta onko tuo ollut teillä ajankohtaista ehkä jo aiemmin? Miten meni? :)

019

Tähän viikkoon iloa ja energiaa ovat tuoneet myöskin nuo kuvassa näkyvät narsissit, joita sain alkuviikosta pari kimppua. Niin pirtsakoita! Mahtavaa viikonloppua sulle ja mulle!

 

Comments

 1. Sara
  27.2.2015 / 14:17

  Oikein ihanaa iltaa sinulle! Koeta nauttia täysillä siitä. Kyllä ne kotijoukot pärjäävät. :-)

  Meillä kuopus oli vähän yli yksivuotias ollessaan eka kertaa yökylässä ja esikoinen muistaakseni 3-vuotias. Sitä aiemmin ei ollut sopivia hoitajia lähellä (melkein kaikki sukulaiset asuivat ja asuvat kaukana).

  • 28.2.2015 / 18:49

   Voi kiitos Sara, oli kyllä kivaa! Ehdin kotiin ennen kuin vauva kävi yöunille ja toteanpa vain, että hyvä niin… ;) Hirmuiseksi itkuksi meni siis!

 2. Tytti
  27.2.2015 / 14:17

  Minulla on huomenna ”vapaailta” piiitkästä aikaa! :D meillä vauva taisi olla yöhoidossa jo muutaman kuukauden iässä kerran, meillä oli niin hurja koliikki että yksi yö oli pakko nukkua :( nyt lapsen kasvaessa en meinaa pystyä jättämään häntä enää hoitoon! :) poika on nyt 1v4kk, olisihan se ihan mukavaa kahdestaan päästä johonkin :)

  • 28.2.2015 / 18:51

   Oi, mahtavaa iltaa sulle Tytti! Nauti!
   Jätä ihmeessä hoitoon tässä kevään aikana, varmasti mukavaa sekä pojalle että hoitajille (vanhemmista puhumattakaan). Tosin tiedän mitä tarkoitat, että ei meinaa malttaa jättää… Itse ajattelen kuitenkin myös niin, että jos vien pojan ensimmäisen kerran yökylään vasta esim. 5-vuotiaana, hän ei ehkä suostu enää jäämään :D. Tuollaisia tapauksia on tullut vastaan, heh!

 3. EmiliaMaria
  27.2.2015 / 14:18

  Tyttö on nyt 1v1kk eikä ole vielä ollut yökylässä eikä kukaan ole ollut täällä kotona häntä yön yli hoitamassa. Yhden kerran veljeni vaimoke on ollut iltasella täällä katsomassa oman neljä veen kanssa meidän tyttöä ja yhden kerran tytskä oli isovanhemmillaan noin 1,5h kun käytiin hääpäivänä syömässä. Syyskuussa tein itse ekan yön yli poissa reissun ja mies oli tytön kanssa kotona. Ei ole ollut vielä tarvetta yöhoidolle, nyt parin viikon päästä ekaa kertaa ilmeisesti ollaan me vanhemmat pois kun tyttö menee nukkumaan, veljeni vaimo on luvannut tulla lapsenpiiaksi kun mennään konserttiin ja konsertti alkaa sen verran myöhään että tytön nukkumaanmenoaikana ei olla kotosalla, mutta tullaan kuitenkin ennen puolta yötä jo kotiin. Neiti on kyllä helppo nukutettava yleensä ja nukkuu koko yön joitain poikkeustapauksia (hampaat) lukuunottamatta.

  • 28.2.2015 / 18:55

   Meidän poika on ollut kyllä pieniä tuokioita päivisin hoidossa ihan säännöllisesti, kun olen käynyt asioilla. Parina iltana myös vanhempani ovat olleet meillä häntä hoitamassa, kun olemme miehen kanssa käyneet syömässä ja konsertissa. En pysty vielä ajattelemaan sellaista yötä, että poika on kotona isänsä kanssa ja minä jossain aivan muualla yön yli. Apua, itku siitä tulee! Mulle siis :)

 4. taikku
  27.2.2015 / 14:44

  Pidä hauska ilta ja nauti hyvästä seurasta.. kyllä pojat pärjää..onhan niilä mahtavat kisut kaveria ,tv mummo.

 5. Annika
  27.2.2015 / 15:30

  Itse en ole kohta 11kk poikaani vielä raaskinut yöksi jättä. Miehellä 1 nukutusvuoro viikossa, kun itse käyn harrastamassa niin että palaan vasta nukkumaanmenoajan jälkeen. Hyvin heillä kuulemma menee, vaikka itse tosiaan muuten aina pistän pojan nukkumaan tuttujen unilaulujen kera :) Nyt ajattelimme kyllä tässä keväällä että isoäiti saisi tulla meille yöksi pojan kanssa ja me pääsisimme jonnekkin kahdestaan. Viime kerrasta on tovi…Sydäntä riipaisee ajatus, ja kyllähän sitä varmasti sitten vaan ajattelee pikkumiestä koko ajan, mutta toisaalta saattaa tehdä ihan hyvää päästä yhdeksi yöks muualle yhdessä miehen kanssa ihan kahdestaan :)

  • 28.2.2015 / 18:58

   Joo, ei sitä meinaa raaskia… :/ Mutta joskus se on edessä kuitenkin! Rohkaisen teitä lähtemään viettämään aikaa miehesi kanssa kaksin, poika pärjää ihan varmasti oikein mainiosti :). Sitten kun meidän vauva menee ekaa kertaa yökylään, vietän sen illan kyllä mielelläni juuri mieheni kanssa siitäkin syystä, että puhun vauvelista varmasti koko ajan :D. Sen ymmärtää parhaiten mies, joten… Olen häntä tuosta jo ennakkoon varoitellutkin, hahah!

 6. Kaisa
  27.2.2015 / 16:05

  Meillä esikoinen oli 2kk ikäinen, kun oli ekan kerran mummilassa yötä niin me vanhemmat järkättiin ristiäisiä. Siitä lähtien on ollut silloin tällöin samassa mummilassa yökylässä. Tykkää kovasti eikä ole koskaan ollut ongelmia jättää hoitoon tai yökylään :) Oikein ihanaa ja rentouttavaa iltaa sulle!

 7. 27.2.2015 / 20:41

  Meillä esikoinen taisi olla ehkä hmm nelisen kuukautta kun oli mummulassa ja toinen varmaan ehkä puolen vuoden tai yli, tarkkaan en muista. Alle vuoden ikäisenä kuitenkin ja hyvin meni molemmilla. Toki mummu oli tuttu ja kävi meillä paljon ja me siellä, että lapsi ei mennyt kovin vieraalle. Meillä esikoinen varsinkin on aina viihtynyt pienestä pitäen mummulassa todella hyvin ja itkun kanssa aina joutuu hakeen kotiin :) Hyvähän se tosin on, että viihtyy eikä tartte sinne jättää itkun kanssa!

  • 28.2.2015 / 19:18

   Mukava kuulla teidän kokemuksia! En minäkään kenellekään vieraammalle voisi edes kuvitella vieväni. Isovanhemmat on vauvalle tuttuja, etenkin mun vanhemmilla ollut usein päivisin pieniä tuokioita hoidossa.

 8. 27.2.2015 / 21:05

  Oho, en ole edes tiennyt tuollaisesta suosituksesta! Meidän typy on ollut nyt kerran yön yli hoidossa (mummun ja papan hoivissa). Neiti oli tuolloin 3,5 kk. Aika pieni, mutta hyvin se sujui ja vanhemmat saivat nukkua yhden yön ilman katkoja. Teki muuten terää ja heti aamusta haettiin pikkuinen kotiin. :) Hoitajat olivat hänelle tuttuja enkä koe, että olisi siitä mitän traumoja saanut. Todennäköisesti pääsiäisen tienoilla, jolloin tyttö on lähes 6 kk, on sitten seuraava yökyläily ilman vanhempia. Joku voi tätä kauhistella, mutta sitten kerroinpa nyt kuitenkin. :)

  • 28.2.2015 / 19:20

   Joo: 1 yö/ikävuosi. Ei varmasti mitenkään traumatisoidu ja kiva, että uskaltauduit kertomaan, miten teillä. Ei tuossa ainakaan minun mielestäni ole mitään kauhisteltavaa :)

   • Memmu
    28.2.2015 / 21:11

    Kommentoin tähän vaan, että eikös tuo suositus tarkoita yhdellä kertaa ikävuosien määrä, eli että ei yksivuotiasta pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi yöksi? :) tai niin mä sitä tulkitsen :D meillä ainakin neuvola suositteli isovanhemmille yökylään menemistä 6kk alkaen ja 8kk iässä annettiin. Hyvin meni, vaikka toki itse heräilin yöllä ja stressasin! Joten suosittelen kaikille lämpimästi, tekee hyvää kaikille :)

    • 1.3.2015 / 11:58

     Juu juu, 2-vuotias max. kahdeksi yöksi kerrallaan hoitoon jne. Mutta toinen suositushan on alle 1-vuotiaille: esim. 4kk ikäinen suositellaan jätettäväksi hoitoon max. neljäksi tunniksi kerrallaan, 5kk ikäinen viideksi tunniksi jne. Toki joka asiasta tässä elämässä on suosituksia, jokainen päättää itse, mitä noudattaa :).
     Ihana kuulla, että teillä meni yökyläily hyvin! Meilläkin sellainen on edessä ennen yhden vuoden ikää (jos mun päätös pitää ;D).

 9. mamma
  28.2.2015 / 08:43

  Meillä on molemmat lapset olleet mummolla yötä alle 1 vuotiaana. Tosin mummo asuu kilometrin päässä ja käy melkein päivittäin. Joten eivät ole koskaan häntä vierastaneet. Itseasiassa taitavat nukkua mummolla paremmin kuin kotona

 10. mamma
  28.2.2015 / 08:47

  …niin en tiedä minkä ikäisenä veisin hieman vieraammalle hoitoon. Riippuu varmaan vauvan luonteesta ja vierastaako… Mutta kyllä alle 1 vuotiaan mielestäni voi viedä

 11. Nunnu
  28.2.2015 / 18:58

  Esikoinen oli vajaa 3.v kun jäi osittain yöksi mummun ja pappan kanssa ensimmäistä kertaa. Mies tosin tuli aamuyöllä kotiin. Oli siis tämän toisen lapsen synnytys silloin kyseessä. :D 10kk vauva ei ole vielä kertaakaan ollut yökylässä. Toisinsanoen kumpikaan lapsista ei ole vielä kokonaista yötä hoidossa ollut, vaikka ikää esikoisella 3,5v. Johtuu tosin suurelta osin hoitajien puutteesta(asuvat kaukana) ja vähän äidin eroahdistuksestakin. ;) Kesällä olisi tarkoitus päästä vihdoin miehen kanssa jonnekin kahden yöksi ja lapset mummulaan yöksi.

  • 28.2.2015 / 19:25

   :D Jotenkin kuulostaa tutulta tuo äidin eroahdistus… Kiva kesäsuunnitelma teillä, pitäkää siitä kiinni! :)

 12. Minerva
  3.3.2015 / 15:38

  Poika oli lähes 5-vuotias, kun oli serkkunsa kanssa pappalla yötä. Ei ole ollut tarvetta eikä varsinkaan halua viedä yöksi hoitoon, ja itse olen ajatellut homman lapsilähtöisesti eli yökyläilyn aika on sitten, kun lapsi itse osaa sitä haluta.

  • 3.3.2015 / 15:49

   Niin, joillain mahdollisesti tulee tarvetta aikaisemminkin – kukin tavallaan. Eikä se, että vie lapsen jo aiemmin hoitoon, ole aina välttämättä mikään huono ratkaisu :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.