Pastellit pöydällä

Järjestin viime viikolla ensimmäiset vauvatreffit kotonamme. Saimme pojan kanssa seuraksemme neljä äitiä tyttöineen; kyllä M:n kelpasi ainoana poikana! Oli niin herrasmiestä että! Silitteli tyttöjä kasvoista ja hieroi päitä aai, aaai -äänillä säestäen. Näitä treffejä voi järjestää erään paikallisen facebook-ryhmän kautta. Liityin ryhmään viime syksynä erään blogini lukijan toimesta, kiitokset hänelle! Olemme osallistuneet tässä tasaiseen tahtiin erinäisille kahvitteluille ja kutsuille ja M on näin saanut nauttia pienten seurasta.

006

Ryhmä toimii siis sellaisella periaatteella, että kuka vain voi kutsua muita äitejä lapsineen kotiinsa kahvittelemaan/syömään/kutsuilemaan ja mitä vain keksiikään. Kutsuja saa itse määrittää, montako henkilöä haluaa kotiinsa kutsua, kutsujen keston, mennäänkö nyyttäriperiaatteella ja jopa mahdollisesti jonkin teeman kutsuille. Esim. minä toivoin äitejä ja alle 1-vuotiaita lapsia. Koen tällöin saavani parasta vertaistukea, koska yhdistävä tekijä on niin samassa iässä ja vaiheessa oleva lapsi. On myöskin mukava nähdä, miten M käyttäytyy niin pienten kanssa; vanhempien lasten seurassa kun jää usein hieman jalkoihin vauhdin ollessa sen verran eri :).

Kutsuille ilmoittaudutaan sitten ihan vapaasti ja ensimmäisinä ilmoittautuvat mahtuvat mukaan. Usein kutsuilla on ihan tuntemattomiakin, mutta sillä tavoinhan sitä sitten toisiinsa tutustuu. Nostan kyllä hattua tämän idean keksijöille! Sekä äiti että lapsi saavat viikkoonsa mukavaa ohjelmaa ja vaihtelua. Järjestän näitä treffejä kotonamme kyllä toistekin! Huomasin, että se on myös tehokas porkkana saada kotona paikat ojennukseen ihan keskellä viikkoakin ;).

cats

Tässä jokunen kuva, jonka nappasin ennen treffejä, astioita pöytään kantaessani. Astioissa(kin) ihastuttavat nyt kaikki pastellisävyt; onneksi näitä löytyi kaapista jo valmiina. Nämä Arabian KoKo-astiat olen saanut aikoinaan blogin kautta. Vaaleansinistä, vaaleanpunaista, minttua… Nuo kupit on mielestäni parhaimmillaan teen juomiseen. Kerran valmistin kahvikoneella herkkukahvin tuollaiseen; jännä miten kahvi ei maistunut ihan samalta kuin Iittalan Ego– tai V&B:n New Wave -kupista. Jotenkin koko ajan ajatus keskeytyi ja etsin kupin korvasta parempaa otetta :D. Korvien välissähän tuo on, se on selvä, mutta kyllä näissä eroja on! Samoin muuten piperrän myös kahvien välillä: cappuccino täytyy juoda Ego-kupista ja mocha New Wave -kupista. Tulipa sanottua tuo ensimmäistä kertaa ääneen… Muilla samoja omituisia tottumuksia? :)

004

Paljon melua kupeista! Mulla on tänään jotenkin ihan hattarainen mieli, johtunee näistä kuvista sävyineen. Mutta mikäs tässä; on kevät ja aurinko paistaa ja linnut laulaa ja poika nukkuu öisin. Taas yksi kiva viikko edessä – onhan sinullakin!

 

Comments

 1. EmiliaMaria
  20.4.2015 / 15:03

  Vauvatreffit on kyllä kivoja! Mulla on tapana juoda aamutee (jos juon sitä, en aina) iittalan isosta Taika-mukista, päiväkahvin juon pienemmästä, joko muumimukista tai sitten eräään lempibändini logolla varustetusta, joka on oikeastaan kaikista parhaimman kokoinen kahteen päiväkahvikupilliseen. Viikonloppuisin sitten taas aamukahvit tulee nautittua isosta Taika-mukista, viikolla en aamukahvia juurikaan juo, koska sitten ei välttämättä tulis uni päikkäreillä, siis minulle, lapsen uniin minun kahvit eivät enään vaikuta. :)

  • 21.4.2015 / 14:36

   Joo mukavasti kuluu useampi tunti!
   Kiva kuulla, että muillakin tuollaisia kahvin tai teen juomiseen liittyviä tapoja :).

 2. Anni
  20.4.2015 / 19:01

  Oi ihanaa vauvatreffailua! Mä kaipaisin niin myös seuraa muista äiteistä ja lapset 11kk ja 4v toisista lapsista kun asutaan aika syrjällä eikä ystäviäkään ole. KoKo kupit on mun lemppareita ollut, kaikkia värejä kaapeista löytyy, eniten noita pastellisävyjä ja kolme ruusua:)

  • 21.4.2015 / 14:38

   Missäpäin asutte, Kokkolan seudullako? Kannattaa tarkistaa, onko esim. Facebookissa jotain teidän paikkakunnan äitien ryhmää ja jos ei, niin perustaa sellainen itse! Voi hyvinkin olla, ettet ole ainoa seuraa kaipaava :).

 3. 21.4.2015 / 08:42

  Hei, Tuo mistä kahvin juo, ei ole mitenkään yhdentekevä asia. Aamukahvi voi vaikuttaa koko päivän, minkälaisen tai värisellä mukilla aloitan. Muumimukeista on vain muutama suosikki, joista kahvi maistuu aina hyvälle.
  Tänä keväänä ostin muutaman isomman turkoosilla tähdellä koristellun mukin ja näistä on tullut nyt lempparit :)

 4. 22.4.2015 / 15:23

  Asia ei suinkaan ole yhdentekevä :D Aamukahvi maistuu parhaiten muumimukista ja mieluiten pirteän värisestä sellaisesta. Viikonloppuisin aamukahvi juodaan Marimekon mustavalkoisesta raitamukista. Myöskin aamupala, maitorahka marjoilla, pitää syödä joko muumikulhosta tai Koko-sarjan samaisista kulhoista mitä sinulla on :) Herkutkin maistuvat paremmilta viikonloppuna noista Koko-sarjan kulhoista ;)

  • 22.4.2015 / 15:39

   Hauska lukea näistä teidänkin mieltymyksistänne! Kivoja vielä nuo eroavaisuudet arki- ja viikonloppuastioiden kesken :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.