Aamiaisherkkua

Viikonloppuaamuihin kuuluvat herkulliset leivät. Paras vaihtoehto olisi tietenkin omatekoiset sämpylät, mutta toisena tulevat kauppojen antimet. En muista milloin Kokkolan Lidliin tuli se paistopiste, mutta siellä olen nyt viimeisen puolen vuoden aikana vieraillut leipomotuoteostoksilla aika säännöllisesti.

041

Kuvassa kaksi lempparia; oi miten herkullisilta nuo siemenet maistuukaan, nuo kurpitsansiemenet vielä kivan kookkaitakin. Pitääpäs itsekin tekaista tuontyylisiä sämpylöitä tässä jonain viikonloppuna.

037

Tykkään käyttää noita pellavalautasliinoja myös tarjoiltavien kanssa perusliinojen tapaan. Sellaisia liinoja ei meiltä oikeastaan edes löydy. Noita valkoisia omistan vain yhden, tilasin sen aikoinaan H&M:lta. Tilasin toisenkin, mutta olivat keskenään niin eri sävyä (vaikka molemmat olivat siis valkoisia), että palautin sen toisen. Niinpä tämä on tällaiseen liinakäyttöön sekä yhden henkilön kattauksiin sopiva. Lisäksi laatikosta löytyy mustia ja pellavansävyisiä pellavalautasliinoja. Mustat lautasliinani on Iittalan, niitä olen käyttänyt eniten. Harmittaa vain, että aikoinaan heti ensimmäisessä pesussa päästivät aika roimasti väriä. Joillekin herkuille pastellisävyille olisi vielä lautasliinalaatikossa tilaa!

046

Tuli näistä brunssihaaveet mieleen… Saisikohan sitä äitienpäivänä jotain sentapaista hemmottelua..? :) Tänään ainakin on hemmottelua luvassa: suuntaan ravintolapäivälliselle kolmen ystäväni kanssa. Näiden naisten kanssa olemme viime kuukausina tavanneet aina lasten kera, joten mukava päästä nyt vaihtamaan kuulumisia ihan vain aikuisten kesken! Alankin tästä nyt valmistautumaan… Kivaa lauantaita teillekin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.