Pojan kesävaatteita

Ensimmäinen kesä, kun saa hieman enemmän pohtia pojan kesävaatteita. Viime kesänä oli niin erilaista ihan pienen vauvan kanssa. Aika pian kävi selväksi, että poikamme on tosi lämminverinen kaveri eikä häntä sen vuoksi tarvinnut mitenkään paksusti pukea. Viime kesänä oli myös pitkät hellejaksot ja poika pukeutuikin kivoihin lyhythihaisiin ja -lahkeisiin haalareihin. Ne oli tosi käteviä ja vilpoisia, niissä oli ihana pienen viettää kesäpäiviä. Pari sellaista voisi tulla tarpeeseen tulevanakin kesänä, sillä varmasti kesän aikana on luvassa hellejakso jos toinenkin.

Nyt näitä vaateasioita pohtii kuitenkin ihan eri kantilta, kun poika on isompi ja touhukkaampi – ei mikään sylivauva enää! Lukijalta sain toiveen tästä postauksesta; katsaus pojan tämänhetkisiin kesävaatteisiin. Hirmuisesti niitä ei ole vielä kertynyt, mutta jokunen sentään että hyvään alkuun päästään!

041

Siinä muutama T-paita, vasemmanpuolimmainen viimeisin hankinta kotimaiselta merkiltä Blaa!. Keskellä Metsolan teeppari ja oikealla Polarn O. Pyretin; heidän harvoja vaatekappaleitaan, joista pidän, koska paidan sävyt oli niin kauniit.

KappAhlista löytää aina jotain; kauniita ja laadukkaita vaatteita. Tässä alla merihenkinen body ja vilpoisat, valkoiset kesähousut sinisin tehostein. Oikealla yksi pitkähihainen ja pari lyhythihaista bodya; jälkimmäisiä on hankittava lisää, sillä nämä tällä hetkellä käytössä olevat käyvät pieniksi kuukauden sisällä.

cats

Kesällä täytyy olla jotain valkoista kesävaatetta, vaikka touhukkaasta pojasta kysymys onkin ;). Ehkä kuitenkin joskus tulee tilaisuuksia, jolloin voidaan vetäistä jalkaan valkoiset housut ja valkoinen body tai edes toinen kerrallaan. Näitä molempia meillä on ollut käytössä jo useammassa koossa, nyt ostin ne 80-senttisinäkin. Tai housut ostin jo 86-senttisinä, sillä pojan jalat ovat ottaneet kivan kasvupyrähdyksen. Tykkään näissä paljon tuosta valkoisen kankaan ja puunappien yhdistelmästä!

054

Väriäkin kesägarderobista löytyy mm. näiden parin raitapaidan muodossa:

cats

Shortseja tarvitaan myös, niitä ei ole vielä ainoitakaan. Mistähän löytyisi kivoja? Ajattelin, että niitä voisi hankkia erilaisia siten, että olisi farkkushortsit, jotkin kuumemman kelin shortsit ja sitten noiden välimuoto, sellaiset hieman siistimpään asuun sopivat. Yksi keltaisen sävy miellyttää; tulisivatpa sen sävyisinä vastaan!

Tässä yksi kiva pienen kesämiehen asu, tykkään hirmuisesti noista farkuista. Ovat varmasti myös mukavat päällä, sillä eivät ole yhtään kankeaa materiaalia. Muutama käyttökerta onkin jo takana. Housut on niin käteviä: menevät pitkiäkin aikoja käytössä lahkeita kääntämällä. Oletuksena tietenkin, ettei vyötärö ole mitenkään hirmuisen löysä… Tuntuu, että pojalla housut on aina pituudesta sopivat, mutta vyötäröstä turhan löysät. Juuri päinvastainen ongelma kuin äitillään :D.

cats

Tässä toiset kivat farkut, näitä kaavailen yksivuotiskuvaankin, mutta täytyy ensin sovittaa, ovatko vielä liian isot pojalle. Tähän paitaan ihastuin valtavasti Lindexillä! Sitä tosin oli vain koossa 62 cm, mutta ihanan ystävällinen myyjä nouti sen meille Pietarsaaren myymälästä. Sielläkin sitä oli jäljellä ainoastaan koossa 86 cm, mutta pääasia, että saimme sen käyttöömme! Kesällä olisi kieltämättä kiva takin korvike, mutta tarviihan noita paitoja syksyllä ja talvellakin! Tämä oli juuri näitä ostan heti kun löydän kivan -lokeroon meneviä hankintoja. Poikien vaatteista kun vain pieni osa miellyttää omaa silmää.

079

Täällä on pienimuotoiset juhlavalmistelut aloitettu. Nyt poika päiväunilla ja minä vietän tätä leppoisaa omaa aikaani. Illaksi suunnittelin haravointia ja käyntiä kukkakaupassa. Olisi mukava saada jokunen pihakukka portaille ja terassille pojan juhlapäiväksi. Niin ja onhan se äitienpäiväkin tuloillaan! Aurinkoista viikkoa teille!

P.S. Lukijakilpailu on käynnissä vielä huomiseen puoleenpäivään asti.

 

Comments

 1. EmiliaMaria
  4.5.2015 / 15:14

  HM:llä oli mun mielestä kivoja shortseja ja monen värisinä! Siellä oli myös yks aivan I-H-A-N-A puuvilla/pellavapaita jossa oli napit edessä, pakko ehkä käydä hankkimassa moinen. (http://www.hm.com/fi/product/23713?article=23713-B)
  Mulla tulee ostettua monesti poikien osastolta vaatteita tytölle, juurikin nuita perusvärisiä ja sitten raitavaatteita.

  • 4.5.2015 / 15:16

   Siellä muuten varmasti onkin! Ja voi miten ihana tuo paita valkoisena, pakko piipahtaa H&M:lla huomenna! Verkkokaupassa oli jo 80-senttisenä loppunut. Kiitti vinkistä :)

 2. Elina
  4.5.2015 / 21:35

  Enpäs olekaan mukamas ehtinyt vähään aikaan kommentoimaan, hupsis.. Kiitos toivepostauksesta! Ihania raikkaita vaatekappaleita olet löytänyt! Mullakin hakusessa kiva huppari kesäksi takin korvikkeeksi, ei ole tullut vastaan. Tuo Lindexin on kyllä kiva, löytyisköhän kokoa täältä enää.

  Meillä on ykkössynttärit viikko teidän jälkeen. Teethän synttäripäivityksen asap, että ehdin imeä sulta viimehetken ideat ;P Leivoin tänään jo kakunpohjan ja tuplasuklaakuppikakkuja pakkaseen odottamaan. Suunnitelmissa vielä ainakin traktoripikkuleipiä ja marenkimokkapaloja. Suolaiset mietinnän alla. Mä olen vähän huono koristelemaan mutta vaaleansinisiä ilmapalloja taitaa tulla. Laskin että nämä on meidän 13. lastenjuhlat jotka järjestän… Jotenkin niin ihana järjestää pitkästä aikaa lastenjuhlia oman mielen mukaan, ei tarvi olla prinsessoja, Barbieita tai puuhapetejä :D

  Ihania juhlia teille! <3

  • 5.5.2015 / 15:05

   Kiva että näit tämän – eipä kestä!
   Sinä oot oikein konkari lastenjuhlien järkkäämisessä! Ootpa reipas, kun leivot noin paljon itse. Mä jotenkin heti päätin, että ne ulkoistetaan – ei tarvi itse stressata ja jää aikaa sitten muuhun. Ja toki on kiva myös tukea nuorta yksityisyrittäjätyttöä :).
   Joo, yritän heti siinä alkuviikosta ehtiä tekemään synttäripostausta :D.

 3. 4.5.2015 / 22:18

  Onpas kivannäköinen garderobi pikkuherralla ja todella hyvä postaus! Innostuin kommentoimaan vihdoista viimein, kun tällä hetkellä olen kokoilemassa ensimmäistä vaatekokoelmaa kesällä syntyvälle esikoiselle. Kesässä on toki se hyvä puoli, ettei tarvitse miettiä useita kerroksia lapselle, mutta silti on vielä hieman hämärän peitossa mitä kaikkea sitä tarvitsee.

  • 5.5.2015 / 15:01

   Voi kiitos, Netta! Onnea odotukseenne!
   Kesällä kannattaa olla kevyitä vaatteita, toki hieman vauvasta riippuen, mutta jos on viime kesän kaltaisia helteitä, niin joku vilpoinen bodyhaalari on varmasti kaikista kätevin! Ja kevyitä pipoja/lätsiä/hattuja tarvitaan toki myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.