#katumuotia #kokkolasta

Legendaariset #katumuotiviikot on taas täällä! Tällä kertaa saatiin mukaan myös Kokkolan katukuvaa, sillä lähdin blogini kanssa mukaan tähän Indiedaysin ja Olympuksen #katumuotiviikot-kampanjaan. Olettekin ehkä kuulleet tästä jo klassikoksi muodostuneesta katumuotikampanjasta? Ideana on siis bongailla kiinnostavia ja persoonallisia katutyylejä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tällä kertaa kampanja on kuitenkin hieman erilainen, sillä tähän voivat nyt osallistua kaikki: bloggaajien lisäksi myös te lukijat! Nyt katumuoti valloittaa blogien lisäksi Instagramin, jossa siis jokainen voi osallistua katumuotiviikoille julkaisemalla omat katutyylikuvansa hashtagein #katumuotiviikot @olympussuomi.

Eikä siinä vielä kaikki! Instagramissa käydään myös kilpailua, jossa jaossa on 3 kpl Olympuksen tuotepaketteja, jotka sisältävät Olympus PEN E-PL7 -kameran sekä 25 mm kitin. Nämä huikeat palkinnot jakautuvat seuraavasti:
1. palkinto lähtee bloggaajalle/lukijalle, jonka kuva kerää Instagramissa eniten tykkäyksiä
2. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvan julkaisseiden kesken
3. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvista tykänneiden kesken. 

Kaikki katumuotikuvat nostetaan myös #katumuotiviikkojen kampanjasivulle, josta voit käydä lukemassa lisää kilpailun ohjeista ja säännöistä.

231

Melkoisen ahkerasti olen testaillut tätä kampanjasta saamaani Olympus PEN E-PL7 -kameraa, joka kuvissa näkyy. Kyseessä on siis sama kamera, joka on Instagramissa käytävän kilpailun palkintona. Ensimmäinen ajatukseni kameran saavuttua oli voi miten kaunis! Kamerakin voi siis olla kaunis, heh! Toisena ajattelin, miten ihanan pieni ja kevyt kamera onkaan! Juuri sellainen kamera, jonka voi helposti ottaa mukaan minne tahansa, koska tämä mahtuu hieman pienempäänkin laukkuun. Olen kuljetellut sitä laukussa mukanani sinne tänne pojan yhden trikoopipon sisällä :D.

Kameran sävyt on aivan ihanat, tätä ei todellakaan tarvitse piilotella! Kamera on ensiluokkaista metallia ja keinonahkaa, lisäksi sen kädensija on kiva katseenvangitsija. Oma kamerani on yllättävästi valkoinen; lisänä löytyy myöskin beigen ja hopean sävyjä, vähän mustaakin. Muut värivaihtoehdot tälle kyseiselle kameralle ovat musta ja hopea. Palkintokamerassa on juurikin tuo kuvassa näkyvä objektiivi: M.ZUIKO DIGITAL 25mm 1:1.8. Kameraan saa tällä objektiivilla siis noin suuren aukon eli oikein valovoimaisia kuvia tarjolla! Asukuvia ottaessa ei myöskään tarvinut peruutella mahdottomia matkoja, vaan hyvältä etäisyydeltä sai koko kohteen kivasti kuvaan. 

235

Ensimmäisenä testailin kameran automaattitoimintoa ja täytyy sanoa, että yllätyin! En kuvaa koskaan kameroiden automaattitoiminnoilla, mutta voipi olla, että tämän kameran kanssa käy toisin – niin laadukkaita kuvia sillä tuli. Ihanan valoisia ja värit toistuvat upeina! Esim. tämä alempi kuva on otettu kameran automaattitoiminnolla; toimii erityisen hyvin noin aurinkoisella säällä.

Siirrytäänpäs kurkistelemaan, millaista katumuotia Kokkolasta löytyy! Aurinkoisena kesäiltapäivänä torin laidalta löytyi Henna:

Tyylini on nuorekkaan klassista. Hyvä kombo ajatonta kauneudentajua miksattuna tämän hetken muotitrendeihin siten, että se on harkittua ja omaa. Ennen kaikkea arkipukeutumiseni on mukavaa, helppoa ja rentoa.
Henna / 35 / Kokkola

Tässä Olympus PEN E-PL7 -kamerassa on muutamia erikoisuuksia, joita olen innoissani näpräillyt. Kamerasta löytyy mm. kääntyvä LCD-näyttö! Hirmuisesti en ole vielä tuota kääntöominaisuutta käyttänyt, mutta eiköhän sille tässä ajan mittaan tarvetta tule. Kameran näytössä on myös nopeasti reagoiva Touch AF Shutter -kosketustoiminto. Reagoi niin nopeasti, etten ensimmäisellä kerralla edes tajunnut mitä tapahtui… Oivalsin tämän ominaisuuden nimittäin vasta muutaman vahinkokuvan kautta, heheh! Ja vielä veljeni kysyessä onko kamerassa kosketusnäyttö, vastasi tämä tekniikan ihmelapsi ei :D.

Hieman totuttelua on vaatinut kameran etsimen puuttuminen. Jännitinkin noita asukuvia ottaessani, että miten saan pidettyä kameran paikoillaan tärähtämättä ja etsimestä tihrustamatta, mutta tehokas kuvanvakaaja hoiti hommansa! Entäs sitten eri tehosteet, joita kamera tarjoaa? Tämä(kin) ominaisuus on ihan erilainen muihin kameroihini verrattuna. Kamerasta löytyy nimittäin 14 taidesuodinta ja 9 taidetehostetta. Näistä olen tykästynyt erityisesti osittaiseen väriin, vesiväriin sekä vintageen. Viimeisellä tulee esimerkiksi kauniin herkkiä lapsikuvia! Näiden avulla voi siis ottaa todella monipuolisia kuvia.

Kirsikkana kakun päällä kamerasta löytyy myöskin WiFi-jako-ominaisuus! Kuvien siirtäminen kamerasta kännykkään onnistuu tuosta noin vain, ilman minkäänlaisia piuhaviritelmiä tai monimutkaisia ohjeita; kamera neuvoo askel askeleelta, miten kännykkään yhdistäminen tapahtuu. Aivan mahtava juttu! Tämä sisäänrakennettu WiFi mahdollistaa kameran monipuolisen ohjaamisen ja laukaisun mobiililaitteella; puhumattakaan kuvien nopeasta jakamisesta. Mielestäni siis useita peukutettavia ominaisuuksia pienikokoinen kamera pullollaan.

Mutta palataanpas sitten taas Kokkolan katukuvaan! Toisena sieltä löytyy ystäväiseni Niina:

 Tyylini on klassisen simppeli ja melko naisellinen. Välillä asua on kiva piristää väreillä tai vaikkapa erikoisella korulla.
Niina /
 27 / Kokkola

Olen kyllä tosi tyytyväinen kameran kuvanlaatuun! Pilvisen harmaana päivänä kuvaaminen on aina aavistuksen haastavampaa kuin aurinkoisena, mutta mielestäni onnistuin tällä kameralla ihan hyvin. Toki tässäkin harjoitus tekee mestarin ja aina löytyy jotain viilattavaa.

Kokkolan Vanhakaupunki Neristanin kaduilla kuvasin kaverini Annen perheineen:

Tykkäämme pukeutua ajattoman klassisesti. Suosimme selkeitä värejä ja kuoseja ja kaihdamme alati vaihtuvien trendien mukaisia kausituotteita.
Anne 32 / Matias 36 / Linnea 1v8kk
Kokkola 

245

Kaikki ottamani katumuotikuvat löytyvät pikkuhiljaa myös Instagramistani @allyouneediswhite – myös ne, joita ei vielä tässä postauksessa näy. Osallistu ihmeessä sinäkin katumuotiviikoille! Ei tarvitse muuta kuin julkaista omat katumuotikuvansa (ovatpa ne sitten itsestäsi, kavereistasi tai tuiki tuntemattomista, toki luvan kera!) Instagramissa hashtagein #katumuotiviikot @olympussuomi. Ja muistathan, että yksi palkinto jaetaan ihan vain kuvista tykänneiden kesken eli ei muuta kuin ahkerasti tykkäilemään, niin mahtava on palkinto! Lisätietoa löydät tosiaan #katumuotiviikot-kampanjasivulta

Isot kiitokset tyylikkäille kuvattavilleni! Kiitokseni myöskin Olympukselle & Indiedaysille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.