Meidän perhejuhannus

Heipparallaa! Mitäs teille kuuluu? Niin mukavia kuin nämä pyhät ovatkin, niin on niiden jälkeen koittava arkeenpaluukin mukavaa. Saadaan rutiinit taas kohdilleen, tosin eipä ne pojan kohdalla kovin paljoa juhannuksen aikana edes muuttuneet. Yritämme aina järjestää menomme sen mukaan, että poika voi nukkua ja ruokailla totutun rytminsä mukaisesti. En halua riepotella häntä mihinkään nälkäisenä tai väsyneenä. Tokikaan tuo ei aina täysin onnistu, kuten tulevien kesälomareissujemme aikana, mutta noin yleisesti ottaen se on ihan järjestelykysymys.

MERI

Juhannuksena oltiin sekä kotona, mökillä että vanhempieni luona. Oikein perhekeskeinen juhannus siis. Vaikka sekä juhannusaatto että juhannuspäivä alkoivat sateisina, saimme molempina päivinä nauttia auringosta aina iltapäivästä iltamyöhään asti.

lyhty

alppiruusu

Juhannuksenvieton päätti paljunautiskelu eilen illalla. Tosin hyttysiä oli enemmän kuin laki sallii… Siinä vaiheessa, kun miehen päähän laskeutui mun siideripullon korkkia about kolme kertaa suurempi öttiäinen, nousin kuin salamaniskusta ja kipittelin kylppärin puolelle. Hyttysten sun muiden lentävien lisäksi toinen inhotus kesässä on muurahaiset: alkoivat juhannusaattona tunkeutumaan kotiimme eikä meillä tietenkään ollut kaapissa valmiina mitään karkottimia. Senpä vuoksi suuntaammekin tästä ihan näillä näppäimillä Prismaan. Edellisen kerran tuollainen muurahaishyökkäys tapahtui kolmisen vuotta sitten kevättalvella; silloin päämääränään vallata keittiömme. Suihkuttelin sitruunantuoksuista pesuainetta hysteerisenä joka nurkkaan ja karkottimia oli joka askeleella… Tehosi, joten toivotaan samaa tulosta nyt!

cats

Eilen pelasimme veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa mölkkyä; itselleni ja miehelle ensimmäinen kerta kyseistä pihapeliä. Ei taatusti viimeinen, niin hauskaa ja mukaansatempaavaa se oli! Pelasimme neljä pelikierrosta: voitin kaksi (tosin toisen voiton jaoin veljeni tyttöystävän kanssa). Huippuhauska peli kyllä, sai nauraa posket kipeiksi monessakin kohtaa! Tällaiset yksinkertaiset (ja taktikoinnin sallivat) pelit taitavat olla niitä hauskimpia. Juhannukseen kuuluu pihapelit, jouluun lautapelit. Olenkin muuten jo hieman salaa itsekseni intoillut, että jouluun on enää puoli vuotta :).

mölkky

Tänään on tuntunut kyllä niin sunnuntailta kuin vain mahdollista! Tänään oli minun vuoroni nukkua aamulla pidempään (poikamme kun on alkanut heräämään jo seiskalta, ääh mitä mun pienelle aamutorkulle on tapahtunut…) ja tuntuu, etten vieläkään ole kunnolla herännyt tähän päivään. Kun poika oli käynyt päiväunille, yritin torkahtaa sohvalla ja taisinkin pariksi minuutiksi vaipua uneen. Illalla ehdottomasti ajoissa (eli ennen yhtätoista) nukkumaan! Yleensä tuo jää vain aikomukseksi, mutta nyt se täytyy myös toteuttaa…

Comments

 1. Meiju
  22.6.2015 / 17:58

  Kiitos ihanasta ja hyväntuulisesta blogista! Kaipaisin kovasti apua noiden ärsyttävien muurahaisten karkottamiseen, joten kerrothan kaikki toimivat vinkit ja lapsiperheeseen sopivat myrkyt! :)

  • 23.6.2015 / 15:41

   Kiitos vain itsellesi noista ilahduttavista sanoistasi! :)
   Me ostettiin Prismasta näitä vihreitä Baition I -rasioita pari pakkausta (2 rasiaa/pakkaus):
   http://www.puutarhasielamaan.fi/muurahaistentorjunta
   Ehkä hieman hätävarjelun liioittelua, yksi tai kaksikin rasiaa olisi riittänyt :D. Laitettiin niitä sinne, missä muurahaisia näkyi ja seuraavana aamuna niistä ei ollut enää jälkeäkään :O. Paketissa lukee, että vaikuttaa 8 vuorokaudessa, meillä vaikutti 12 tunnissa, heh! Toivottavasti pysyvätkin poissa loppukesän… Tuo oli turvallinen lapsenkin kanssa, kun ei tarvitse sirotella mitään aineita mihinkään. Kerrohan, tehosiko teillä, jos tuohon päädytte! :)

   • Meiju
    23.6.2015 / 23:05

    Voi kiitos, menen heti huomenna Prismaan ja ostan varoiksi kanssa monta pakettia, ettei vaan jää siitä kiinni! :D Toivottavasti voin kertoa ilouutisia muurahaisvapaasta kodista mahd.pian! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.