Nopea kesäjälkkäri

mansikka

Tänä juhannuksena muistin vihdoinkin tehdä kauan mielessäni ollutta mansikka-halloumisalaattia (tässä Instagram-kuva) – olihan se hyvää! Tuntuu, että herkullisen suolainen halloumijuusto sopii lähes kaiken kanssa. Tuoreita mansikoita jäi juhannukselta yli, samoin leipäjuustoa. Koska olin tehnyt tuon mansikka-halloumisalaatin, en halunnut tehdä enää mansikka-leipäjuustosalaattia, vaan metsästin jotain makeaa. Niinpä Mr. Google vinkkasi tästä tosi nopeasti valmistuvasta jälkiruokaherkusta!

Leipäjuustokuutiot fariinisokerin (jota saa muuten olla aika reilusti) kera uuniin noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto pehmenee. (Jossain ohjeessa leipäjuuston päälle oli laitettu vielä mascarponeakin, mutta meillä sitä ei ollut.) Sitten vain juustokulho ulos uunista ja heti tarjolle tuoreiden mansikanpalojen kera! Meidän keittiön herkkukaapista löytyi vajaa valkosuklaalevy, jonka sulatin ja dippailin osan mansikoista siihen. NA-AM.

jälkiruoka

Koska poika vielä nukkuu, ajattelin alkaa tekemään pientä kesäsiivousta kaappeihin. Ihan vain pientä ja kevyttä, sadepäivän ratoksi… Huvittaisi kovasti pitää jokin pihakirppis, myytävää ainakin olisi! Täytyypä miettiä… En olekaan vuosiin vuokrannut kirppispöytää mistään. Se tuntuu turhan työläältä tienattuihin euroihin nähden: hinnoitella jokaikinen tuote, maksaa kallis pöytävuokra, pitää pöytä siistinä ravaamalla siellä jatkuvasti (yrityksistä huolimatta ei pysy siistinä kuin vartin!), puhumattakaan varkauksista… Juuei, pihakirppikset tai muut tapahtumat, joissa myyjä on itse paikalla ja netin kirppispalstat – siinä vaihtoehdot mun makuun. Sitä paitsi, kyllähän kesällä ainakin yhdelle pihakirppikselle osallistua pitää! :)

Comments

 1. Nimetön
  24.6.2015 / 16:19

  Miten olisi blogikirppis?

  • 24.6.2015 / 21:00

   Aivan, se olisi kyllä yksi vaihtoehto. Tosin tätä kautta voisi myydä vain osan tavaroista, sillä ainakaan särkyviä (maljakot, kynttilälyhdyt yms.) ja huonekaluja en ajatellut alkaa postittamaan :). Mutta toki sellaisille voisi myydä, jotka voisivat noutaa tavaran… Laitan mietintämyssyn päähän! :)

 2. Marika
  24.6.2015 / 19:06

  Nam mikä kesäherkku! Halloum on myös superhyvää ja todella sopii vaikka minkä kanssa. Teillä muuten maistoin ekaa kertaa paistettua halloumia ja sille tielle jäin :) Viimeksi juhannuksena sitä taas herkuteltiin.

  • 24.6.2015 / 20:58

   Leipäjuusto ja halloumi, molemmat kyllä niiiin uppoo tähän osoitteeseen! Tuoreista mansikoista puhumattakaan, taas piti käydä ostamassa yksi rasia… :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.