Laadukasta unta, kiitos

Muistan, miten talomme valmistuttua uni maistui aivan erityisen hyvin. Joka yö oikein syvää ja laadukasta unta, aamuisin olo tuntui aivan ihanalta. Olin vakuuttunut, että se johtui makuuhuoneen rauhoittavasta värimaailmasta; valkoiset seinät ja katto eikä mitään ylimääräistä näkyvillä. Muilta tuli kommenttia, että raksavuoden jälkeen se uni nyt vain sattuneista syistä maistuu… No, hyvin mahdollista, mutta juhannuksena muutosta tuli kuluneeksi viisi vuotta. Ei kai raksa-aika enää vaikuta..? Sillä kyllä, edelleenkin uni maistuu erityisen hyvin. Toki tässä matkan varrella makuuhuoneeseen on ilmaantunut yksi erittäin mieluisa herätyskello, joka saattaa tuosta noin vain pärähtää soimaan eri voimakkuuksilla ja ihan milloin sattuu ja joinain öinä (onneksi nykyään erittäin harvoin!) vaikka tunnin väleinkin, että ehkä sekin hieman vaikuttaa siihen, että uni maistuu hyvin. Silti olen sitä mieltä, että kun makuuhuone on mahdollisimman rauhallisen sävyinen eikä siellä ole turhaa roinaa ja lämpötila on oikea, on laadukkaalle unelle oikein hyvät ellei parhaat mahdolliset edellytykset.

mh

Tätä mielipidettäni tuki myös artikkeli, jonka löysin Daily Mailin sivuilta. Siellä oli hyvä esimerkkikuva epäjärjestyksen vallassa olevasta makuuhuoneesta: ei kyllä huvittaisi sellaisessa ympäristössä käydä nukkumaan! Tuosta kyseisestä aiheesta oli pätkä myöskin Me Naisten -sivuilla, josta seuraava teksti on lainattu:

Tutkijoiden mukaan ihmiset, joilla on taipumusta hamstraamiseen – eli joilla on todennäköisesti makkari täynnä tavaraa – nukkuvat muita kehnommin ja kärsivät useammin uniongelmista. Sotkuisessa makuuhuoneessa uinuvat heräilevät muita useammin yöllä ja ovat päivällä väsyneempiä. Unenpuute puolestaan lisää hamstraajan stressitasoja, masennusalttiutta ja muistiongelmia. Ei siis muuta kuin siivoamaan, jos kärsit uniongelmista! (Lähde.)

Ihanan ja kutsuvan makuuhuoneesta tekee mielestäni myös kauniit vuodevaatteet ja kutsuva petaus. Eniten tykkään neutraalin sävyisistä vuodevaatteista; näissä valkoinen taitaa olla ykköslemppari. Se on vain niin rauhoittava ja kutsuva, että tekee mieli vetää peitto heti korviin ja alkaa kuorsaamaan. (Oonkohan mä vähän väsynyt?)
Parin valkoisen lakanamme kaveriksi tilasin H&M:lta tuollaisen valkoharmaaraitaisen yksilön, kuminauhalakana tämäkin. En enää muita edes käytä, sillä ne eivät pysy paikoillaan yhtäkään kokonaista yötä. Näiden lisäksi löytyy yksivärinen harmaa, mutta sitä tulee käytettyä vähiten. Tuo raitainen lakana näytti muuten tosi kivalta ihan kokovalkoisten vuodevaatteiden kanssa! Hieman vaihtelua sille, että pussilakanat ja tyynyliinat toisivat sitä väriä. Eikä tuo lakana ole hassumpi näiden Sisustus Delfinosta blogiyhteistyönä saamieni Fretten Hotel Classic -vuodevaatteidenkaan kanssa. Mikä toisikaan paremmin hotellimaista luksusta makuuhuoneeseen kuin hotellilaatuiset vuodevaatteet! Nämä on niin ylelliset, että toimisivat varmasti kivana häälahjanakin.

petaus

Poitsu on nukkunut nyt reilun tunnin. Saimme ihanaa seuraa koko aamupäiväksi. Poika ihan innoissaan halaili ja pussaili ystäväänsä; suloista pientä kaksikkoa seuraisi vaikka kuinka pitkään! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.