Luonnosta maljakkoon

Tänä kesänä olen tainnut ihan ensimmäistä kertaa kunnolla noteerata lupiinit ja etenkin ne vaaleanpunaiset versiot. Aivan ihastuttavia ja sävy juuri täydellinen, sellainen puuteriroosa. Keräsin niitä yhtenä päivänä muutaman kotiinviemiseksi. Kovin pitkäikäisiä eivät ole ja roskaavatkin jonkin verran, mutta toisaalta ei ilmaiskukilta hirveästi odotakaan. Jokusen lilankin nappasin mukaani.

lupiini

Mun auto näyttää olevan melkoinen lommomagneetti; oikein kerjää osumia muilta autoilta. Kolmisen vuotta sitten joku peruutti vauhdilla autoni takapuskuriin juuri, kun olin saanut auton parkkiin. Melkoinen tömähdys! Olivat aikeissa jatkaa matkaa, kun nousin autosta. Selvistä naarmuista kysyivät, haittaako teitä tuollainen :D. Eilen tuli osumaa takaoveen uimahallin parkkipaikalla, uimassa ollessamme. Syyllistä ei tarvinnut kaukaa hakea: vieressä auto lennokkaasti vinossa parkkiruudussa ja olipa jättänyt autoni takaoveen maalimerkinkin lommon kera. Ai että mua ärsytti! Mahdollisesti lapsi avannut oven voimalla, mutta tuollaista lommoa ei synny ihan äänettömästi, joten hieman kohottelin kulmiani, kun ei oltu jätetty esim. tuulilasiin yhteystietoja… Selvitin sitten paikan päällä rekisterinumeron perusteella omistajan, mutta koska en saanut puhelinnumeroa selville, jätin jutun selvittelyn vakuutusyhtiölle vahinkoilmoituksen kera. Puhelinsoittoa odotellessa… Otin muutaman kännykkäkuvan autoista ja jätin heidän autonsa tuulilasiin viestin siitä, mitä on odotettavissa, jotta vakuutusyhtiön soitto ei tulisi yllätyksenä. Miten sinä olisit tilanteessa toiminut, jos olisit perheesi kanssa kolhinut toisen autoa? Uimahallin parkkiruudut ovat kyllä melkoisen pieniä ja parkkialue muutenkin tosi ahdas, mutta kylläpä siellä joutuu muutkin enemmän tai vähemmän autojaan ruutuun vekslaamaan. Enemmän taitaa juurikin ärsyttää tuollainen välinpitämättömyys kuin itse vahinko.

Poika heräsi juuri tähän perjantaihin ja alamme pikkuhiljaa odottelemaan ystävien vierailua. Tämän päivän ohjelmassa myöskin pientä viikkosiivousta ja sorsien syöttämistä, siinäpä kiva kokemus pojallekin! Aurinkoista viikonloppua!

Comments

 1. Äippä
  3.7.2015 / 10:56

  Luonnonkukat ovat tosi kauniita ja monet niin herkkiä ja vaatimattomia, ennen kun niitä alkaa tarkastelemaan lähemmin. Harmi, etteivät kestä maljakossa kun päivän tai pari. Mukavaa viikonloppua – mulla alkaa loma :)
  PS. Nyt puhelin taas kilahtaa – kiitos :)

  • 3.7.2015 / 21:04

   Harmi tosiaan, että ovat niin lyhyt ilo maljakossa. Oi mahtavaa, aurinkoista ja rentouttavaa lomaa sulle! :)
   Ja kiva juttu, että toimii taas.

 2. Kaisa
  3.7.2015 / 13:29

  Voi ärsytys tuollaista toimintaa! Toivottavasti asianne selviää ja hoidetaan asianmukaisesti. Meillä kävi vuosia sitten niin, että tuuli nappasi minulta oven käsistä kaupan parkkipaikalla, kun olin tulossa pois autosta. Ovi läsähti viereisen auton kylkeen. Omaan autoon tuli pieni lommo ja naapurin autoon jäi vain maalia. Jäimme odottelemaan kaupasta tulevaa autonomistajaa paikalle ja saimme selvitettyä asian.

  Mukavaa viikonloppua sinne :)

  • 3.7.2015 / 21:05

   Toivotaan, että asia hoituu kuten kuuluisi! Ja juuri noin: vahinkoja voi sattua ja sattuukin aina, mutta se miten ne hoidetaan, ratkaisee…
   Kiitos Kaisa, samoin! :)

 3. Moa
  19.7.2015 / 16:21

  Moikka,

  muistatko mistä olet tuon valkoisen maljakon hankkinut, jossa violetti lupiini on? Meillä on ollut samanlainen, mutta koira kaatoi sen lattialle ja se meni säpäleiksi. Millään en tahdo muistaa mistä sen olen hankkinut ja harmittaa, sillä pidin siitä todella.

  Oikein mukavaa kesänjatkoa!

  /M

  ps. luonnonkukat ovat kesällä parasta!

  • 19.7.2015 / 19:13

   Olen ostanut sen Prismasta. Sitä myydään joissain verkkokaupoissa myös Bloomingvillen nimen alla, nyt en tosin onnistunut löytämään. Toivottavasti löydät omasi! Ja kiitos, aurinkoista kesää sinnekin suuntaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.