Jotain tällaista olohuoneen lattialle

Pitkään blogiani seuranneet ovat varmasti ainakin jossain vaiheessa törmänneet ikuisuuspähkäilyyni olohuoneen matosta! Kauan haaveilin olohuoneeseen Woodnotesin Avenue-mattoa ja onhan se kaunis edelleen. Mietin vain, onko niin moniraitainen matto liian levoton ja tuon vaihtoehdon rinnalle onkin viimeisten kuukausien aikana noussut saman merkin Fourways-matto vaaleanharmaana. Hain Vepsäläiseltä maton pienoiskoossa kotiin sovitteille (Instagram-kuva) ja hyvä niin, sillä se auttoi ratkaisemaan ainakin tuon maton kohtalon: ei se sopinutkaan olohuoneeseemme! Tuo matto yhdessä mustanharmaan sohvamme kanssa teki olohuoneesta hieman liian tunkkaisen ja oivalsin, että haluankin tilaan maton, jolla voin tuoda sinne lisää raikkautta. Maton, joka ei kiinnittäisi liikaa huomiota lattialla ollessaan.

003

Ikkunanurkkauksesta löytyy tämä viime talvena H&M:lta tilaamani mustavalkoinen puuvillamatto. Mitä enemmän aikaa on kulunut, sitä enemmän olen alkanut matosta tykkäämään ja matto onkin seikkaillut olohuoneen lisäksi myös makuuhuoneessa ja keittiössäkin. Valkoinen on ihanan raikas eli tämän maton valkoinen on puhdas valkoinen, johon mustat raidat tuovat kivaa särmää. Ajattelinkin kysyä teiltä, onko joku sattunut näkemään tällaisia mattoja isompina jossain? Tuollainen olisi niin ihana meidän olkkariin! Toisi sitä raikkautta, siinä olisi sitä jotain, mutta se ei veisi kuitenkaan liikaa huomiota.

018

nurkkaus

Valtavan vaikeaa löytää olohuoneeseen kiva matto! Muihin huoneisiin tuntuu löytyvän monenlaista vaihtoehtoa, mutta olohuone on täysin oma projektinsa. Ja nyt kun tämä etsintä on jatkunut jo näin pitkään, on uudelle matolle asetettu entistä tarkemmat kriteerit eikä mikään sinnepäin-vaihtoehto houkuttele yhtään. Jatkanpas taas nettiselailua aiheen tiimoilta…

010

Comments

 1. 12.8.2015 / 15:23

  Varmaankin sullekin jo blogeista tuttu matto, mutta Linie Designin Asko Mixed matto luonnonvalkoisena/mustana on mielestäni paras matto olohuoneeseen mitä löytyy. Se on kaunis, raikas, kestävä ja likaa hylkivä, koska villamatto. Meillä se on ollut kesät talvet ja ollakseen villamatto en koe sen olevan edes kesällä liian tunkkainen. Meinaan hankkia sellaisen toisen varastoon, jos ja kun tuolle meidän matolle käy jotain peruuttamatonta vahinkoa lasten toimesta. ;D

  • 13.8.2015 / 14:14

   On tosiaan tuttu matto tuo. Tosi kiva matto, mutta jotenkin luonnossa tuntuu olevan meidän kotiin ehkä turhan kellertävä… Tykkään kyllä valkoisen eri sävyistä, mutta meidän lattia taitaa saada luonnonvalkoiset matot näyttämään tosi kellertäviltä. Kerran oli sovitteilla yksi luonnonvalkoinen nimittäin.
   Ihanaa, että olet noin tyytyväinen mattoonne! Löytäisinpä minä vastaavan :).

   • 14.8.2015 / 09:52

    Se on kyllä totta, että varsinkin nuo vaaleat matot saattaa näyttää toisen lattialla ihan eri näköiseltä. Tuo meidänkin matto oli edellisessä kodissamme vaalealla laminaattilattialla ja muutettuamme uuteen asuntoon, jossa tammiparketti, kysyi eräskin ystäväni olemmeko hankkineet uuden maton enkä usko hänen vieläkään uskovan että kyseessä on kyllä sama matto. ;D

 2. Maarit
  12.8.2015 / 17:35

  Vuosia itsekkin pähkäillyt uuden maton hankintaa olohuoneeseen, koska edellinen on Woodnotesin paperinarumatto, oli kriteerit melko korkealla, halusin ehdottomasti nyt vitivalkoisen maton, valintani on Pappelinan Metallic white muovimatto! Enkä ole katunut ostostani, suosittelen!

  • 13.8.2015 / 14:15

   Noita Pappelinan mattoja kehutaan kyllä paljon. Pitäisi päästä hipelöimään jossain… Se ei kiillä yhtään lattialla eli ei näytä muoviselta?

   • Maarit
    14.8.2015 / 18:59

    Kyllä se vähän kiiltää varsinkin tämä Metallic white mutta niitä on erilaisia, ei näytä muoviselta ja tuntuu tosi pehmeältä. No itsekin täällä vielä totuttelen mattoon, Woodnotesin oli niin ihana! Mutta vaihtelen näitä,niin ei pääse kyllästymään.

 3. Jessica
  12.8.2015 / 17:37

  Minulla ei valitettavasti ole vastausta tähän, kelpaisi nimittäin minullekin tämä matto isompana, mutta vastaan ei ole valitettavasti vastaavaa vielä tullut. Meiltä löytyy näitä ihanuuksia kaksi tytön huoneesta vierekkäin ja jo vähän mallailin, josko siirtäisinkin molemmat olohuoneeseen vierekkäin (sauma ei omaan silmääni näyttänyt ollenkaan pahalta). Pöytä pitäisi matot varmasti ihan hyvin yhdessä ja paikallaan. Mutta eihän se tietysti ole sama kuin yksi yhtenäinen matto, selvähän se. :)
  Toivottavasti jollain olisi antaa hyvä mattovinkki! :)

 4. riikka
  13.8.2015 / 21:18

  Minulla kans tuo hm matto, aivan ihana, mutta se on luonnonvalkoinen. onko tuo sinun matto luonnonvalkoinen, se mitä tällähetkelläkin on myynnissä, vai onko siitä ollut aikaisemmin puhtaanvalkoinen versio? Askollahan on joku matto, olikohan agadir, mutta kuvio ei ole noin yksinkertainen…

  • riikka
   14.8.2015 / 07:05

   Niin ja elloksella oli muistaakseni useampikin malli esim denton, mutta taisivat olla kaikki valitettavasti luonninvalkoisia tai kerman värisiä

  • 14.8.2015 / 13:58

   Tuo meidän matto on vitivalkoinen, toisella puolella värit sitten toisinpäin eli siellä päävärinä musta ja raidat valkoiset. En löytänyt sitä äsken H&M:n sivuilta…

 5. viivi
  14.8.2015 / 14:08

  Kannattaa kurkata Rugvistan sivuilta, siellä on niin paljon ihania mattoja. Nopea toimitus ja hyviä tarjouksia! En kyllä tiedä onko siellä just sitä mitä etsit mutta kuitenkin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.