Harmailla seinillä

SFDFD2BA0BAC4734DD3A567203DB2D634A6

Joskus tulee pohdittua, että mitäs jos kodin seinät olisivatkin valkoisen sijaan vaaleanharmaat. Kaikki seinät olohuoneessa, ruokailutilassa ja keittiössä. Kaikki kalusteet sitten valkoisia, kuten aika lailla nytkin ovat. Miltähän näyttäisi..? Kalusteet ainakin erottuisivat taustastaan eri tavalla kuin nyt, mutta kyllästyisiköhän harmaisiin seiniin? Reilun viiden vuoden kokemuksella voin ainakin valkoisista sanoa, että niihin en kyllästy. Joskus kuitenkin saattaa kaivata vaihtelua ja sitä jää pohtimaan eri asioita. Tuntuu jo jonkinmoiselta ennätykseltä, että en ole reilun viiden vuoden aikana kaivannut vaihtelua kotimme yhteisiin tiloihin. Useinhan tuossa ajassa ehditään jo ainakin seinäpintoja uudistamaan; joko tapetoimalla tai maalaamalla.

SFD6ED9976E68CF4EC0AC45E895EE267E6C

SFDC21B7A16D4C0430D98B45BA0226F7C3C

Muistan miten rakennusvaiheessa suunnittelin sellaista keittiöversiota, että seinät olisivat vaaleanharmaat ja kaikki kalusteet tasoa myöten valkoisia. En sitten osannut päättää, mihin keittiön ja ruokailutilan rajalla vaaleanharmaan seinän katkaisisin, joten se jäi vain ajatuksen tasolle. Tähän nykyratkaisuun olenkin täysin tyytyväinen ja ainahan seiniä voi halutessaan maalata… Nämä mietteet tulivat mieleeni, kun näin tämän kuvien asunnon. Tämän asunnon seinissä on käytettyä tummempaa harmaata, mutta idea tulee kuitenkin esille. Tykkään asunnon sohvan kevyestä ilmeestä, ihana!

SFDA706D20D5EAB41AA8D5F5DE674AB11F9

Ihastelin myöskin eteisen erilaista seinäratkaisua – mitäs sanotte tuollaisesta mustavalkoratkaisusta?

SFDBF9C43399497440CAF50DB8C02DC8374

SFD088A156E6A7D4B8083181D37F31B0FED

Poika unilla ja herkulliselta tuoksuva cappuccino vieressä. Taidan jatkaa tämän hetken lempipuuhaani: pohjapiirrosten tutkailua :P. Voisinkin kirjoitella aiheesta enemmän ensi viikolla, jos löytyy kiinnostusta? Aurinkoista lauantaipäivää!

(Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.)

Comments

 1. 15.8.2015 / 14:38

  Ompa ihanan harmaat seinät! Erityisesti tykkään tuosta tauluasetelmasta. Minäkin tilasin deseniolta parit julkat mut nyt aloin kaipaamaan persoonallisuutta =D skriivailen postauksen aiheesta kunhan jaksan…

 2. Lissu
  15.8.2015 / 15:54

  Meillä on seinät pääsääntöisesti jotain muuta kuin valkoista, ollut vuodesta 2008. Aiemmin asuttiin vuokralla mooonta vuotta ja saatiin yliannostus valkoisista/kellertävän vaaleista seinistä. Omaan kotiin haluttiin sitten erisävyisiä rusehtavan harmahtavia sävyjä, esim. Tikkurilan Ajopuu ja Mulperi. Eteisessä on Tummaa harmaata ja yhdessä makkarissa muutama tummanruskea seinä. Keittiön olen tänä keväänä maalannut valkoiseksi kun aloin kaivata vähän raikkaampaa väriä, siellä olikin tosi tummat seinät entuudestaan. Mutta valkoiset leveät listat erottuu tosi kivasti ja tietysti valkoiset kalusteet. Mustat pienet lisät tuo kivasti särmää kokonaisuuteen, taulun kehykset yms. pikkujutut. Vaikka keittiöön halusinkin valkoista, en haluaisi muita seiniä valkoisiksi. Muita sävyjä olen kyllä alkanut haaveilla. Makuuhuoneeseen olisi ihana oikein syvän tummansininen seinä ja lastenhuoneeseen vähän pastellinen vanhan vihreä ruskean tilalle…. Nuo laittamasi kuvat ovat ihania, tuo harmaan sävy on aika lähellä samaa jota meillä on eteisessä parilla seinää, muilla on puukuviosta tapettia.

  • 16.8.2015 / 20:37

   Kellertävän vaaleat seinät ei ole kivat, itse tykkään puhtaan ja raikkaan valkoisista, aavistuksen ehkä harmaaseen taittuvista. Mulperi-sävy on aivan ihana, kaverillani on sillä sävyllä maalatut seinät ja oi oi, tosi kauniit on kyllä! Kauniilta kuulostaa teidän koti!

 3. Liina
  15.8.2015 / 18:10

  Oih, pohjapiirrokset on myös minun intohimo joten todellakin kiinnostusta riittää!

 4. Nina
  15.8.2015 / 19:53

  Me muutimme ulkomaille ja asumme vuokralla nyt eli emme voi muuttaa seinien väriä. Onneksemme makuuhuoneessa on ihana valoisan vaalean harmaat seinät, joihin todentotta ei kyllästy ikinä. Ruskeet ja beessit alkaa pännimään, mutta harmaa on aina ryhdikäs ja puhtaampi.
  Mutta miten sisustaisin olohuoneen tumman ruskean seinän? Ideoita? tammiparketti. Oma valkoinen sohva ja divaani jossa valkoharmaa leveä raita.

  • 16.8.2015 / 20:44

   Mulla taitaa olla sama maku ja mielipide harmaan ja ruskean sävyistä. Hmm, tuli heti ensimmäisenä mieleen tosi iso taulukollaasi siihen olohuoneen seinälle. Kaikkiin valkoiset kehykset, voisivat olla myös mustavalkoisia valokuvia matkoilta, ystävistä, perheestä, kotimaasta… :)

 5. 16.8.2015 / 08:34

  Miellä on olohuone/keittiötilassa kaksi seinää maalattu vaalean harmaalla. Näiden neljän vuoden aikana en ole niihin vieläkään kyllästynyt ja itseasiassa minua harmittaa kovasti, etten valinnut alunperin tummempaa harmaata sävyä. Tila on jotenkin tylsä mielestäni ja näitä kuvia katsellessani idea tummeman harmaasta seinästä alkoi taas pyöriä mielessä. Tiedänpä mihin tämän sunnuntain oman ajan koneella käytän! ;) Ihanaa sunnuntaita!

  • 16.8.2015 / 20:46

   Mun mielestä ne seinät on aivan ihanat! Vaaleammat sävyt on ehkä pitkäikäisempiä, sillä niihin harvemmin kyllästyy. Tummiin sävyihin kyllästyy helpommin ja ne alkavat nopeammin näyttää tunkkaisilta… Mutta äkkiähän ne taas uudestaan maalaa :).

   • 17.8.2015 / 20:48

    No se on kyllä totta, että tummempiin ehkä kyllästyisi nopeasti. Maali on kyllä siinä mielessä kätevä, että äkkiä saa muutettua huoneen ilmeen mieleiseksi parilla maalikerroksella :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.