Venetsialaisten jälkeen

Venetsialaiset on juhlittu. Näin se kesä vain tuli ja meni. Onneksi saimme tämän aurinkoisen ja lämpimän elokuun, jotta kesä myös tuntui kesältä. Nyt aurinkoisten viikkojen jälkeen on oikein mukavaa fiilistellä pimeän ajan alkua ja saapuvaa syksyä. Joka kerta nämä vuodenajan vaihtumiset tuntuvat niin ihanilta, ei näihin totu tai turru ollenkaan ja hyvä niin! Aina on jotain uutta mistä nauttia ja sitten kun alkaa ehkä jo kyllästyttämään, onkin taas uuden vuodenajan aika.

Tänä viikonloppuna vietimme tosiaan kesä- tai huvilakauden päätösjuhlaa: veden, tulen ja valon juhlaa. Venetsialaisviikonloppuna Kokkolassa näyttää aina tosi kivalta! Ihmiset innostuvat kesän jälkeen taas kynttilöistä, ulkolyhdyistä ja ulkotulista, koristelevat pihansa ja fiilistelevät. Ilotulitteista en juurikaan välitä, mutta nuo muut venetsialaisperinteet ovat oikein mukavia.

007

lyhdyt

Meidän terassi on syysasussaan; kynttilöitä, tyynyjä ja torkkupeittoja siellä täällä. Viime sunnuntaina keksin ripustaa pari kaapissa majaillutta lyhtyäni terassin toiseen kattopalkkiin, jotta jotain olisi hieman korkeammallakin kuin vain lattian ja pöytien korkeudella. Lopputulos on mielestäni oikein kiva ja olenkin nyt poltellut lyhdyissä kynttilöitä joka ilta.

035

Mietiskelin, että laittaisimme terassin toiseenkin kattopalkkiin yhden lyhdyn roikkumaan. Tuo toinen palkki on matalammalla ja ihan terassin toisessa päädyssä, tässä kuvassa sitä näkyy hieman vasemmalla:

038

Siitä se näkyisi jonkin verran myös etupihan puolelle. Etupihasta puheenollen; olemme huhkineet sen parissa ihan koko päivän. Hieman jäi hommaa vielä huomisellekin, sillä miehen täytyi rientää harrastustensa pariin. Itse juon nyt kupposen cappuccinoa, jonka jälkeen käyn hakemassa pojan mummolasta kotiin. Porskuttaa siellä kuulemma parhaillaan ennätyspitkiä päikkäreitä. Jos ehdin, käyn nappaamassa tuosta etupihasta muutaman kuvan ja kirjoittelen siitä aiheesta huomenissa! Aurinkoista illanjatkoa!

Comments

 1. Iita
  1.9.2015 / 07:04

  Onko antaa hyviä vinkkejä terassilasien pesuun? Asuntomessuilla joku myyjä kaupitteli jotain ainetta joka jätetään ikkunan pintaan ja ”sadevesi pitää lasin puhtaana” hmmmm… nyt harmittaa etten jäänyt kuuntelemaan enempää.

  • 1.9.2015 / 15:04

   Ahaa, se aine varmaan jättää sitten jonkinlaisen kalvon lasin pintaan? Mä pesen Lidlin ikkunanpesuaineella kaikki ikkunat, huipputuote! :)

   • Iita
    6.9.2015 / 15:47

    Joo niin ymmärsin, että jättää kalvon lasin pintaan. Pitääpä testata Lidlin pesuaine. Käytätkö lastaa vai jotain ikkunaliinoja? Ja mahdollisesti mitä liinoja. Kaikki vinkit on enempi kuin tervetulleita

    • 6.9.2015 / 20:28

     Lastaa käytän. Mulla on sellainen Sini-merkkinen varsi, jonka toisessa päässä lasta ja toisessa pesuliina. Suihkuttelen suoraan liinaan tuota Lidlin pesuainetta. Clas Ohlsonilla myydään muuten sellaisia ikkunanpesuliinoja, jotka on tosi hyviä! Glass cleaning wipes, pakkauksessa aina 20 kpl. Lähinnä sellaiseen tarkoitukseen, kun ikkunassa tai peilissä on jotain isompaa tahraa, joka häiritsee ja haluaa sen heti pestä pois. Ei jää mitään rantuja, kun niitä käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.