Uutta valoa aulaan

Tänään vuorossa kurkistus meidän aulaan; tästä aiheesta mainitsinkin jossain vaiheessa kesän mittaan. Lähdin tekemään blogiyhteistyötä Vimpelin Sähkötyö Ky:n kanssa ja heidän pyörittämästään Lamppukauppias.fi -verkkokaupasta sain valita kotiimme uusia valaisimia. Minut tietäen voitte ehkä arvata, että (valaisin)hankintoja en teekään ihan tuosta noin vain toisella kädellä, vaan pohdin ja tutkailen vaihtoehtoja ajan kanssa. Ensimmäisenä mieleeni tulivat aulan ja ruokailutilan seinävalaisimet, sillä olen toivonut niiden kohdalle vaihtelua. Ruokailutilan seinälle on todella haastavaa löytää sopivia valaisimia, joten niiden kohtalo on edelleen auki… Mutta aulan seinälle löysin aivan yli-ihanat yksilöt!

aula

Vimpelin Sähkötyö Ky on vimpeliläinen valaisin- ja sähkötarvikeliike, joka on vastikään viettänyt 25-vuotisjuhliaan. Taustalla on vahvaa ammattitaitoa: saman katon alta saa kaikki sähköön ja valaistukseen liittyvät asiat aina sähkö- ja valaistussuunnitelmista asennuksiin sekä kauniisiin sisustusvalaisimiin. Vuosi sitten yritys laajeni nimittäin myös Internetin ihmeelliseen maailmaan Lamppukauppias.fi -osoitteen alle! Näin nämä kauniit valaisimet saatiin kaikkien ulottuville, ympäri Suomen.

Lamppukauppias.fi -sivuilla seikkailin itsekin tovin jos toisenkin! Lopulta löysin sieltä nämä kuvissa näkyvät yksinkertaisen kauniit seinävalaisimet, jotka mielestäni sopivat aulaamme paremmin kuin hyvin. Kyseessä on Nordluxin Vanila-seinävalaisimet. Tätä valaisinta on saatavilla mustan ja valkoisen lisäksi myös violettina. Aulassamme on paikat kolmelle seinävalaisimelle ja mietinkin alkuun, pitäisikö kaikkien seinävalaisinten olla samaa sävyä vai voisiko joukossa olla yksi erilainen… Mies hieman kauhisteli tätä erivärisuunnitelmaani, mutta lämpeni pian ajatukselle, sillä sain valaisimet kotiin sovitteille. Sen jälkeen päätös olikin helppo tehdä ja niinpä meille päätyivätkin seuraavat väriversiot:

038

098

Useinhan se ensimmäinen päähänpisto tai ajatus/idea on se paras ja niin tässäkin tapauksessa. Valitsin makuuhuoneemme oven molemmin puolin valkoiset valaisimet ja mustan puolestaan hieman etäämpänä olevalle seinälle. Valaisimissa on kaunis mattapinta ja nämä ovat todellinen ilo silmälle jopa silloin, kun niissä ei pala valo. Näissä seinävalaisimissa on lisäksi kiva kääntöominaisuus, joten valon kohdistusta voi halutessaan helposti muuttaa. Musta sopii mielestäni kuin nenä päähän tuohon lipaston yläpuolelle mustakehyksisen taulun kaveriksi:

aulassa

Valaisimissa oli kiinni johto, jonka mies irrotti ennen kuin asensi valaisimet paikoilleen. Johto katkaisinnappeineen on pistorasiaa varten, jos itse seinässä ei satu olemaan valaisinvalmiutta. Nämä saa käyttöön siis myös pistorasian avulla.

086

Pari-kolme viikkoa olemme nyt saaneet käyttää näitä ihan valon kanssa, sillä pimeä vuodenaika on taas täällä. Ihastelen noita valkoisia usein olohuoneestakin käsin, sillä ne näkyvät myös sinne. Valaisimet luovat seiniin kauniita valokeiloja – kyllä nyt on niin kivan tunnelmallista että! Mitäs sinä tuumaat tuosta eriväriratkaisusta?

Mutta nyt tämä sadepäivä vaatii vielä kupposen kuumaa, kynttilöitä ja taidanpa kaivaa villasukatkin vaatehuoneesta jalkaan! Katselen välillä silmät pyöreinä avojaloin touhottavaa poikaani – sukat pysyvät jaloissa maksimissaan viisi minuuttia. Itselläni on aina (paitsi kesällä) sukat jalassa ja siltikin varpaat kylminä, joten testailen pieniä varpaita tämän tästä… Onneksi hän on perinyt isänsä tehokkaan verenkierron, eipähän tarvitse palella!

105

Comments

 1. 16.9.2015 / 15:08

  Kauniit lamput! Yksinkertaisen tyylikkäät ja kivaa vaihtelua kun kaikki eivät ole samanvärisiä. Hyvä kun kokeilit tuotakin vaihtoehtoa :)

  Kivaa keskiviikkoa :)

 2. Äippä
  16.9.2015 / 15:31

  Voin sanoa, että et olisi täydellisempää valintaa voinut tehdä – todella tyylikkäät valaisimet. Mustakin sopii tuohon niin hyvin, että! Kävin Habitare-messuilla ja ensimmäisenä piti tsekata ValoLight-osasto :) Nyt sieltä ei tosin jäänyt kyllä mitään erityistä valaisinta mieleeni, vaan kaikki olivat ”ihan hyviä”.

 3. Onpa tosiaan kauniit valaisimet! Ihan nappivalinta (heh, ennakoivan tekstinsyötön mielestä ”nappulaliiga”), ja hyvin toimii tuo että valaisimet eivät kaikki ole samaa väriä. Yksi musta tuo kivasti ryhtiä ja se toimii tosiaan hienosti tuon mustan kehyksen kaveriksi.

 4. 17.9.2015 / 09:21

  Onpa todella tyylikkäät ja kaunis valo niistä näkyy myös tulevan. Erityispisteet valon ohjauksesta hieman sivulle, sillä suoraan alaspäin tuleva seinävalaisin on usein aika ”pimeä” tai oikeammin valo ei pääse loistamaan niin laajasti. Lisäksi tuo muotoilu on äärimmäisen onnistunutta! Iso peukku!

  • 18.9.2015 / 13:56

   Oi kiitos, Jutta! Ihana kommentti; mukava kuulla mielipiteesi. Nämä on kyllä todella kauniit ja moneen tilaan sopivat valaisimet :).

 5. SatuKoo
  17.9.2015 / 14:23

  Tosi hyvältä näyttää! Eriväriratkaisu on kyllä tosi onnistunut. Pitää itsekin käydä kurkkaamassa nettikauppaan…

 6. Jonna
  23.9.2015 / 12:32

  On kyllä tosi kivan näkösiä! Oikein onnistunut ratkaisu noiden värien suhteen! Tosi kivasti sopii tuo musta valaisin tohon taulun kaveriksi. Ite oon miettinyt tota samaa valaisinta lattaivalaisimena, mutta en ole vielä uskaltanut laittaa tilaukseen. :) Edullinen lattiavalaisin siis hakusessa, joten siinä mielessä olisi oikein hyvä vaihtoehto. :)

  • 23.9.2015 / 14:32

   Voi kiitos, Jonna! :)
   Kävin katsomassa tuota Vanila-lattiavalaisinta, aivan ihana sekin! Simppeli ja moneen tilaan sopiva, myös kivan kokoinen eli ei vie hirmuisen paljon tilaa.

 7. Katja
  24.9.2015 / 22:53

  Mitä tarkoittaa seinän valaisinvalmius? Terveisin eräs, joka ei ole tuollaisesta koskaan kuullutkaan tai ainakaan kiinnittänyt sanaan aiemmin huomiota :D

  • 25.9.2015 / 08:27

   :) Että seinässä on valmiudet valaisimelle = piuhat vedetty. Omaa taloa suunnitellessa ja rakentaessa oppii monenlaista :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.