Kaverin kotona Kokkolassa

176

Tänään pääsemme kurkistamaan Kokkolassa asuvan kaverini perheen kotiin ja samalla herätämme henkiin pitkään hiljaisena olleen Lukijan kotona -postaussarjan!

170

Kyseessä on yksikerroksinen omakotitalo, jossa on lähes 160 neliötä. Talo on rakennettu vuonna 2007 ja sitä asustavat Annen ja miehensä Matiaksen lisäksi heidän pian 2-vuotias tyttärensä Linnea sekä 8-vuotias koiraherra Dingo, jonka tapasittekin jo Koiramaiset maanantaiterkut -postauksessani.

nurkkaus

151

Kodin esineiden ja huonekalujen lomasta löytyy myös itsetehtyä ja -tuunattua. Ihastuin olohuoneen betonipöytään sekä mäntyiseen kaappiin, jonka Anne on maalannut päältä mustaksi ja sisältä valkoiseksi. Ihana lopputulos!

keinutuoli

141

156

Mun pitkäaikainen päähänpinttymäni sai tästä kodista vain lisäpotkua: vaaleanharmaat sohvat ♥

pic

Puhelimme Annen kanssa, että miten sitä aina toisen kodissa kiinnittääkin huomiota sellaisiin asioihin ja yksityiskohtiin, joita ei omassa kodissa ole. Esim. kahvitellessamme minä oivalsin, kuinka mukavaa olikaan istua pöydän ääressä teetä hörppimässä ja siinä samalla katsella ulos tielle! Ohiajavia autoja, lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä… Meidän omasta ruokailutilasta kun näkee vain takapihalle. Tai toiseen suuntaan istuessa keittiöön :).

keittiö

Linnean huone on kaunis pienen tytön huone. Vaaleita sävyjä ja tyttömäisiä juttuja.

tytön huone

196

Terassille on viritetty tunnelmavalot pimeitä syysiltoja varten:

terassi

Takapihalta löytyi myös yksi katseenvangitsija lisää: lasipalatsi! Kuvitelkaa tuo täyteen kynttilänvaloa ja katossa roikkuvia tunnelmavaloja, astioiden kilinää, iloista puheensorinaa ja äänekästä naurua, lämpimiä vilttejä ja lampaantaljoja sekä hyvää ruokaa & juomaa. Aika täydellinen illanistujaispaikka vai mitä!

Comments

 1. Marsa
  15.9.2015 / 15:12

  Moikka!
  Aivan ihanat nuo betonipöydät!! Mistäköhän ne on vai oliko ne juurikin itse tehtyjä?

 2. memuli
  15.9.2015 / 17:38

  Todella kaunis koti. Kuitenkin hyvin kotoisa. Nappi suoritus. Hyvät kuvat myös

 3. Leppäkerttu
  15.9.2015 / 19:30

  Tosi kiva postaus ja upea koti! Lämmin ja kodikas, mutta silti niin tyylikäs! Jos katselet sohvia sillä silmällä niin kuulisin mielelläni vielä joskus sohvapostauksen sohvahaaveista. Meilläkin pitäisi uusia sohvat lähitulevaisuudessa ja ne saisivat olla laadukkaat, kestää lemmikkien ja pienten lasten touhuja ja sotkuja. Eli tilanne on hyvin samanlainen kuin teilläkin. Sohvaedustajat kehuvat aina vain omiaan, joten kuulisin mielelläni puolueettoman sisustajankin näkemyksiä hyvällä maulla varustettuna :)

  • 16.9.2015 / 14:45

   Mukava kuulla, että tykkäsit, Leppäkerttu! Olen vasta pienesti ajatellut tuota sohva-asiaa, vaikkakin jo pitkään, mutta en ole siis vielä etsinyt niitä mistään. Nykyinen sohva kyllä nitisee ja natisee jo sen verran, että ei varmasti enää mitään viittä vuotta tule kestämään. Verkkokaupoissa sohvia näkee sen verran vähän, että liikkeissä kiertely olisi toimivin vaihtoehto. Pääsisi samalla testailemaan :).
   Yksi mihin törmäsin ja tykästyin viime kuussa, on tämä:
   http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/athena-2-5-istuttava-sohva-50569006–malli?nosto=pagetemplate-nosto-2
   Pari tuollaista, oi oi! Tuossa siis sitä tyyliä, mitä kaipaan, mutta ihan täydellinen tuo ei ole, sillä selkänoja on sekä minun että mieheni mielestä tuossa liian matala. Mutta sävy ainakin kuvassa on tosi kaunis! Apua, sohvakuume kasvaa entisestään :D.

 4. Riikka
  16.9.2015 / 12:16

  Saakohan kysyä et mistä tuo sohva on hommattu? :D ihana!

  • Nimetön
   16.9.2015 / 13:30

   Kiitos Sohvat ovat Askosta.

 5. Marika
  16.9.2015 / 23:16

  Kaunis ja tunnelmallinen koti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.