Sohvahaaveilua

Mainitsin viime viikolla Kaverin kotona Kokkolassa -postauksessani vaaleanharmaasta sohvahaaveestani, johon lukija nimimerkillä Leppäkerttu kommentoi näin:

Jos katselet sohvia sillä silmällä niin kuulisin mielelläni vielä joskus sohvapostauksen sohvahaaveista. Meilläkin pitäisi uusia sohvat lähitulevaisuudessa ja ne saisivat olla laadukkaat, kestää lemmikkien ja pienten lasten touhuja ja sotkuja. Eli tilanne on hyvin samanlainen kuin teilläkin. Sohvaedustajat kehuvat aina vain omiaan, joten kuulisin mielelläni puolueettoman sisustajankin näkemyksiä hyvällä maulla varustettuna :)

Olin aiemminkin näihin sohviin törmännyt, mutta olin ne jo unohtanut, kunnes kaverini vinkkasi asiasta. Eli kyseessä on kotimaiset Hakolan sohvat, joita on saatavilla erilaisia kokonaisuuksia, erilaisilla jaloilla ja verhoilusävyillä. Sohvista kerrotaan heidän nettisivuillaan mm. näin:

Kuratassuja sohvalla? Suklaajäätelöt vaalealla sohvalla? Ei hätää, kun on kyse Hakolan sohvasta. Olemme  nimittäin valinneet kankaat siten, että ne kestävät normaalia elämää. Meidän mielestämme sohva ei ole pelkkä koriste-esine ja erityisesti lapsi- ja eläinperheissä niitä vahinkoja vain sattuu. Vakiomallistomme kankaat on vesipestäviä lukuunottamatta Filipan Molski -kangasta ja lähes kaikissa sohvissammehan päälliset on irroitettavat.
Lisäksi useissa sohvissamme (Cosy, Fokus, Block, Bond) on Easy Care -merkintä, mikä tarkoittaa, että kankaat on valmistettu kestävistä ja sileistä kuiduista. Tämä tekee kankaista vesipestäviä ja antibakteerisia. Kankaat ovat itsessään likaahylkiviä eikä niihin ole lisätty kemikaalisia jälkikäsittelyaineita. Tästä syystä kankaat ovat ympäristöystävällisempiä, sopivat lapsiperheisiin, eivätkä allergisoi.

hakola-sohva

Kuulostaa ja vielä näyttääkin erittäin hyvältä! Tämä ehdottomasti mietintämyssyyn tulevaisuutta varten…

Haaveilijana en malttanut olla tekemättä pientä inspiraatiokollaasia vaaleanharmaan sohvan ympärille. Tämä alemman kollaasin sohva on tosin Furninovan Athena, jota myy Kodin Ykkönen – meille siinä on kuitenkin liian matala selkänoja.
Oi oi, niin kaunista ja raikasta! ♥ Ehkä vielä joskus…

haavekollaasi

(Kuvat lainattu Hakola, Kodin Ykkönen, FDS.)

Comments

 1. Katja
  25.9.2015 / 08:37

  Olipa kauniita sohvia, tosin jalat ehkä hieman liian kapoiset minun makuuni, syntyi vaikutelma, että ne pettävät kosna tahansa alta, vaikka luulen niiden oikeasti kestävän :) Meillä on tummansininen sohva, minkä kangas häiritsee minua aina välillä. Keskipitkätukkaisena ihmisenä, jolta niitä pääkarvoja irtoaa välillä liiankin hyvää vauhtia, ärsyttää keräillä hiuksia sohvasta, mikä tuntuu imevän ne itseensä. Ja pitää muuten tiukasti kiinni! Iltojen hupina nypin niitä irti aina kun näen niitä :D

  • 26.9.2015 / 19:25

   Voi tuo hiusongelma on tuttu täälläkin! Vaaleat, suht pitkät hiukset erottuvat erittäin hyvin mustanharmaasta sohvasta :D.

 2. Äippä
  25.9.2015 / 12:40

  Moi, mullakin on sohvahaaveita. Tosin hankinta on sitten joskus vasta ajankohtainen, koska meillä on vuoden vanha musta nahkainen sohva, josta saa jalkatuet esille. MUTTA – nyt haluisinkin jonkun toosi pehmoisen, lämpöisen, syvän (istuinleveydeltään) ja upottavan sohvan. Haaveilen samettisesta farkun sinisestä löhöpaikasta. Siihen kun kellahtaisi, niin vaan nenänpää näkyisi – osaat varmaan kuvitella :)

  • 26.9.2015 / 19:27

   Osaan kuvitella! Tuollainen sohva olisi kyllä ihana; omamme on kyllä tosi mukava istua ja käpertyä, mutta koko, muoto, väri eivät enää niin paljoa miellytä. Sohva myös nitisee yhdestä kohdasta ärsyttävästi ja äänekkäästi :D. Usein vain tuntuu, että sohvissa ei yhdisty istumamukavuus ja löhöilymukavuus, useissa on vain jompikumpi…

 3. Leppäkerttu
  27.9.2015 / 19:05

  Kiitos! Enpä ole ennen törmännytkään tähän valmistajaan. Kiitokset vinkistä, täytyy tutustua paremmin. Olin jo ajatellut, että nahka olisi ainoa oikeasti toimiva materiaali. Ainoana miinuksena Lattian myötäiset jalakset, ne saattavat kerätä karvaa ja olla hankala imuroida alta, mutta täytyy käydä jossain katsomassa tätä sohvaa ja sen liikuteltavuutta.

 4. Mimmu
  27.9.2015 / 23:13

  Moikka! Me uusimme sohvamme keväällä. Interfacen Nana irtopäällisillä valikoitui kotiimme. Päälliseen valitsin vesipestävän vaaleanharmaan aavistuksen kirjavapintaisen (hitusen armollisempi kuin totaalisen yksivärinen) kankaan. Mikä parasta, sohvan alta mahtuu imuroimaan kunnolla. Lemmikki- ja lapsiperhe meillä. Tilasimme myös nojatuolin samalla kankaalla, kun olimme niin tyytyväisiä sohvaan. Ihanan siro ja ryhdikäs sarja, mutta löhöilykin onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.