500 €:n heräteostos?

Voi kuulkaas! Jotkut asiat vain lukeutuvat sellaisiin, joihin on pakko käyttää rahaa enemmän tai vähemmän, osa taas on hieman enemmän turhakkeisiin luokiteltavia. Kännykkä on itselleni ihan täysin välttämättömyys, ilman sitä en vain pärjää. Mutta kuinka paljon siihen täytyy käyttää rahaa? Ostin ensimmäisen älypuhelimeni vasta keväällä 2013: iPhone 4S:n, kuten Hopeinen Omena -postauksessanikin kirjoitin. Kyllä silloin kirpaisi pulittaa kännykästä satoja euroja, kun oli tottunut kännykän maksavan maksimissaan satasen! Oi niitä aikoja… Tosin sen jälkeen olen usein miettinyt, että oli kyllä joka euron arvoinen hankinta, niin isosti se on elämääni helpottanut.
Viime toukokuussa hankinnasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta. Sopivasti sen ja takuuajan jälkeen kännykkä on alkanut temppuilemaan… Viimeksi tänään meni täysin pimeäksi eikä auttanut tehdä mitään. Piti vain odotella. Ehdin siinä jo miettimään, että no niin, ei se auta kuin suunnata kännykkäostoksille jo tänään! Tulipas halvaksi tämä tiistai!

0125

Nooh, hetken päästä kännykkä toimi taas ihan normaalisti… Koska uuden hankinta on varmasti pian ajankohtainen asia (en usko tuon tempun jääneen kännykän viimeiseksi), niin kysyisin mielipiteitänne ja kokemuksianne teidän puhelimistanne! iPhone on huippu, siitä ei pääse mihinkään. Koska olen siihen jo niin tottunut, kelpaako enää mikään muu merkki? Oletteko te vaihtaneet merkkiä ja jos, niin mihin? Uusinta iPhonea en halua, sillä en koe sen olevan sen rahan arvoinen enkä halua niin kookasta kännykkää. Mutta mikä olisi hyvä vaihtoehto; iPhone vai ihan joku muu? Jos iPhone, niin mikä malli? Tässä 4S-mallissa on aika paljon tyyppivikoja (omassanikin yksi, mutta onneksi sellainen, joka ei omaan käyttööni vaikuta), joten suhtaudun näihin hieman varauksella…

0211

Tämä on nyt näköjään tällainen vinkkienkeräyspäivä… Ja hei, kiitos että piditte peukkuja kuten aamupäiväisessä Lämmintä pojalle -postauksessani pyysin. Kaupat tuli ja nyt täällä mietin ja hypistelen ja pyörittelen ja suunnittelen. Mutta mitä, sen näette vielä tällä viikolla – ehkä jo huomenna, jos vain ehdin tänään vielä kuvailemaan. Niin ja sen norjalaisystäväni sisustushaastattelukin on tulossa; on jo viittä vaille suomennettuna :).

Comments

 1. Henna
  29.9.2015 / 19:21

  Hei,
  Samojen asioiden äärellä olen itsekin kamppaillut monet kerrat. Minulla tällä hetkellä puhelimena Samsung galaxy S5mini. Ihan huippu luuri. En vaihtais kyllä tällähetkellä mihinkään. Puhelimesta löytyy kaikki ja vähän enemmänkin mitä tarvitsen. :) On askelmittaria, hyvä kamera, sykkeen mittaajaa, ja monia muita hyviä juttuja. Jos jotain huonoa pitää sanoa niin akunkesto, mutta tämäkin vaihtelee ihan hirmuisesti riippuen vähän päivityksistä mitä puhelimeen tulee ja toki käytöstäkin. Mutta uuden akunkin saa puhelimeen ihan itse vaihdettua, eikä tarvitse lähettää minnekkään. :) En voi muuta kuin suositella tätä. :)

  • 30.9.2015 / 21:15

   Olen kuullut paljon kehuja Samsungin kännyköistä, veljellänikin on Samsung ja tykkää kovasti! Kiitos kommentistasi, Henna! :)

 2. Heidi
  29.9.2015 / 19:52

  tätä asiaa ei osaa perustella. Ostin yli 3 vuotta sitten ekan iPhoneni (5). Melkein joka päivä olen miettinyt kuinka hyvä ostos se olikaan. Tykkään puhelimesta ihan valtavasti, helppo käyttää, siihen saa kaikki sovellukset (en ole vielä törmännyt sellaiseen mitä ei saa iphoneen), toimii loistavasti, netti näppärä ja onhan se tyylikäs :). Nyt kun omistan myös iPadin niin olen synkronoinut ne. Ainut hetki milloin puhelimen kanssa on mennyt hermot on päivitys. Se vie aikaa ja kerran kun en ladannut, suosituksista huolimatta, päivitystä ajoissa koko puhelin meni niin jumiin, että jouduin poistamaan kaiken! Muistin oli täynnä vaikka kaiken poistin, ei auttanut kuin alustaa puhelin uudelleen :/. Mutta ostan silti seuraavaksi ihan varmasti iPhonen.

  • 30.9.2015 / 21:16

   Mukava kuulla! Olen kyllä tykännyt tästä omastanikin ihan valtavasti ja mietin, kannattaako hyvää vaihtaa ;) (merkkiä siis). Onko sinulla siis iPhone 5 nyt?

 3. @nne
  29.9.2015 / 20:34

  Mä kans oon saman pähkäilyn kanssa pyörinyt. Tällä hetkellä mun Lumia 920 alkaa vetelemään viimeisiään (joka sentään oli Nokia) mut ei houkuta oikein Microsoftin Lumiat enää. Oon kattonut Samsung Galaxy S6 ja iPhone 6. Sen isompaa puhelinta en halua, siinä menee ihan maksimiraja. Kattelen sitten josko tänne ilmestyisi hyviä vinkkejä :)

  • 30.9.2015 / 21:17

   Toivottavasti saisit vinkkejä näistä kommenteista! Sulla on kyllä tuossa loppusuoralla kaksi niin hyvää vaihtoehtoa, että sama kumpaan päädyt, niin voit varmasti olla tyytyväinen :).

   • @nne
    1.10.2015 / 13:34

    Oon nyt kallistumassa kyllä sen Samsungin puoleen. Vertailin S6 ja i6 kameroita ja Samsung lyö iPhonen siinä! Katsoin YouTubesta monta vertailuvideota niin sen perusteella valitsen (ehkä) Samsungin. Vähän harmi ettei iPhonessa ole parempaa kameraa. Tai ne värit ei ole mun mieleen mitä vertailussa näytettiin. Käytän kuitenkin aika paljon puhelimen kameraa. Toisaalta taas akunkesto on iPhonessa parempi. Voi voi tätä valinnan vaikeutta :D

 4. 29.9.2015 / 21:53

  Minulla on kolmisen vuotta vanha iPhone 5 ja olen siihen huipputyytyväinen! En vaihtaisi mihinkään muuhun merkkiin. Vitosessani ei ole ollut mitään vikaa, paitsi akun kesto, mutta akun vaihto maksaa pari kymppiä. Tässä on 64Gt muistia, eikä ole lähimainkaan lopuillaan, vaikka kuvia on yli 10500 ja videoitakin 200, ohjelmia on 46. Mahtava laite <3 Pelkään kuollakseni, että rikon puhelimen, sillä uuden ostaminen on kallis paukku, joten yritän varjella tätä :) Olen tiputtanut laattalattialle ainakin kaksi kertaa ja vain suojakuori on haljennut, hyvää tuuria tai kestävä puhelin!

  • 30.9.2015 / 21:19

   Ihana kuulla, että olet noin tyytyväinen! Kyllä minäkin tästä iPhonesta tykkään ihan kympillä, joten ehkä merkki pysyy samana :).

 5. 29.9.2015 / 22:00

  Omppuja en ole kokeillut, mutta tällä hetkellä minulla on jo vuodenpäivät ollut käytössä Samsung galaxy S5 ja olen ollut todella tyytyväinen. Jonkun mielestä saattaa olla liian iso, mutta minun mielestäni hyvän kokoinen. Näkee kunnolla lukea blogeja ja instata ;D

 6. elinah
  29.9.2015 / 22:04

  Mulla on ollu muutaman kuukauden Sony Xperia Z3 compact. Juuri sopiva käteen ja oon ollu supertyytyväinen muutenkin! Kamera ja akunkesto tosi hyvät. Ainut hankaluus oli saatavuus, kesällä ainakin oli kokoajan loppuunmyyty joka paikasta..

 7. Tuulia
  29.9.2015 / 22:33

  Itse vaihdoin iPhone 4:n saman merkin 6:seen . Oikein hyvä valinta. Mietin ensin, onko puhelin liian iso, mutta ei todellakaan ole. Juuri passelin kokoinen, kaunis puhelin. En kyllä vaihtaisi iPhonea muuhun merkkiin enkä muita varmaan osaisikaan käyttää/jaksaisi opetella.

 8. Maisa
  30.9.2015 / 01:15

  Kysymykseesi on tosi helppo antaa yksiselitteinen vastaus ;) Ennen merkkiä pitäisi valita käyttöjärjestelmä, iOS vai Android (Windows -puhelimista ei ole kokemusta)… Jos iOS, valinta on iPhone. Jos Android, vaihtoehtoja on melkoisesti, ehkä vähän liikaakin. Ainakin kaltaiselleni, jonka pitää miettiä ja verrata ja pähkäillä tämmöisiä hankintoja pitkään ;)

  Mulla on nyt käytössä Samsung Galaxy S5 mini, olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Alunperin älypuhelinta hankkiessani päädyin Androidiin isomman sovellus- sekä puhelinvalikoiman sekä erityisesti muokattavuuden takia. Mulle on tärkeää, että voin kustomoida puhelimeni itselleni sopivaksi. Itse asiassa odotan innolla puhelimien seuraavaa sukupolvea, jolloin pystyy rakentamaan puhelimensa mieleiseksi ikään kuin legopalikoista (Phonebloks) :)

  • 30.9.2015 / 21:25

   Minäkin olen hankintojen suhteen pähkäilijä, mutta jostain syystä puhelinkaupat olen aina tehnyt tosi pikaisesti :D. Onnistuneita kauppoja tosin, koskaan ei ole tarvinnut kännyostoksia katua. Kiva että perustelit valintaasi noin tarkasti, mielenkiintoista! Olen täysin erilainen kuin sinä: tuo viimeinen lauseesi ihan hepreaa :D

 9. Maija
  30.9.2015 / 09:13

  Iphone 5S on mulla käytössä, en varmaan osaisi enää android puhelinta käyttää.
  Olen kyllä ihan rakastunut vieläkin tuohon omaan iphone 5s puhelimeeni, vaikka melkein 2 vuotta ollut jo käytössä :) Sopivan kokoinen käteen, ei liian iso ja todella kaunis kultainen ja valkoinen :)
  Jos vertaan edelliseen puhelimeeni, joka oli android (sony) niin tämä iphone on kestänyt paljon paremmin aikaa, ei ole hidastunut juuri ollenkaan ja akkukin kestää vielä sen 2 päivää. Sony puhelimeni hidastui huomattavasti jo parin kuukauden käytön jälkeen, ja vuoden kuluttua se oli niin solmussa että sillä ei tehnyt enää mitään :D

  • 30.9.2015 / 21:26

   Tämän päivän pähkäilyjen jälkeen tuo 5S on mullakin vahvoilla! Oi, kahden päivän akunkesto kuulostaa aika unelmalta; omassani akku kestänyt aina vain vuorokauden… Toki riippuu pitkälti käytöstä, mutta kuitenkin.

 10. Anu
  30.9.2015 / 10:12

  Mulla on ollut kohta vuoden verran käytössä Sonyn Xperia Z3 compact ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen tähän! Koko on nykypuhelimiin verrattuna siro, kamera aivan loistava, näyttö kirkas ja terävä eikä toiminnallisiakaan ongelmia ole tullut vastaan!

  -Anu-

 11. Iita
  30.9.2015 / 12:06

  Samassa tilanteessa ollaan, eli entinen puhelin temppuilee ja uusi pitäisi ostaa. Vanha on Nokian Lumia ja uusi tulee olemaan iphone 5s. Meidän perheessä on jo kaksi iphone 5s ja kumpikin käyttäjä hehkuttaa sitä. Vikoja ei ole ollut. Ja suurimpana plussana näen sen, että minun ei tarvi opetella puhelimen hienouksia itse, vaan saan teknisen tuen kotoa käsin :) Olen myös miettinyt, että tippuuko hinta, koska uusi 6s tulee markkinoille nyt lokakuun alussa… saa nähdä.

  • 30.9.2015 / 21:30

   Oi oi, juuri tuokin on mulla nyt vahvin vaihtoehto! Onpa mukava kuulla, että teillä ihan iPhone 5S -perhe :D. Odottelen toiveikkaana hinnanalennusta, sillä tämä nykyinen vielä pelittää… Ostan vasta, kun tuo on entinen.

 12. Elina
  30.9.2015 / 20:58

  En osa suositella muuta kui iPhonea, 5s on varmaankin parhain, paljon parempi kuin 4s ja sormenjälki lukko mahtava! Tykkään iPhonen käyttöjärjestelmästä, kamera on älyttömän hyvä ja ulkonäkökin on kaunein :D Vaikka ylihinnoiteltuja onkin, niin kyllä se sen arvoinen puhelin on;)

 13. 1.10.2015 / 00:08

  Pakko kyllä kommenteersta että mulla on ollut vuoden iPhone6 enkä voisi kuvitella muuta. En kyllä ostaisi enää vitosta kun tää kutonenkin on ollut jo vuoden markkinoilla. Nyt on tulossa kohta jo uusi versio tästäkin. Kutonen on paljon parempi kameralta ja muutenkin muotoilulta kun vanhemmat. Kohta voi saada kutosia käytettynäkin hyvään hintaan kun hifistelijät vaihtavat uudempaan jonka saa ihan just mä oon ajatellut että puhelimessa en säästä, niin psljon se on käytössä kun sillä luen meilit, instaan, kuvaan ja muutenkin sometan

  • 1.10.2015 / 18:57

   Niin, sama tilanne oli silloin reilut pari vuotta sitten, kun ostin tuon 4S:n. Vitonen oli jo tullut, mutta ostin vanhemman mallin enkä koe, että jäin mistään paitsi. Jotenkin en vaan pidä sitä uusinta mallia koko sen hinnan arvoisena :D. Käytettyä en jostain syystä osaisi ostaa.

 14. SatuKoo
  1.10.2015 / 21:33

  Minunkin on pakko suositella Sonya. Miehen kanssa meillä molemmilla Sonyt, eikä ole valittamista. Loistava kamera ja hinta-laatusuhde kohdallaan.
  Tykkään erityisesti siitä, että Sonyssa ei ole android-järjestelmän päälle tehtyä omaa käyttöjärjestelmää, kuten Samsungilla. Jää jumittamiset vähemmälle (tai ei ole ollenkaan) :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.