Lämmintä pojalle

Äitiyspakkauksen talvihaalari taitaa olla jo liian pieni, en tosin ole testannut, mutta uskoisin näin. En ollut ehtinyt vielä kunnolla edes miettimään pojan talvivaatetusta, kun eteeni tuli eräällä kirppispalstalla aivan ihana Reiman untuvahaalari. Valkoisena! Maustettuna mustilla resoreilla ja muutamilla punaisilla yksityiskohdilla. Ollut käytössä yhdellä pojalla, joten pientä kulumaa polvissa ja pepussa, mutta ei pahasti. Aivan täydellisen ihana ja sattuikin vielä sopimaan noin hyvin aiemmin KappAhlista ostamani mustavalkoisen pipon kaveriksi.

talvihaalari

Olen kyllä hieman pihalla näissä vaatetusasioissa, mutta enköhän opi tässä matkan varrella pikkuhiljaa… Talvitakin ja -housut ajattelin ainakin vielä pojalle hankkia, asusteita löytyy jo aika hyvin. Talvikenkiä ei myöskään vielä ole – suosituksia 1,5-vuotiaan talvikengiksi? 

Toivotaan, että tämä kirppissaaliini ei jää tähän. Olen nimittäin tänään menossa katsomaan erästä löytöä, jonka tein eilen netissä. Jos se miellyttää luonnossakin, tulee kaupat. Olen aivan innoissani, olen ollut jo eilisillasta asti! Voi mikä pettymys, jos se ei vastaakaan odotuksiani… Pitäkäähän peukkuja, niin pääsen kertomaan asiasta sitten enemmän teillekin! :)

Comments

 1. Riitta
  29.9.2015 / 10:36

  Kavatit ja eccot kengissä pojalla ei ole koskaan pettäneet.
  Kuomatkin on joka talvi olleet, samoin Vikingit. Mutta suositukset saa kyllä Kavatit. Mikä koko teillä on menossa; mulla on tossa lähtemässä juuri neljät talvikengät myyntiin; koossa ~22.
  Sisämitta niissä on 15-15,5cm muistaakseni. Talvikenkään pitäisi se 2cm varata ylimääräistä. Vinkkaa, jos kiinnostaa niin laitan kuvia tulemaan :)

 2. 29.9.2015 / 13:14

  Meillä ei ainakaan mahdu äp-toppis enään ;) Kirppikseltä löysin Reimatecin 86 kokoisen mustan toppiksen jossa yläosassa jotain vaaleata kukkakuviota ja pinkki vuori ja Kuomat oli ennestään. Eccon tarralliset talvipopot löysin myös kirppikseltä. Meillä neitillä on selkeesti isompi jalka kuin isoveljellään samanikäisenä tai sitten en vain pysy hänen kasvunsa perässä =D Vk-haalarissa lahkeet jäi pieneksi, ostin sit 92 kokoisen Reima Kiddo-haalarin että mahtuu vielä keväälläkin =) Nuissa Eccon kengissä on aika pienet koot, eli kannattaa mitata lapsen jalka ja sit sen kengän pohjallinen.(meidän popo on 23 kokoinen ja kuomat 22) Saa siinä vähän olla tilaa siinä kengässä. Meillä poitsulle ei oo Vikingin popot sopineet jalkaan ollenkaan, Kuomilla ollaan menty ja nyt viimetalvi Reiman loskareissa jotka on edelleen hyvässä kunnosa vaikka niissä lompsi koko talven.

 3. Mari
  29.9.2015 / 13:27

  Ihananvärinen tuo haalari kyllä on, mutta ehkä hivenen arka väri. ;) Tosin Reimaa on hyvä pyyhkiä. :) Jos tuo pipo on syysmallia niin sillä ei kyllä talvella pärjää, tai ainakin tarvitsee lämmintä alle. Kengät ovat haasteelliset, samaa asiaa pohdin itsekin että hommaanko enää uusia syyskenkiä pienenevien tilalle vai siirrytäänkö sitten suoraan talvisiin. Aiempaan kommenttiin viitaten, kannattaa ensin katsastaa lapsen lestinleveys. Nuo kommentissa mainitut kengät ovat aikalailla erilaisia. Meillä esikoisella on kapea lesti ja hän käytti pienempänä syyskenkinä Superfitejä. Ostettiin pöljät hälle kuomat ja jalat alko meneen virheasentoon! Äkkiä ne pois ja Vikingit tilalle ja jalan asento parani. Samoin Kavat ovat leveämpää mallia kuin Superfitit. Esikoisen kengät taas hivenen liian kapeat kuopukselle ja tästä syystä mietin ostanko vielä syyskengät mitkä tosin menisivät vielä ensi keväänä. Talveksi hommaan jotkut muut kuin kuomat. Helpothan ne on puettava ja varmasti lämpimät ainakin villasukan kaverina, mutta tuo leveys ja tukevuus on eri juttu. Nämä kokemukset meillä. :)

  • 29.9.2015 / 21:04

   No arkuudesta viis, siksi ostinkin käytettynä :D. Yli satanen valkoisesta haalarista olisi hieman kirpaissut…
   Löytyy muitakin talvipipoja ja kypärälakkia alle. Tuo tähtipipo ei ole kovimpien pakkasasteiden pipo :)
   Kiva että kerroit teidän kokemuksia, näissä on ensikertalainen aika pihalla!

   • 1.10.2015 / 09:43

    kyllä mä ei lumiselle-säälle en lähtisi valkoisella puvulla. jos sitä pesee monesti niin kärsii sekä vedenpito että lämpimyys kun puku ohenee. mä varmaan käyttäisin valkoista kaupungilla tms missä ollaan rattaissa, päiväunilla :Dmulla on suunnitelmissa käyttää äp-haalaria heinäkuussa -15 syntyneellä, kun saa hihat+lahkeet kiinni

    • 1.10.2015 / 18:59

     Mut eihän sun tarvikaan :D. Täällä meilläpäin talvet on yleensä lumisia: pakkaskeleillä on lunta tai ainakin kuuraa niin paljon, että kuraa ei näy ja plussakeleillä päälle päätyy sitten jotain muuta kuin talvivarustetta.

 4. elinah
  29.9.2015 / 14:59

  Ompa kyllä kaunis haalari! Toivottavasti tulee luminen talvi, niin pääset helpommalla tuon kans. :D

  Meillä on ollu Kuomat lapsilla pihakäytössä, jotkut nahkakengät sitten parempina kenkinä. Jotkut moittii Kuomia, mutta meillä ei niiden kanssa ongelmaa ja lapset on ite tykänneet niitä pitää…

  • 29.9.2015 / 21:05

   Juu luminen talvi on tulossa ;). Varmaan riippuu lapsen jalasta, mitkä kengät sopivat. Hirmuisen vaikea tietää näin etukäteen!

 5. Nina
  29.9.2015 / 16:32

  Hei! Itse en koskaan ostanut kirppikseltä kenkiä lapsilleni, sillä lapsen, ja varsinkin pienen lapsen, jalka on kuin pullataikinaa, ja kun on valmiiksi linttaan astuttu kenkää, niin siinähän se lapsen kenkä muotoutuu väärin. Joten jos mahdollista, niin kengät uusina ja panostaa niihin.

  • 29.9.2015 / 21:08

   Hyviä pointteja, mutta uskoisin, että uudenveroisia kenkiä uskaltaa ostaa. Ylempänä kommentoinut Riitta on ystäväni, joten olen aika varma, että saan hyvin pidettyjä ja vähän käytettyjä kenkiä :).

   • 30.9.2015 / 21:09

    Mä oon poitsun eka vuodet ostanu popot aina kirppikseltä eikä sen koipi ole niistä miksikään mennyt. Toki en olekkaan niitä rupusimpia ostanutkaan vaan hyväkuntoisia. Niillä on niin pieni käyttöikä ettei niitä kerkeä linttaan astua…Nykyään hyväkuntoisia ei enää viisivuotiaalle löydy joten uutena ostetaan. Jotku juhlakengät saattais vielä löytyä kun niitä tarvii niin harvoin :)

    • 30.9.2015 / 21:36

     Vain uudenveroisia kenkiä ostaisin minäkin pojalle, aivan kuten itsellenikin. Täällä lasten fysioterapeutitkaan eivät pidä huonona käytettyjen/kirppiskenkien ostamista.

 6. Elina
  29.9.2015 / 17:42

  Ostin kirpparilta vähänpidetyt Tepsut, vaikuttavat lämpimiltä ja laadukkailta ensiaskeltalvikengiksi. Kyllä kenkiäkin kannattaa kirpuilta ostaa, kunhan eivät ole loppuun pidetyt ja linttaan astutut! Hieman arka tuo väri varmaan on mutta jos kaksiosainen asu olisi tummempi ja ei-lumikelejä varten, käytätte tuota sitten vain pakkasilla kun on lunta?

  Joko teillä kävellään? A lähti kunnolla kävelemään pari viikkoa sitten! Nyt tepastelee jo pihallakin!

  • 29.9.2015 / 21:12

   Olen kuullut Tepsuista paljon hyvää! Voi olla, että ostan sellaisetkin. Totta, valkoinen ei kauan pysy valkoisena, mutta saahan niitä pestyä. Halusin tuon aivan ehdottomasti senkin uhalla, että revin hiuksia päästäni harva se talvipäivä :D. Ja uskon ja erityisesti toivon, että saamme kunnon runsaslumisen talven!
   Voi ihana kun kysyit tuosta kävelemisestä! Et kuule usko, mutta meidän pojan pallerot on lähteneet kävelemään aika lailla samaan aikaan ♥ M otti ensiaskeleensa ilman tukea juurikin reilut pari viikkoa sitten :).

   • Elina
    30.9.2015 / 23:10

    Jee hyvä M ja kävelytaito! Meillä harjoiteltiin ja kerättiin rohkeutta todella pitkään. Neuvolan suunnalta tuli jo 1v. vihjailua että tarvittaisiinko fysioterapeutin ohjausta. Ja pah, esikoinen lähti kävelemään 1v2kk, keskimmäinen 1v4kk ja nyt A hyvin samoihin aikoihin 1v4kk että onneksi luotin vain tähän mun omaan sakkiini ;)

    Liikuttava päivitys tuo missä M:n vanhoja kuvia…awww…

    • 1.10.2015 / 18:56

     Me käytiin yksivuotisneuvolan jälkeen kerran fysioterapiassa siksi, kun M ei halunnut kontata, joten eivät uskoneet, että hän osaakaan :D. Niinpä tehtiin reissu sinne, mutta oli ihan kiva kokemus! Fysioterapeutti sanoi, että poika on sielultaan niin herkkä ja luonteeltaan niin pikkutarkka, että lähtee kävelemään vasta sitten, kun hän tuntee 100 % varmuutta siitä ettei kaadu :D.

     • Elina
      1.10.2015 / 23:29

      Meidän kaikki lapset ovat luonteeltaan juuri tuollaisia! 5 veen kanssa kävimme aikoinaan fysioterapeutilla, saimme jotain harjoitteita kotiin mutta tärkein informaatio oli ehkä juuri se että lapseni on ihan normaali, hän on vain herkkä ja haluaa ottaa varmanpäälle ennen kuin kokeilee mitään uutta :D

      • 2.10.2015 / 14:21

       Aivan! Hyvähän se on käydä ja tsekata, että kaikki on kuten pitääkin. Luonneasioihin ei voi vaikuttaa, joten ihan omalla painollaan on saanut uusia taitoja harjoitella :).

      • 2.10.2015 / 14:47

       Hei piti vielä kysyä, että nukkuuko A jo peiton kanssa? Täällä se ei vieläkään kelpaa ja unipussikin jo liian pieni. En ole ehtinyt etsimään isompaa, myydäänköhän niitä? Ja saapa nähdä miten tuo touhutaapero sen kanssa edes nukkuisi :D

       • Elina
        2.10.2015 / 23:19

        Olipa ihana kun kysyit! Meillä jätettiin unipussi pois joskus kesän korvalla ja äitiyspakkauksen peiton sen jälkeen petasin. Jokin aika sitten siirryin siihen seuraavaan peittokokoon (oisko 120x150cm tms.) niin se on nyt ollut lämmittävämpi kun täyttää pinnasängyn paremmin. Mutta kyllä mä muutaman kerran yössä herään nostamaan peittoa tyypin päälle. Ostin keväällä Ikeasta aika ison unipussin, mahtaiskohan sellaiseen mahtua tällainen reilu vuosikas pikkumies? Ja sitten sellaset velour-yöpuvut on kans aika käteviä lapsella joka ei peittoa huoli. Nextillä on ainakin ollut.

        • 3.10.2015 / 14:30

         Joo me kans jätettiin unipussi pois alkukesästä, koko talven nukkui tyytyväisenä sen kanssa (kiitos vain vinkistä!) ja kesällä päällä oli muutenkin kevyempää yövaatetta. Kun laitan M:lle peiton, potkii sen ihan kauhuissaan pois. Samoin käy aina keskellä yötäkin, jos hoksaa että peittoa päällä… Täytyypä miettiä noita mainitsemiasi vaihtoehtoja! :)

         • Elina
          3.10.2015 / 23:21

          Ei käsittääkseni ole kamalan tavatonta ettei pieni lapsi halua peittoa ylleen, kyllä se peitto jossain vaiheessa alkaa kelvata kun huomaa kuinka mukava ja lämmittävä se on :) Heh, huomasin juuri että meillä on jo aika hyvin asiat, enää ei keskustella unettomuudesta vaan peitottomuudesta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.