Yllättävä kirppislöytö

Kerroin eilen meneväni katsomaan erästä varaamaani kirppislöytöä ja niinhän siinä kävi, että se (tai ne) muuttivat meille! Kun näin nämä toissailtana nettikirppiksellä, se oli rakkautta ensisilmäyksellä! En ollut edes etsimässä tällaisia, muuten vain ihan muissa asioissa selailin, kunnes nämä hypähtivät ruudulle. Syynä taisi olla se, että eräs Facebook-kaverini oli monen muun tavoin tykännyt näistä tuoleista ja sen vuoksi näin ilmoituksen. Että kiitosta vain, Jonna! :D

Olin ensimmäinen jonossa ja onnekseni sain tuolit! Kävin eilen pojan kanssa niitä katsomassa ja ostopäätöksen tehtyäni sulloin tuolit autooni. Puhelu miehelle, että ei tarvitse noutaa tuoleja, homma hanskassa! Tuoleissa ihastuin ensimmäisenä niiden muotoon, hurmaavat! Vai mitä te sanotte?

016

Uskoisin, että ette varmaankaan olisi osanneet arvata, että ostan jotain tuon tyylistä? :)

Tuolit on 60-luvulta. Kuulin eilen, että myyjän äiti oli ostanut nämä nuorena tyttönä ensimmäiseen omaan kotiinsa ja pari vuosikymmentä sitten olivat päätyneet hänen tyttärelleen eli alusta asti, lähes 60 vuotta, ovat kiertäneet samassa perheessä. 80-luvulla tuolit olivat saaneet päälleen ajanmukaisen kukkakuosin :), mutta näissä kuvissa näkyy alkuperäislook. Jos siellä joku nyt miettii, että aiiivan hirveät, niin älähän nuolaise ennen kuin tipahtaa! Nimittäin tällaisiksi nämä eivät tule jäämään, vaan heti alusta asti näin nämä pienen kunnostuksen läpikäyneinä. Alkuperäinen verhoilukangas on osittain kulunut puhki, mutta runko on ehjä. Toinen tuoli on jo miehellä autotallissa työn alla jalat lähes valmiiksi hiottuina; ette usko miten upeilta jalat nyt näyttävät! Kävi jo mielessä, että vaihtoikohan mies tuoliin uudet jalat, niin suuri on ero!

019

Ostin molemmat tuolit, vaikka aluksi ajattelin, että käyttöä olisi vain yhdelle. Ostin kuitenkin sen toisenkin, sillä uskon, että mua olisi jäänyt harmittamaan sen toisen tuolin puuttuminen. Nyt näitä voi paremmin pitää osana olohuoneen kokonaisuutta, yksi näyttäisi turhan orvolta. Ja ainahan sen toisen voi laittaa kiertoon, jos tuntuu ettei sille löydykään paikkaa…

En ole koskaan kunnostanut tällaista puista huonekalua, joten millähän lakalla tuolin jalat kannattaisi käsitellä? Hiomisen jälkeen jalat ovat todella vaaleat eli silmissäni täydelliset, joten lakan tulisi olla väritöntä.

023

Tuo tuolien alkuperäisverhoilu on tuollainen harmaanruskea, myyränruskea tuo sävy taitaa olla… Näin nuo heti mielessäni vaaleanharmaina ja hainkin tänään jo pari verhoilukangasnäytepalaa. Toinen kiva kangasvaihtoehto olisi valkoinen kangas ohuilla mustilla raidoilla! Mietittyäni tuota tulin kuitenkin siihen tulokseen, että raita ei taitaisi toimia tuon nojatuolin muodon vuoksi; kun on tuo pyöreä selkänoja ja käsinojat ja istuinosa niin raidat menisivät paikoitellen hieman miten sattuu. Millä tavalla te tällaisen tuolin uudistaisitte? Mitä sävyä valitsisitte verhoiluksi?

Nyt täytyykin sitten enää päättää verhoilukangas sekä itse verhoilija! Osaatteko antaa suosituksia Kokkolan seudulla toimivista? Oi että en malta odottaa! Näissä tuoleissa on kuulkaas superhyvä istua, joten kyllä kelpaa joululehtiä lueskella ;).

Comments

 1. Jessy
  30.9.2015 / 20:42

  Tosi kauniit tuolit! Olen kateellinen tuosta vauhdista, millä lähdit niitä uudistamaan – ja sait miehenkin valjastettua projektiin!! Ei kävis meillä… Vaalean harmaa kuulostaa oikein hyvälle, joku paksumpi villaa sisältävä kangas olisi kaunis. Raitaa en laittaisi. Lakkoja on monenlaisia, joku mattalakka sopisi tai vaha. Jään odottelemaan lopputulosta js ennen & jälkeen -kuvia ;)

  • 1.10.2015 / 19:08

   Älä turhaan kadehdi, kyllä mullakin useimmiten hommat venyy ja vanuu ;). Näissäkin tavoitteena saada jouluksi valmista, heh! Mutta ilman muuta kuvia tulossa sitten, kun on valmista. Täytyy ensi viikolla käydä vielä parissa kangaskaupassa tutkailemassa vaihtoehtoja. Raitakankaan olen minäkin hylännyt eli yksiväristä on tulossa.

 2. SanMa
  30.9.2015 / 20:44

  Wau, ihan täydellinen löytö! Jotenkin muoto tuo mieleen Eamesin tuolit. Voisikohan puujalat jättää ihan käsittelemättä, kuivassa tilassa kun ovat?

  • 1.10.2015 / 19:06

   Älä muuta sano! Ja mulle tuli ihan sama mieleen :).
   Niin, jalkojen käsittelylle ei ainakaan mitään kiirettä ole.

 3. 30.9.2015 / 20:54

  Vie Plan S:ään! Tosi ammattitaitoista jälkeä ja kohtuuhintaista! Se on ihan mun luotto-ompelija/verhoilija. :)

  • 1.10.2015 / 19:04

   Kiitti vinkistä Suvi! Mulla on tässä kolme vaihtoehtoa nyt katsastettavina, jos niiden kanssa ei tärppää niin ehkä sitten tuo :).

 4. 30.9.2015 / 21:28

  Ihana tuolin oot kyllä löytänyt.Kiva muoto tuolissa. Lähtisin vaalealla villakankaalla verhoileen, varmaa aika lähellä tota huopasta boxsia mikä sulla on lattialla…ehkä hipusen verran vaaleampi. Mattalakka tai vaha jalkoihin.

 5. Sonja
  30.9.2015 / 21:42

  Kauniit tuolit, voisi ajatella että vaha olisi aika väritön vaihtoehto tai jos valitsi aavistuksen kylmän sävyistä vahaa niin ei ainakaan ”kellerrä”:)

 6. 1.10.2015 / 07:43

  Wautsi, kuinka hieno tuoli! Onneksi olkoon ja hyvä, kun ptit molemmat. Kyllä 50- ja 60-luvulla osattiin muotoilla :) Silloin noissa käytettiin mm hieman nyppyläistä, tweedtyyppistä kangasta. Löytyisiköhän sellaista jostain? Jalkoihin minun mielestäni olisi paras puolihimmeä lakka.

  • 1.10.2015 / 19:02

   Voi kiitos! :)
   Osattiin todellakin! Tuo alkuperäinen kangas on juuri tuollainen, hieman pisteleväkin. Aion valita kankaaksi kuitenkin jotain muuta ja mukavampaa :D.

 7. Minna
  4.10.2015 / 14:46

  Ihanat tuolit! Voin suositella verhoomo Alataloo, itse entisöin siellä vähän saman tyyppisen tuolin vaaleanharmaalla kankaalla ja olin kyllä lopputulokseen tosi tyytyväinen, verhoilun lisäksi hioivat ja lakkasivat myös puuosat(laiskana otin koko paketin) Kangasvalikoima oli siellä mielestäni myös hyvä :)

 8. Anu
  11.10.2015 / 21:46

  Hienot tuolilöydöt!ihastuttava muotoilu.
  Mulla tuli mieleen,että haavelit vaaleanharmaata sohvaa teille niin sopisiko nuo kuitenkin vähän tuollaiseksi tummemmiksi?
  Jos siis laitatte joskus sen vaalean sohvan:)

  • 12.10.2015 / 20:40

   Eikö olekin! Olen niin innoissani noista :).
   Ja kuule, ihan tuo sama on käynyt mullakin mielessä eli olisiko tulevaisuudessa mahdollisesti liikaa vaaleanharmaata… Tuota täytyy kyllä pohtia ja katsella sillä silmällä niitä tummempiakin kangasvaihtoehtoja :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.