Maailman paras nakkikeitto

Torstai taitaa olla aika perinteinen hernekeittopäivä, mutta vaihtelu virkistää! Tein yhtenä päivänä tällä viikolla nakkikeittoa ja voi miten se kuukausien tauon jälkeen maistuikin! Itse asiassa taisi olla ensimmäinen nakkikeitto tälle vuodelle. Nakkikeiton kaveriksi sopii aina omatekoinen leipä ja tällä kertaa leivoin keiton kylkeen kauraleipää.

Nakkikeittoon pilkoin perunoita, porkkanoita ja lanttua. Usein mietin laittavani sekaan  jotain muutakin, mutta tuo perusresepti vie lähes aina voiton. Sipulia en laittanut keittoon, sillä en ole sipulin ylin ystävä, vaikkakin olen viimeisten parin vuoden aikana opetellut syömään sitä. Joka tapauksessa, jostain syystä sipuli sopii mielestäni vain jauhelihakeittoon… Nämä makeat kasvikset sopivat täydellisesti herkullisten makuisten Vatajan nitriitittömien nakkien kaveriksi. Noissa nakeissa on kivan suolainen maku, jota perunat olivat itseensä imaisseet. Nuo nakit löydettyämme emme enää muita käytäkään! Korkeampi hinta ei tunnu, sillä nakkeja tulee kuitenkin ostettua sen verran harvoin. Laatu toki maksaa, tässäkin asiassa. Suolan ja maustepippureiden lisäksi laitoin keittoon Knorrin Fond du Chef -fondin; tuon merkin hyytelömäiset fondit on ihan lemppareita, oli kyse sitten kasvis-, liha- tai kanafondeista.

nakkikeitto

Nyt taas se perinteinen: kuppi cappuccinoa ja sähköpostien kimppuun! Ihana päivä, vaikka emme ole pojan kanssa mitään erikoista tehneetkään. Kotoilleet, ulkoilleet ja leikkineet energianpurkausleikkejä hyvien päiväunien toivossa :D.

Comments

  1. Johanna
    1.10.2015 / 19:22

    Saattaa olla vähän oma lehmä ojassa, mutta suosittelen lämpimästi tutustumaan Snellmanin all natural-tuotteisiin. Niissä ei ole käytetty mitään säilöntäaineita ja ovat todella hyviä+laadukkaita. Nakkikin löytyy täysin lisäaineettomana valikoimista. ;-) Tuolta löytyy lisätietoa;http://www.snellman.fi/fi/all-natural

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.