Kissa & nojatuoli

Toivoitte niitä kissakuvia niin tässäpäs toinen näistä innokkaista linssiludeista:

006

:D En näköjään aivan onnistunut lahjomisessa, vaan kuvaan tallentui tuo rehellinen tämänhetkinen fiilis… Eipä se ole kumma, että näinä vaatteet ylle suoraan kuivausrummusta -päivinä kissojakin väsyttää; sehän tarttuu!

012

Kissat on tykästyneet uusiin nojatuoleihin ja omineet ne heti! Ne on mukavan pyöreät ja pesämäiset, uni maistuu (jos vain saisi nukkua muulloinkin kuin öisin…). Tosin sisällä on tuoleista vain toinen, toinen on autotallissa. Vuorotellen makoilevat tuossa yhdessä. Voi voi sitä onnenpäivää, kun toinenkin tuoli tuodaan sisälle! Meidän kissakaksikko kun ei noin pienelle tuolille yhdessä mahdu, tosin tätä mieltä on lähinnä vanhempi kisuneiti.

Kävin tänään toisessa paikassa katselemassa verhoilukangasvaihtoehtoja. Näin liikkeessä juuri valmistuneen nojatuolin, jossa oli aivan ihana vaaleanharmaa verhoilu! Näytepalassa näytti aivan erilaiselta ja -väriseltä kuin valmiissa tuolissa, olin tosi hämmästynyt! Tuon toteaminen omin silmin hankaloitti tätä projektia (eli kankaan valintaa) entisestään…
Mulla on neljä vaihtoehtoa, missä tuolit verhoiluttaa. Kaksi on jo karsiutunut pois, yhtä en ole vielä tavoittanut ja tänään sain tämän neljännen paikan hinta-arvion. Pelkkä työ 180 € yhdestä tuolista, tuohon päälle vielä kankaan hinta. Hieman suuta kuivasi… Tuntuuko vain minusta vai myös teistä aika kovalta hinnalta?

010

Yläkuvassa näkyy yksi tuolin hiotuista jaloista, eikö olekin aivan ihana! Ja tässä alakuvassa syy, miksi uusi verhoilu on paikallaan (tosin ei tuo alkuperäinen värikään ole mieleeni):

007

Nyt yritän alkaa tavoittelemaan vielä sitä neljättä paikkaa, jotta saan hieman vertailua tuolle ensimmäiselle hinta-arviolle. Pojan käytyä päiväunille otin vartin tehotirsat sohvalla ja nyt kahvihammasta kolottaa! Aurinkoista päivänjatkoa!

Comments

 1. Maarit
  6.10.2015 / 16:36

  Hei, hinta voi äkkiä tuntua korkealta, mutta tiedätkö paljonko tunteja menee päällystäminen, lisäksi yrittäjä maksaa veroa, ehkä omaa eläkettä ja paikan vuokran, uskoisin ettei jää paljon käteen tuosta hinnasta! Kävin kerran huonekalujen verhoilukurssin ja näin mikä työ on verhoilla tuoli, ei helppo homma ollenkaan! Kyllä suomalaisesta käsityöstä voi maksaa, kun semmoista on vielä saatavilla. Ja anteeksi kärkäs kommenttini, tykkään blogistasi, olen jo useamman vuoden sitä seurannut, äiti- ja kissaihminen minäkin. Mukavaa syksyä teille!

  • 6.10.2015 / 16:42

   Tiedän kyllä, itsellänikin on toiminimi eli maksan verot, pulitan alv:t, maksan yrittäjän eläkevakuutusta jne. Kyse ei ole siitä, etten arvostaisi heidän työtään tai suomalaista käsityötä tms., mutta ihan tuollaista hintaa en ollut etukäteen kuvitellut. Täällä kun ei juurikaan kilpailua ole, niin hinnoittelu on aika vapaata :). En kuitenkaan yleensäkään tapaa ostaa heti siitä ensimmäisestä paikasta, joten tässäkin kysyn vielä toisaalta. Voihan olla, että saan sieltä vielä korkeamman hinnan (mitä en kyllä usko), mutta sittenpähän tiedän!
   Kiitos Maarit, mukavaa syksyä sinullekin! :)

 2. Hanna
  7.10.2015 / 11:03

  Olipas tuima ilme kissalla :) Laitan sulle kuvan sähköpostiin meidän uusista perheenjäsenistä :)

  Kuulostaa kyllä aika arvokkaalta tuo verhoilutyö ja kangaskin nostaa jo sitten hintaa aika mukavasti. Oletko koskaan käyny ammattikoululla kysymässä, olisko siellä jotain verhoomopuolta nykyään. Tuliskohan sieltä minkälainen jälki mikäli heillä jotain verhoomolinjaa olisi?

  • 7.10.2015 / 14:24

   Sain sähköpostisi, mutta en ehtinyt sitä vielä lukemaan! Eipä ole tullut mieleen tuo ammattikoulu, laitan mietintään. Kiitos vinkistä! :)

 3. Viivi
  7.10.2015 / 18:34

  Kauniit kankaat olet löytänyt! Voisin melkein laittaa minkä värin vain..tai en ehkä sinistä. :D
  Kauhavalla on ainakin sellainen paikka kun Junki. Kunnostavat huonekaluja yms. Se on tietääkseni työttömille/nuorille tarkoitettu paikka jossa ohjattua toimintaa. (www.junki.fi) Samanlaisia työpajoja varmaan löytyy lähempääkin mutta tuoltakin varmaan kannattaa kysyä tarjous! :)

  • 8.10.2015 / 15:07

   Nuo näytteet palautin tänään, olivat liian ohuita kankaita. Otin näytteille nyt muutamia Lauritzonin kankaita… Aivan mahdoton tehtävä näyttää olevan vaaleanharmaan sävyn löytäminen! Kaikki myyjät valittelevat samaa, että tuota sävyä ei oikein meinaa valikoimissa olla :/.
   Kiitti tuosta vinkistä, Kauhava tosin taitaa olla turhan kaukana.

 4. Nina
  8.10.2015 / 17:53

  Onko teillä lähellä mitään ammattikoulua tai vastaavaa käsityöoppilaitosta, missä tekevät oppilastyönä vähän halvemmalla? Luulisi siellä Pohjanmaan seutuvilla, käsityön kehdossa tällaisia olevan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.