Maanantai-illan suunnitelma & postaustoiveet

Täällä yksi väsynyt, iltaa! Ihana mies lähti pojan kanssa ulkoilemaan, koska tietää, kuinka väsähtänyt tällä hetkellä olen. Ei kuitenkaan auta nukkua päiväsaikaan jatkuvasti, sillä yöllä ei sitten uni tule. Nyt tarvitaan vain mahdollisimman laadukkaita ja katkeamattomia yöunia, niin ehkä tämä sitten tästä pikkuhiljaa… Poika on tehnyt poskihampaita nyt tosi pitkään ja heräillyt joka yö lukuisia kertoja. Päikkäreillä on ollut pituutta noin 25 minuuttia ja sitä rataa. Viime yönä heräsi vain kerran, mutta minä silti kolmesti. Tänään nukuin päivällä hänen kanssaan yhteispäikkärit, sain nukuttua noin 45 minuuttia (poika nukkui ennätykselliset 1,5 tuntia). Ihan hyvä alku, mutta ei pitemmän päälle riitä vielä mihinkään.

Ajattelimme tänään saunoa ja rentoutua kotona, illalla taas aikaisin nukkumaan! Nukahdin eilen illalla sohvalle ennen kymmentä ja heräsin vähän ennen puoltayötä pää hieman sekaisin… Telkkari oli sammutettu, samoin valot ja miehet nukkuivat makkarissa. Mies ei ollut raaskinut herättää mua sohvalta :D.

013

Kävimme tänään mummullani, sieltä tuliaisena levy suklaata. Poika oppi sanomaan siellä mummu ja isomummuhan oli aivan onnesta soikeana.

Tämän postauksen tarkoitus oli oikeastaan kysyä teiltä postaustoiveita! En ole kysynyt niitä pitkään aikaan, joten nyt olisi oikein hyvä sauma siihen. Mistä aiheesta lukisitte tällä hetkellä mieluiten postauksia? Esim. jos sisustuksesta, niin millaisia? Jos taas pojasta, niin mitä tarkalleen ottaen? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla välillä teidän lukijoidenkin mielipiteitä ja saada ehkä sitä kautta itsekin uusia ideoita!

028

Mulla on vielä vähän aikaa, joten ajattelin katsoa eilisen Broadchurch-jakson loppuun ja sitten selailla hieman Hullut Päivät -kuvastoa! Ja maistaa toki tuota suklaatakin…

Comments

 1. 5.10.2015 / 18:50

  Jos yhtään lohduttaa niin täälläkin on tuota väsyä ilmassa. Vaikka esim viimeyönä en muista nousiko neiti kerran vesihörpylle (menee siis usein itse takaisin sänkyyn joten ei kerkeä siihen hirveesti herätä) mut kun se aamuherätys oli jo 5.30… vaihettiin vaippa ja poikkeuksellisesti sain sen rauhallisesti takaisin sänkyyn pötköttään mut siellä se tunnin ähisi ja potkiskeli seinää ja sängynlaitoja kunnes kyllästyi ja nousi pois. Onneksi oli lastenohjelmat jo alkaneet ja sain kömpiä sohvalle torkkumaan. Aikaisia aamuherätyksiä ja katkonaisia unia siis täälläpäin. Huoh.

  • 5.10.2015 / 21:13

   Voi lohduttaa! Lohduttaisi vielä enemmän, jos et olisi kirjoittanut tuota kolmanneksi viimeistä lausetta :D. Meidän maailman keskipiste kun ei lastenohjelmista piittaa, muuta kuin joskus niiden tätien välispiikkien ajan eli pari minuuttia ja sitten taas mennään. Eli ei apua telkkaristakaan! Mutta tsempit sinnekin suuntaan ja hyviä unia :).

 2. Bella
  5.10.2015 / 19:15

  Toivoisin kovasti vaatesäilytyspostausta! Olen parhaillaan sisustamassa meidän vaatehuonetta uusiksi, ja kaipaisin erilaisia säilytysvinkkejä :)

  • Tarja
   5.10.2015 / 20:36

   Minäkin kaipailen juuri vaatesäilytysideoita vaatehuoneeseen! Ja jos vaikka lasten kenkien valinnasta?

   Oikein pitkiä yöunia sinulle, minulle ja muillekin vanhemmille!

   • 5.10.2015 / 21:16

    Vaatehuonejutut työn alle! Kengät on meille vaikeahko ja aika uusikin asia, joten en tiedä, saanko niistä postausta ihan lähiaikoina, mutta laitan korvan taa.
    Kiitos Tarja, makoisia unia kaikille! :D

 3. Lukijasi
  5.10.2015 / 20:37

  Toivon sisustus ja kissapostauksia, niitä joita blogissasi oli ennen. Sen takia ryhdyin aikoinaan blogisi seuraajaksi. Toki kun on lapsi, se kuuluu arkeen mutta ehkä me lukijat kaivattaisi välillä sitä vanhaa all you need is white -blogia. Minulla on ainakin todella kova ikävä niitä upeita laajoja sisustuskuviasi, kisukuvia ja niitä herkullisia päiväkahvi/herkuttelukuvia. :)

  • 5.10.2015 / 20:42

   Kiitos palautteestasi! Nuo tosiaan vähenivät lapsen myötä, sillä tuli yksi kokonainen aihepiiri lisää ja samalla postausmäärä pieneni :). Vanhaan ei siis ihan täysin ole enää paluuta ja lapsen myötä blogiin on tullut valtavasti uusiakin lukijoita. Viime viikkoina on kyllä tullut aika paljonkin sisustuspostauksia meiltä kotoa, olethan huomannut? Kiva huomata, että olet silti pysynyt blogini lukijana! Kissapostauksissa yritän petrata! :)

  • 5.10.2015 / 21:23

   Täytyy vielä lisätä tähän sen verran, että niitä laajoja sisustuskuvia näkyi tosiaan paljon enemmän blogin alkuaikoina. Tämä ihan siitä syystä, että blogi ja koti olivat uusia; huoneita ei oltu vielä niin nähty. Jos olisin jatkanut samalla linjalla sisustuspostausten suhteen, olisin niin kyllästynyt jo niihin samoihin kuviin näiden yli viiden vuoden aikana :). Joten tämän vuoksi usein myös pienempiä kuvakulmia ja vain välillä kokonaiskuvia!

 4. SatuKoo
  5.10.2015 / 21:15

  Kisujutut ei oo koskaan huonoja :)
  Enkkä muista, oletko joskus jo kirjoittanut juttua siitä ”jos rakentaisin toisen talon”, mitä tekisitte toisin vai tekisittekö mitään?

 5. Minä vaan
  5.10.2015 / 21:42

  Kotikuvat ovat kaikkein kivoimpia :) Olisi kiva nähdä enemmän kuvia ihan joka huoneesta, myös niistä harvemmin nähdyistä eli mm. eteinen/tuulikaappi, eteisaula, kodari ym. Olohuoneesta ja keittiöstä olisi kiva nähdä kokonaiskuvia ja ylipäätään kokonaiskuvia, myös muista huoneista! Ymmärrän toki, että lapsen myötä koti ei ehkä ole niin tiptop, että viitsisi kokonaiskuvia aina näyttää, mutta tiedätkö, ei me lukijat vaadita täydellisyyttä!

  Usein bloggarit myös kirjoittavat, että nämä omat nurkat tuntuvat niin nähdyiltä, mutta itse ainakaan lukijana en ajattele niin! Itse ainakin tykkään katsella kuvia niistä ”samoista” nurkista :) Mielestäni sisustustyylisi on muuttunut entistä kivammaksi, joten lisää kuvia vaan!

  • 6.10.2015 / 16:45

   Kiitos kommentistasi, mukava kuulla mielipiteesi! Aulasta olikin vasta kuvia, mutta laitan korvan taa nuo muutkin. Nyt tosiaan eletään melkoisen sekasotkun keskellä tätä arkea, joten ei huvita sitä kuvata :D. Ymmärrän, että ette vaadi täydellisyyttä, mikä on oikein mukava kuulla, mutta mua täytyy huvittaa kuvata ja jos ei huvita niin… :D En muutenkaan tykkäisi laittaa tänne kuvia, jotka ei itseäni miellytä, mutta voisin toteuttaa tätä sillä tavalla arkirealitynä, joskus.
   Mukava kuulla myös tuo, että mielestäsi sisustustyylini on muuttunut parempaan suuntaan! Olen itse samaa mieltä :).

 6. Elina
  5.10.2015 / 22:36

  Heh ;) Meillä on tällä hetkellä melko rauhallista öisin (kop, kop…) A:n ongelma on sen näköinen ettei hän ole koskaan oppinut nukahtamaan itse. Niinpä yöllä kun herää, tarvitsee tutin/peiton fiksailua ja/tai mun kosketusta tms. jatkaakseen unta. Sama päikkäreillä vaunuissa, täytyy käydä vetelemässä uudelleen uneen kun herää. Hieman rasittavaa mutta itse vahingossa opetettua ja alan olla niin tottunut tähän. Onneksi saa nukkua vielä samassa huoneessa niin ei vaadi suuria toimenpiteitä.

  Saattaisko uusi kävelytaitokin vaikuttaa M:n katkonaisiin uniin? Nyt alkoi tehdä mieli suklaata…

  • 6.10.2015 / 16:48

   Hyvä hyvä! Täällä oli viime yönä täysi hiljaisuus 10 h, sitten pientä itkukitinää, joka meni sänkyä heiluttelemalla ohi ja uni jatkui vielä tunnin. Aah näitä öitä lisää nyt pari kuukautta, kiitos! :D
   Uskon vahvasti, että johtui hampaista, koska nyt yksi yläposkihammas on vihdoin kokonaan läpi. Toisella puolella pullottaa jo, että kohta taas mennään :P

 7. M
  5.10.2015 / 22:47

  Komppaan tuota kokonaiskuvia pyyntöä! Mutta kysyit postaustoiveita niin kyllä kaikenlaiset jutut lapsen kanssa touhuiluista kiinnostaa. Saman ikäisen tytön äiti kun olen. Kenkien osto aikeet/vaikeudet, millaiset vaippa mallit/merkki mieleen, oletko miettinyt influenssa rokotetta pojalle, pojan ruoka/juoma juttuja..mitä tykkää syödä, itse/autettuna,miten iltaunille teillä mennään..onhan noita juttuja mitkä kiinnostaisi kuulla. Pidän tyylistäsi kertoa asiosta ja ehkä enemmänkin olisi kiva kuulla miten pojan tulo (väsymys toki yksi iso muutos) on muuttanut sinua ja miestäsi. Onko ollut raskaampaa/helpompaa kuin kuvittelit. Tulipas pitkä sepustus,mutta toivottavasti näitä toiveitani laitat mietintään:)

  • 6.10.2015 / 16:50

   Tosi kiva, että kirjoitit noin yksityiskohtaisesti! Kiitos tästä, M! Ihan varmasti toteutan ainakin suurimman osan näistä :). Mielelläni kirjoittelen myös lapsijuttuja, mutta aina ei oikein saa kiinni siitä, mistä tarkalleen ottaen kirjoittaisi. Hyvä saada tällaisia konkreettisia kysymyksiä! :)

 8. uteP
  6.10.2015 / 12:07

  Ehdottomasti sisustusjuttuja lisää! ja tietty kisuja :)

  Mistä tuo kivituikkujen alunen on? ihana!

  • 6.10.2015 / 16:51

   Kisukuvia tuli tänään tuutista ulos!
   Voi kuule tuo alunen on kauan sitten jonkin lehtitilauksen kylkiäisenä tullut, siinä oli päällä neljä ihan pientä neliölautasta eli joku tarjoilusysteemi. Keksin, että nuo kynttilälyhdyt sopivat siihen just hyvin! :)

 9. Leppäkerttu
  6.10.2015 / 22:27

  Joulun lähestyessä joululahjaideat olisi mieleen. Pienelle tytölle tai pojalle, puolisolle ja mikä ettei vanhemmat/anoppilaosastollekin. Joulun fiilistely ja tunnelmakuvat. Terassi jouluvaloissa.

  • 7.10.2015 / 14:19

   Voi, joululahjaideoita kaipailen minäkin! :D Joten en uskalla sellaista postausta luvata, mutta noita joulun fiilistely- ja tunnelmakuvia on taatusti luvassa. Myös terassin jouluilmettä!

 10. K
  7.10.2015 / 06:31

  Hei Satu.

  Kiitos kivasta blogista. Minäkin pidän blogissasi sisustuskuvista ja erityisesti niistä hetkistä, jotka tekevät arjesta vähän parempaa; kahvitteluhetket, vaahtokylvyt jne. Yritän itsekin vaalia tällaista ”arkiluksusta”. Yksinkertaiset ja tavalliset asiat ovat niitä parhaita :) Myös resepteistä pidän, niitä voisi olla useamminkin.

 11. Mama
  7.10.2015 / 08:31

  Mua kiinnostaisi kuulla niinkin arkisista asiasta kuin siivous. Millainen on siivousrutiinisi. Miten siivoat? Kuinka usein? Hyviä vinkkejä jne. :) jotenkin se on niin tylsää hommaa 4 lapsisessa perheessä että tarttis inspiraatiota.;) tästähän sais hyvän haaste jutun blogeihin. Elämä kun on enemmän siivoamista kuin muuta sisustelua joten ois kiva löytää siihen uusia innostavia ideoita. :)

  • 7.10.2015 / 14:22

   Kiitos toiveestasi, laitan tämän mietintämyssyyn. Ymmärrän paremmin kuin hyvin, että siivoamiseen kaipaa inspistä – sama täällä! Tällä hetkellä täällä ei ole juuri minkäänmoisia rutiineja siivouksen suhteen :D. Siivotaan, kun näyttää siltä… Joka päivä vähän jotain…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.