Herkullinen Chili con Carne

Kaikista ruuista on olemassa useampiakin reseptejä, mutta tämän Chili con Carne -reseptini halusin jakaa, sillä tämä vie niiiiin kielen mennessään! Meillä poikakin tykkää tästä, sillä en tee tästä tulista versiota, joten ehkä tuo chili-sana ruuan nimessä on vähän hämääväkin… No mutta, jokainen voi itse päättää tulisuusasteen!

1 sipuli
1-2 (tai oman maun mukaan) valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 tlk kidneypapuja
3 dl vettä
70 g tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippurirouhetta
chilijauhetta

Kuullota paistinpannulla sipuli, lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon paloiteltu paprika, kidneypavut, vesi sekä tomaattipyre. Sekoittele hetki ja anna muhia pari minuuttia. Sen jälkeen lisää joukkoon ruokakerma sekä mausteet. Itse olen laittanut chilijauhetta ihan vain teelusikallisen verran eli tosi vähän. Anna muhia liedellä noin vartin verran, kunnes seos on jonkin verran paksuuntunut ja vesi lähes imeytynyt. Ruokakerma tekee ruuasta ihanan pehmeän makuisen!

chili con carne

Olenkin kertonut, että vielä viitisen vuotta sitten en voinut sietää sipulia. Jos sitä oli jossain ruuassa ”yllärinä”, menin ihan kananlihalle sen narskuessa hampaissa… Raakaa sipulia en voi sietää vieläkään, mutta muuten käytän sipulia ruuissa nykyään jo ihan sujuvasti, sillä päätin vain opetella syömään sitä. Nyt viimeisen kuukauden aikana tapahtui jotain, joka sai mieheni leuan loksahtamaan: ehdotin itse, että laitettaisiinko ruokaan valkosipulia, heh! Joten, tässäpäs yksi ruokaresepti todisteeksi siitä!

P.S. Nauratti hieman nuo kuvat, sillä annos näyttää ihan valtavalta! Kuvissa usein mittasuhteet vääristyvät. Mutta siis, kyseessä ei ole normikokoinen ruokalautanen, jos joku muukin tuota mietti :D

Comments

  1. 12.10.2015 / 15:32

    Mmm.. Kuullostaapa hyvältä!

    Toimisikohan ohje ihan vege-versiona? Olen vähän huono lihankäyttäjä ja en oikein tiedä pärjäisinkö jauhelihan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.