Terassi valmiina talveen

Pirtsakkaa syyspäivää blogimaailmaan! Heti alkuun pahoittelut ”pienimuotoisesta” kuvatulvasta – en mahtanut itselleni mitään! Mutta kerrankos sitä syksyä ja alkavaa talvea fiilistellään, vai mitä :)

015

Pääsin nyt ensimmäistä kertaa sisustelemaan lasitettua terassiamme syyslookiin. Näin etukäteen mielessäni useita lyhtyjä, upean punaisia kanervia ja muhkeita lampaantaljoja. Noiden viimeksi mainittujen tiimoilta lähdinkin tekemään kaverini kanssa mukavaa blogiyhteistyötä! Yksi lukija ehtikin näiden taljojen perään jo viimeviikkoisessa postauksessani kyselemään ja ilokseni voin kertoa, että kaverini Anne myy näitä miehensä kanssa. Kyseessä on muuten sama kaverini, jonka kodin sisustusta pääsimme viime kuussa kurkistamaan! Annen mies Matias on kokkolalainen, kolmannen sukupolven nahka- ja vuotakauppias. Hän ostaa lampaannahat suomalaisilta teurastamoilta aina Ahvenanmaalta Kemiin ja muokkauttaa ne suomalaisessa turkismuokkaamossa. Kyseessä on siis täysin kotimainen tuote.

083

Monissa sisustuskuvissa näkee nykyään tällaisia pitkäkarvaisia taljoja, mutta niiden ostopaikkoja tuntuu olevan vaikea löytää, joten tässäpäs yksi vinkki sen suhteen! Anne myös postittaa taljoja halukkaille, joten ei välttämättä tarvitse asua täällä Kokkolan seudulla.

Nämä Annen myymät taljat ovat kaikki uniikkeja kappaleita. Kaikki taljat ovat kokonaisuudessaan eläimen omaa väriä eli niitä ei ole värjätty. Nahkoja ei ole myöskään ohennettu eikä karvaa harvennettu. Taljat ovatkin upean muhkeita!

067

008

Anne on tehnyt lampaantaljoista myös kauniin pyöreitä istuinpehmusteita. Taljojen tapaan näitäkin löytyy useassa eri värissä; itse ihastuin ihan valtavasti näihin valkoisiin sekä alempana kuvissa näkyviin vaaleanharmaisiin:

068

syysterassi

Sopivat kuin nenä päähän Toy-tuoleihini! Ilman lämmikkeitä taitavat olla talvisin vähän turhan kylmät istua. Mietin, että nämä on varmasti käteviä myös potkukelkan kyydissä istuvan peffan alla! Toki lampaantaljakin toimii, mutta nämä eivät roikkuisi lumessa.

009

lampaantaljat

Terassisohva siirtyi talveksi varastoon, mutta nojatuolit saivat jäädä. Niinpä nekin saivat taljat ylleen. Näitä löytyy siis monessa eri koossa, itse asiassa taljojen kokoluokkia on neljä:

– lyhytkarvaiset pienet ja keskikokoiset
– pitkäkarvaiset keskikokoiset (pienten ja keskikokoisten leveys noin 70 cm ja pituus 80 cm)
– kiharakarvaiset isot (noin 80 x 100 cm)
– pitkäkarvaiset jumbokokoiset (noin 80 x 120 cm)

Isoimmat taljat toimivat hyvin mattoinakin! Matoista puheenollen, meillä on ollut aikomuksena hankkia terassille terassimatto, mutta se on vielä toistaiseksi jäänyt. Värivaihtoehtoja on meidän makuumme kaksi: tummanharmaa ja vaaleanharmaa (joka on sellaisen meleeratun harmaan sävyinen) – kumman te valitsisitte?

024

025

Kuten kuvista näkee, taljoja on tosiaan monenlaisia: lyhyttä ja pitempää karvaa, kiharaa ja suorempaa, eri sävyjä ja kokoja… Anne kertoi, että tällä hetkellä heidän taljavarastossaan on harmaan ja ruskean eri sävyjä, myös jokunen valkoinen löytyy. Tässäkin eräs valkoinen versio, jonka keskellä kulkee kaunis, harmaa raita:

022

018

Jos kiinnostuit taljoista itsellesi tai lahjaksi, voit ottaa Anneen yhteyttä myös sähköpostitse biskophides@gmail.com. Taljojen hintahaarukka on 62 eurosta 150 euroon (sis. alv 24 %), istuinpehmusteet alkaen 20 €. Mielestäni hinnat ovat kaiken kaikkiaan kohtuulliset, kun ottaa huomioon, että kyseessä on täysin kotimainen ja uniikki tuote. Saan valita taljan itselleni, mutta se on kyllä helpommin sanottu kuin tehty… Liian monta aivan ihanaa! Näette sitten myöhemmin, mihin päädyin :).

Siirsin nämä kauan haaveilemani ja vihdoin täksi kesäksi hankkimani tuolit taivasalta lasiterassin suojaan. En halunnut piilottaa niitä varastoon talveksi, vaan näin voin ihastella niitä päivittäin läpi vuoden. Voisi näyttää aika hyvältä se viime jouluksi hankkimani valkoinen joulukuusi tämän valkoisen nelikon kaverina? :P

056

Voitteko kuvitella, että jouluun on enää pari kuukautta! Itse mietin lähes päivittäin, mihin tämä lokakuuKIN on hävinnyt… Ihanaa miettiä kaikkia joulujuttuja, kuten joulumarkkinoita ja -messuja! Kokkolan Mannerheiminaukiolla pidetään tänäkin vuonna Vanhankaupungin Joulumarkkinat välillä 4.-13.12.2015. Annenkin löytää markkinoiden tiimellyksestä koju täynnä toinen toistaan upeampia taljoja. Mm. tämän Instagram-kuvan nappasin tuolta samaiselta kojulta viime vuonna! Oi että, alkoi ihan jouluttaa!

078

Tunnelmallista päivää täällä piipahtaville! Tämä sää vaatii aivan ehdottomasti ja reilusti kynttilöitä sekä kupposen kuumaa ♥

Comments

 1. Aila Kemppainen
  21.10.2015 / 14:00

  Hei Satu!
  Kiitti sinulle edelleenkin, että sain kauttasi Annen tiedot. Taljahankinta onkin edennyt osaltani siihen, että varmaankin tulevalla viikolla voi minullakin olla tuollainen ihanan pehmeä ihanuus! Minunkin ensi kesän alussa valmistuvan uuden kodin lasitetulla patiolla tulee talja ihastuttamaan ja lämmittämään tarvittaessa.

  Kyllä ovat kaikki todella upeita ja hinta/laatusuhde on varmasti kohdallaan.
  Kivaa, aurinkoista viikonloppua sinne!

  toivottelee Aila

  • 21.10.2015 / 14:39

   Hei Aila! Voi miten mukavaa, että löysit Annelta taljan. Tykkäät siitä varmasti!
   Kiitokset, mukavaa loppuviikkoa sinullekin! :)

 2. Hanna
  21.10.2015 / 14:33

  Arvaa mikä tänään tuli postin mukana? Ensimmäinen joululehti just laitoin itelleni kupin teetä ja aion lehteä hieman selata. Ja voi kun olisi saanut joulutortun teen kaveriksi. ☺

  Kivalta näyttää teidän terassi ja ihanan muhkeita taloja. Nuo istuinpehmusteet olisi lapsille ihanat autoon istuimiin tai korokkeelle. Se lasten istuin on melko kylmä pakkasilla.

  • 21.10.2015 / 14:40

   Eikä! Mikä lehti? Onkohan mullakin laatikossa sellainen odottamassa :P Mua huvitti eilen kaupassa ostaa glögiä, mutta maltoin mieleni (vielä toistaiseksi) :D
   On kyllä käteviä ja moneen paikkaan sopivia nuo istuinpehmusteet.

   • Nimetön
    21.10.2015 / 15:44

    Kaikkien aikojen joulu. Tilasin viime jouluna kestotilauksena niin tuli tänäkin vuonna. Toinen tulee myöhemmin.

 3. Eveliina
  21.10.2015 / 14:57

  Ihania taljoja! Täytyy ehdottomasti käydä joulumarkkinoilla kurkkaamassa, etenkin istuinpehmuisteisiin. Multa löytyy Artekin tuolit, jotka hiukankin pitempään istuessa alkavat tuntumaan turhan kovilta.

 4. Ulla Keskinen
  13.3.2016 / 08:56

  Haluaisin pitkäkarvaisen harmaan lampaantaljan, kuinka onnistuu, tosi kauniita täälä sivustolla.?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.