Mun tiistai

Kun eilen varmistui, että poika viettäisi tämän tiistaipäivän vanhempieni luona, alkoi tehtävälista mielessäni täyttyä… Näinä päivinä, kun poika on hoidossa, koen, että täytyisi saada hirmuisesti hommia ja töitä tehtyä! Päivät kuluvat niin nopeasti, nytkin kello lähestyy kahta ja päikkärihaave on vain pienesti käväissyt mielessäni… Pieni, sinnikäs pääkipu jo kolmatta päivää vaatii kyllä pienet unet tässä päivän aikana! Mutta aina tuollaista lepohetkeä ennen täytyy saada paljon aikaiseksi, jotta on sitten ansainnut taukonsa…

Aamulla vein tosiaan pojan lapsuudenkotiini, jossa äitini jo innokkaana poikaa odotteli. Menomatkalla takapenkillä oli poika, paluumatkalla pannukakkuläjä. Oi nam, herkuttelin äsken palasen oikein mansikkahillon ja kermavaahdon kera! Toivottavasti mies ei eksy blogiini työpäivänsä aikana, sillä musta tuntuu, että tuo pannarikasa on iltapäivään mennessä mennyttä… Kotiin palatessani vedin ensimmäisenä villasukat jalkaani! Sen jälkeen sipsuttelin terassille viimeistelemään terassin syysasun ja otin muutamat kuvatkin. Niitä luvassa vielä tällä viikolla!

Sitten tauolla pientä pannariherkuttelua ja virittelinpäs ensimmäiset kausivalotkin paikoilleen! Niiden keskelle kermavaahtonokaretta odottelemaan tassutteli vanhempi kisuneitinen, jota olen tänään pariin otteeseen kutsunut poikani nimellä… Viimeksi tuossa hetki sitten pannaria ottaessani kisun pyöriessä jaloissani tokaisin Odota M. Oi kisuparkoja! :D

tuesday

Tällainen tiistai mulla – millainen sulla?

Comments

 1. Elina
  20.10.2015 / 14:26

  Valmistaudun ylihuomiseen suolen tähystykseen nauttimalla vain nestemäistä ravintoa, et kiitti sulle tästä :D

   • Elina
    22.10.2015 / 13:46

    Kiitos, toimenpide ohi ja nyt saa taas syödä (herkutella) mitä lystää ;)

    Meillä on tuo sama sähköhammasharja, pitääpä hankkia A:llekin siihen oma harja! Hyvä kun muistutit myös pastilleista, en ookkaan muistanut että sellasiakin voisi antaa. Saattais jopa kelvata lauantaisin kun isommilla lapsilla karkkipäivä, viime aikoina on ollut hankaluuksia pitää A niistä erossa, kovasti alkanut ymmärtää karkkien arvon kun seurannut isompien innostusta…

    • 22.10.2015 / 14:32

     Hyvä homma!
     Kiva että toimi ns. muistutuksena :). Tuo karkkihomma onkin ihan eri juttu, kun on isompia sisaruksia. Nautin nyt tästä, kun meillä ei ole eikä poika moisista tiedä… Helppoa, edes joku asia! :D

 2. Nimetön
  20.10.2015 / 16:04

  Ei liity aiheeseen, mutta oletteko ajatelleet antaa pojallenne kausi influenssa rokotusta? Itse pohdin asiaa ja pähkäilen…

  • 20.10.2015 / 16:51

   Ei haittaa, vaikka ei liitykään :).
   Emme ole tainneet tehdä vielä sataprosenttista päätöstä, mutta uskon, että jätämme tuon rokotteen ottamatta. Onhan tuossa asiassa kieltämättä pähkäiltävää! Meidän perhe sairastui influenssaan ensimmäistä kertaa viime talvena ja olihan se aivan hirveä tauti! Mulla tauti oli tosi pahana (nukuin 2-3 päivää), mies ja poika pääsivät onneksi vähemmällä. Taudin karmeudesta huolimatta en taida rokotetta itsekään ottaa, en ole koskaan ottanut. Influenssoja on liikkeellä monia eri versioita ja kun rokotteen ottaa, antaa se suojan vain yhtä influenssatyyppiä vastaan eli rokotteesta huolimatta voi taudin jonkun version saada. Suhtaudun itse noihin influenssarokotteisiin aika nihkeästi, joten sekin vaikuttaa… Meillä on reilun parin viikon kuluttua neuvola, jossa aion kysellä asiasta hieman lisää pojan näkökulmasta. Uskon kuitenkin, että perusterve ihminen kestää influenssan ja koska meidän perheessämme kaikki ovat perusterveitä, niin ehkä tänäkin vuonna skippaamme rokotteen.
   Millaisia mietteitä sinulla itselläsi?

   • Nimetön
    20.10.2015 / 23:10

    Itse otin rokotteen ensimmäisen kerran raskaana ollessani 2013 loppuvuodesta. Vuosi sitten tyttömme sai sen ja nyt siis olisi yksi piikki mikäli rokotamme tytön. Mies otti jo ja itse aion myös sen käydä (kunhan ehtisi) tyttömme on kyllä perusterve ja vain kerran ollut kuumeessa, mutta voihan se tauti tulla ja pienen kohdalle en sitä haluaisi. Kaikki jälkitaudit vielä..nyt kun hän kävelee niin tulee liikuttua enemmän ”ihmisten ilmoilla” ja siten riskejä enemmän kuin silloin vuosi sitten. Ja se itse lapsen piikityskin äitiä surettaa..varmasti paljon hankalampaakin nyt. Onko siellä teilläpäin kutsu 1,5v neuvolaan vai onko tämä tuleva käyntinne ns.oma tilaama käynti? Meillä käyty viimeksi 1v neuvolassa kesällä ja sanoivat että yhteyttä voi ottaa tarvittaessa. Mikäli ehdit/haluat niin olisi kiva kuulla mitä ne siellä neuvolassa rokotteesta ovat mieltä?

    • 21.10.2015 / 14:44

     Ihan totta, olen pääpiirteittäin samaa mieltä kuin sinä, mutta uskon ettemme siltikään ota influenssarokotteita. Onhan se kamala tauti, mutta suhtaudun noihin kyseisiin rokotteisiin niin skeptisesti, että taidan ottaa riskin sairastumisen suhteen. Varsinkin kun rokotekaan ei siltä varmuudella suojaisi.
     Juu eli 1,5-vuotisneuvola on kyseessä, varasin ajan jokin aika sitten. Voin kirjoitella aiheesta tai sitten voit laittaa mulle sähköpostiakin 10.11. jälkeen, jolloin olemme neuvolareissun tehneet :). Voi nimittäin hyvin käydä niin, että unohdan asiasta kirjoittaa… Tosin uskon, että eivät mitään jyrkkää mielipidettä asiaan ilmaise. Mutta sitten sen näkee! Palataan asiaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.