Sinivalkoinen päivä

078

Itsenäisyyspäivä ja jo toinen adventtisunnuntai. Meillä tämän päivän ohjelmaan kuuluu kotoilua ja joulumarkkinoilla käyntiä. Poika odottaa, jos siellä näkyisi joulupukki! Hän on nyt kerran tavannut joulupukin ja voi miten häntä jännittikään! Tietty välimatka oli pakollinen, mutta hieman kauempaa hihkuttiin, kiljuttiin ja heiluteltiin kättä :). Saapa nähdä, miten käy jouluaattona!

Tänään ajattelimme kuunnella kotona joulumusiikkia, poltella kynttilöitä, laittaa esille hieman enemmän joulua (mm. tuo terassikuusi tarvitsee valot!) ja herkutella miehen aamupäivällä leipomilla korvapuusteilla. Mies halusi leipoa samalla pojalle oman nisu-ukon, siitä tuli niin suloinen :D ja siitä tallentuikin kuva Instagramiin. Nyt se on jo syöty.

077

Tänä itsenäisyyspäivänä olen miettinyt maamme itsenäisyyttä ihan eri kantilta kuin aiempina vuosina. Nyt myöskin ensimmäistä kertaa oman kotimaan tulevaisuus huolettaa aika paljonkin ja tulee mietittyä, millainen tämä maa tulee olemaan omalle lapselleni ja hänen mahdollisille lapsilleen… Samaa huolta tuntuu kantavan pojan isomummokin eli minun mummuni, jolle tänä aamuna soitin. Uskon, että ne sankarit, jotka meille itsenäisyyden aikoinaan taistelivat, toivoisivat monen asian olevan toisin. Ei tässä kai muu auta kuin toivoa, että asiat järjestyvät.

072

Täällä on vielä jonkin verran lunta maassa, mutta nyt on taas plussan puolella… Sen vuoksi puut eivät ole enää kauniin valkoisia, mutta ehkä taas ensi viikolla koittaa sellainenkin aamu! Vieressä palaa kynttilä ja tuoksuu mieto hyasintti, väkisinkin alkaa tuntua joululta. Muistelin tuossa, että joinain vuosina olemme ottaneet joulukuusen esille itsenäisyyspäivänä, heh! Ihan niin pitkällä en vielä näissä joulufiiliksissäni ole, mutta tuumaillaan asiaa uudestaan taas viikon päästä. Juhlavaa Itsenäisyyspäivää teille jokaiselle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.