Mustaa asetelmien alle

Mustan pöytäliinan kaipuuni sai lievennystä eräästä alustasta, jonka keksin maalata mattamustalla spraymaalilla. Ehkä musta liina olisi meidän kotiimme liian jyrkkä ja vielä niin isona pintanakin, joten en harmittele, etten sitä nyt joulupöytään hankkinutkaan. Muistin pari näytelaattaa, jotka sain kerran omakseni Kaakelikeskuksesta. Keksin, että niille tulee varmasti käyttöä, kunhan maalaan ne. Onnekseni maalia, jolla kolme (!) vuotta sitten maalasin erilaisia pulloja, oli vielä jäljellä ja se oli vieläpä täysin käyttökelpoistakin! Niinpä yhtenä iltana valtasin autotallin ja suhautin tämän laatan reunojaan myöten mustaksi. Hieman jännitin, millainen lopputulos olisi, mutta turhaan! Siitä tuli juuri niin täydellinen kuin toivoinkin: tosi tasainen mattamusta pinta. Ei muuta kuin huopatassut alle ja käyttöön!

056

Tästä voisi tehdä vaikka joulupöydän keskipisteen: olisi varmasti melkoisen upea valkoisten pöytäkynttilöiden ja vihreiden havujen kera! Täytyy ehkä testata… Tämän päälle voisi koota myöskin jouluaterian juomat tai joulun naposteluherkut erilaisten kulhojen kera. Joulunpunainenkin erottuisi kivasti mustasta alustasta. Varmasti monikäyttöinen ja valmistui tuosta noin vain, kaappien kätköistä! Toinen laatta on vielä maalaamatta, sillä jäin miettimään, millä sävyllä sen maalaisin… Miltähän se näyttäisi kuparinsävyisenä..? No mutta, tätä voi jäädä miettimään, sillä pärjään toistaiseksi hyvin tuolla yhdelläkin!

051

Meillä on tänään joulusiivouspäivä, nyt pieni lounastauko meneillään… Niin hankalaa kuin se aloittaminen joskus onkin, niin kuitenkin sitten kesken siivousten huvittaa aina jynssätä vähän joka nurkkaa oikein ajan kanssa. Onneksi mies on yhtä perusteellinen ja tarkka siivoamaan kuin minäkin, heh! Mutta nyt lattioita moppaamaan! Pidän mielessäni sen illan hetken, kun koti hiljenee ja valot himmenee, joka nurkassa on puhdasta ja kynttilät palavat… Istahdan sohvalle ja vain nautin hetkestä! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.