Muutama joulupuuhasteluidea

Ajattelin koota muutaman vinkin yhteen, jos joku haluaisi näiden parissa viikonloppuna puuhastella! Näitä voi tehdä joko itselleen tai sitten lahjaksi läheiselle. Ensimmäisenä viimetalvisesta Herkullinen kuorintavoide -postauksestani tuttu tuote. Tällä kelpaisi joulunpyhinä läträtä! Voidepurkin voi koristella ajankohtaisesti jouluun sopivaksi.

006-860x573

Jos pakettikortit jäivät kauppaan, voi niitä tehdä nopeasti itsekin! Kolmen vuoden takaisessa Helpot pakettikortit -postauksessani lisäkuvia, mutta idea on simppeli: kerää lehdistä, mainoskuvastoista yms. kauniita kuvia ja liimaa ne pahville tai hieman paksummalle, valkoiselle paperille. Reikä kulmaan ja nauhalla pakettiin kiinni taustan toivotusten kera!

074

Kauniit kranssit sopivat jouluun! Tässä pari ideaa, joilla äitini on kransseja tehnyt. Vasemmanpuoleinen on tehty avatusta paperinarusta (postaus Kranssi) ja oikeanpuolimmainen on tehty valkoisista suodatinpusseista. Kyllä, luit oikein! :) Jälkimmäiseen löytyy tarkemmat ohjeet Nopea kranssi -postauksestani.

0361-860x573

Puuhelmistä voi tehdä monenlaisia kivoja koristeita. Helmikoristeet näyttävät kauniilta joulupöydässäkin esim. maljakon tai kynttilöiden ympärillä. Puuhelmistä tehdyllä lautasliinarenkaalla saa jouluisen servetin kauniisti esille. Lisäkuvia marraskuisessa Kattaus kahdelle -postauksessani.

kattaus

Tähdet kuuluvat jouluun ja näitä voi väkertää DIY – puisia koristeita -postaukseni tapaan vaikka cocktail- tai grillitikuista!

013

diy

Joulukortitkin taitavat ehtiä vielä perille, jos ne viimeistään maanantaina ykkösluokassa lähettää. Minun käsissäni valmistui tänä vuonna kullankimaltavia kuusikortteja.

039

Ja sitten viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä: valkoiset askartelumassakoristeet. Näihin olen suorastaan rakastunut! Jo neljäs askartelumassapaketti menossa… Näiden parissa puuhasteleminen on jotenkin ihanan terapeuttista ja rentouttavaa, nautin valtavasti! Jo monena iltana pojan mentyä nukkumaan olen laittanut joululaulut soimaan, kaivanut kaulimen & muotit esille ja fiilistellyt jouluvalojen loisteessa. Suunnitelmissani olisi tehdä massasta vielä yhdenlaisia koristeita, jotka sitten ripustan joulukuuseemme. Voipi olla, että kuuseemme päätyy tänä vuonna ainoastaan itse tekemiäni koristeita! Näistä askartelumassakoristeista kirjoittelin enemmän Askartelumassaa ja puuhelmiä -postaukseeni.

0041

Mutta nyt lauantain puuhasteluiden pariin – puuhat ei lopukaan ihan heti kesken! :P

Comments

 1. Äippä
  19.12.2015 / 13:00

  Mukavaa joulun odotusta. Kauniita ovat askartelut – itse en ole ollenkaan käsityöihmisiä – sinulta nuo luonnistuvat :)

 2. Laura
  19.12.2015 / 20:09

  Ihania ideoita!

  Mitä kissoille kuuluu? Heitä ei ole näkynyt vähään aikaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.