Vuoteen 2016

Vuoden ensimmäinen päivä. Tämä tuntuu usein laiskalta sunnuntailta – kuulostaako tutulta? Olen palellut koko aamun ja nytkin täällä lämpimään peittoon kääriytyneenä näpyttelen. Mies laittoi takkaan tulen ja poika katselee lastenohjelmia. Mietiskelin, että tälle vuoden ensimmäiselle päivälle voisi kehitellä jonkin oman perinteen, aivan kuten joulullakin on omansa. Tämä on sellainen päivä, jolloin voisi nautiskella vaikka hitaasta brunssista lähimpien kesken. Esimerkiksi sillä periaatteella, että jokainen toisi pöytään jotain! Tarjolla voisi olla herkullisia sämpylöitä täytteineen, kahvia, teetä ja tuorepuristettua appelsiinimehua, paljon erilaisia hedelmiä, jogurttia, ehkä lämpimiäkin puuron, munakokkelin ja jopa pekonin muodossa. Ja mikä ettei siinä samalla voisi valaa tinatkin yhdessä (uudenvuodenaaton sijaan) ja katsoa, mitä ne kenellekin ennustavat! Mielestäni tuo olisi oikein mukava tapa startata uusi vuosi.

Tämä vuoden ensimmäinen päivä on usein omalla kohdallani tällaista mietiskelyä ja pohtimista. Ehkä tänä vuonna vielä aiempia vuosia enemmän. En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, ehkä paremminkin asetan tavoitteita. Jotenkin mua ärsyttää tuollainen tapa, sillä jos ne tavoitteet eivät täytykään, sitten ärsyttää vain vielä enemmän :D. No mutta, katsotaan miten tänä vuonna käy! En kirjoita tavoitteitani tänne, mutta koska tällä tavoin mainitsen ne, niin muistan ne vuoden päästä ja voin miettiä, miten niiden kanssa kävi… Onko teillä tapana tehdä uudenvuodenlupauksia? 

035

Niinhän siinä taas sitten kävi, että nukahdimme sohvalle ennen vuoden vaihtumista :D. Poika oli aivan rättipuhkipoikki illan tapahtumista ja nukahti yhdeksältä sänkyynsä ihan parissa minuutissa. Yleensä kun tuossa nähdään vähintään 20 minuutin pyörimiset. Poika oli aivan haltioissaan ilotulitteista! Ensimmäiset ilotulitteet hän näki mökillä serkkupoikiensa paukutellessa. Kuulosuojaimet päässä hoki mommi ja osoitti taivaalle! Sitten kun aloimme tekemään lähtöä kaupungille lasten ilotulitusta katsomaan, hän lähti samantien hakemaan kuulosuojaimia laukustani, heh! Niin suloisesti heti yhdisti nuo kaksi asiaa toisiinsa ♥. Tämänkin asian näin aivan uusin silmin ja kuin ensimmäistä kertaa, kun sain vierestä seurata poikani riemua ja hämmästystä. Niin paljon ihmeteltävää ilotulitteissa tuolle pienelle pojalle oli! Heti aamullakin kolmas sana oli mommi!

hyasintti

Tänään meillä karsitaan hieman joulua ja sen myötä pelkistetään ilmettä uuden vuoden kunniaksi. Ei kuitenkaan kaikkia kerralla pois, sillä ei niitä ole kerralla laitettukaan. Ulkoilemassa käytiin hetki sitten ja iltapäivällä herkutellaan tortilloilla. Lähinnä ollaan ja laiskotellaan ja mikä parasta: koko viikonloppu on vasta edessä! Onnellista alkanutta vuotta teille jokaiselle!

Comments

  1. 1.1.2016 / 13:14

    Voi tuo brunssi-idea kuulostaa ihanalta, sellainen perinne olisikin ihana aloittaa! Mulla ei ole ollut enää vuosiin tapana tehdä uuden vuoden lupauksia, koska en ole koskaan saanut pidettyä niitä! :D Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi! <3 :)

  2. 1.1.2016 / 21:21

    Samanlainen laiska päivä on ollut täälläkin. Katsoin päivällä tv:stä konsertin, ja ajattelin, että vaikka tänään ei saa mitään aikaiseksi, niin ollut jotenkin pydähdyttävä vaan olla ja ajatella. Ettei yhtään pahitteeksi tälläinen päivä. Onnea uuteen vuoteen 2016!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.