Takan edessä nautiskelevat

[mittaustagi]

Kissamaista sunnuntaita, hyvät lukijat! Täällä on kissoilla samat talvipuuhat vuodesta toiseen: takka, takka ja takka. Tulen kera, tietysti.

Tänäänkin mittari näyttää yli kahtakymmentä pakkasastetta, joten ulos ei ole asiaa. Paras vain makoilla tässä takan edessä, jotta pysyy lämpimänä aamusta iltaan saakka. Takan edustalta löytyy siis kaksi karvamöykkyä. Ja kyllä; on ne eläviä, vaikka eivät aina välttämättä siltä näytäkään…

Nauratti niin nuo ilmeet – niistä paistaa täydellinen nautinto! Tässäkin vain toinen silmä ihan pikkuriikkisesti raollaan:

kissa

Poika oppi erottamaan kissat toisistaan jokunen kuukausi takaperin. En meinannut alkuun uskoa (kisut ovat kuitenkin niin samanväriset) ja testailin häntä useita kertoja. Samaan aikaan hän alkoi kutsua kissoja kissa-sanan sijaan heidän nimillään. Sissy oli aluksi pitkään Sisshi (nyt tulee jo ihan oikein Sissi) ja Tigru oli alkuun Ittu! Voitte varmaan kuvitella, miten iloinen olen siitä, että nykyään Tigrua kutsutaan jo nimellä Ittoo. Pieni, mutta merkittävä muutos! :D

Käytiin Oulussa pienellä perhelomalla ja nyt ollaan kotona; laiskotellaan ja nautiskellaan – nauttikaa tekin!

Comments

 1. EmiliaMaria
  17.1.2016 / 11:40

  Meillä kissat viihtyvät näillä pakkasilla patterin vieressä köllötttämässä :D
  En muista missä iässä tyttö oppi kissat erottamaan, ensialkuun KAIKKI eläimet olivat ”tethys”, sitten nimi palautui pelkästään oikealle kissalle ja toinen kissa oli vain kissa, nykyään alkaa jo oikea nimi muodostua. Äksä vain on niin vaikea sanoa, joten Xenasta on tullut Kenaks :)

  • EmiliaMaria
   18.1.2016 / 13:39

   Kenaks antaa palluttaa ja silitellä ja halia, mutta toinen kissa pysyy kaukana ja sähisee tarvittaessa ja lähtee karkuun jos tyttö lähestyy.

   Joulun aikaan kun pukki toi lääkärilaukun tytölle, niin toinen kissa makasi patterin vieressä ja tyttö kuunteli stetarilla ja katsoi korvat ja antoi rokotusta ja mittasi kuumetta :D

   • 19.1.2016 / 18:52

    Mahtava tuo lääkärileikki :D. Täällä varsinkin vanhempi kisu antaa nykyään aika helposti tassusta… Nytkin aika komeat verinaarmut poskessa ja ohimossa :/.

 2. 17.1.2016 / 12:46

  Hih, melkoisia nautiskelijoita. :) Mutta mikäs siinä on köllötellessä lämpimässä.

 3. 17.1.2016 / 18:49

  Niin ihania <3 <3. Muistan kuinka meilläkin kissa aina lapsuudenkodissani hakeutui talvisin takan lämpöön nukkumaan, ja samoin teki koiramme vanhemmalla iällä - olivat kyllä todella suloisia siinä kylki kyljessä nautiskellessaan :) <3.

 4. Nimetön
  18.1.2016 / 13:22

  Aivan ihanat kisut! Pikku kysymys teidän lattiasta. Se näyttää olevan ilman viisteitä.. Onko lattia elänyt ja tullut rakoja vai pysynyt ihan samana? Jossakin vain oli ehdotettu viisteitä asian avuksi. Meillä kun olisi tässä lattian vaihto edessä. Jee!! :) Kiitos!

  • 19.1.2016 / 18:49

   Meidän lattia on laminaattia eikä rakoja ole lähes kuuden vuoden aikana tullut. Tai pieniä rakoja on ainoastaan ruokailutilan parissa kohdassa, sillä siinä kohti kotiamme laminaattia on laitettu lattiaan tosi leveästi (yhtenäiselle alueelle 10 metriä, kun suositeltu maksimi oli 9 metriä). Emme kuitenkaan halunneet mitään saumoja olohuoneen ja ruokailutilan taitekohtaan, joten kestämme pienet raot talvisin :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.