Talvisen arkipäivän hetki

[mittaustagi]

025

Kiitos tuolin ja makkaratikun, minäkin voin sytyttää nykyään takkaamme tulen :D. Aiemmin kun vain mies on ollut tarpeeksi pitkä saadakseen takan pellin auki… Niinpä meidän iltapäiviin kuuluu tätä nykyä parit vakiorutiinit: pojan syödessä välipalaa haen takkapuita ja sytytän takan. Usein joudun kyllä odottamaan tuota sytytysvaihetta, sillä poika haluaa olla mukana touhuissa. Lempivaihe on puiden takkaan latominen. Näin ollen iltapäivät juuri ennen hämärää ovat ihanan tunnelmallisia! Kynttilät palavat usein myöskin, sytyttelen niitä jo aamusella, jos vietämme kotipäivää.

takka

Olen välillä aivan huolissani, että kestääkö tuo huopainen takkapuukassimme niin kukkuraisia puukuormia, joita jatkuvasti sisään kannamme, mutta hyvin se on ainakin toistaiseksi kestänyt. Harmittaisi vietävästi, jos se hajoaisi! Olenkin jo miettinyt, täytyisikö ostaa yksi varalle, mutta en tiedä myydäänkö niitä enää…

028

diningroom

Talvimaisemat ovat upeita! Lunta on riittävästi, pakkasesta puhumattakaan… Aurinkokin paistelee näinä päivinä jo komeasti, vaikkakin vain pienen hetken. Kevättä kohti mennään ja vauhdilla, mutta nautitaan vielä tästä päivä päivältä upeammasta talvesta!

Comments

 1. Pauliina
  21.1.2016 / 15:35

  Hei, jo aikaisemmin ihailin puunkantokassianne! Olen jo pitkään etsinyt sopivaa puunkantotelinettä, mutta sopivaa ei ole tätä ennen tullut vastaan.. miten ihmeessä kaltaiseni laukkuhullu ei ole tullut ajatelleeksi, että sehän sopisi hyvin. Tosiaan, mistähän tuollaisen löytäisi?
  ja kiitos vielä kivasta suosikkiblogista! <3
  Meillä myös pieni poika, joka täyttää huhtikuun lopussa vuoden. Hauska lukea teidän pojan juttuja ja miettiä O:n osaavan vuoden kuluttua samanlaista.. ihania veijareita! :o)
  Pakkasterkuin Pauliina

  • 22.1.2016 / 18:35

   Olipa kiva kommentti, kiitos Pauliina! Niin mukava kuulla, että pidät blogistani ♥
   Tuon huopakassin ostin pari vuotta sitten Halpa-Hallista (oli ihan puiden tai lehtien säilytystä varten tarkoitettukin), mutta tuolla alempana Riitta kommentoi, että niitä olisi siellä vieläkin! Näitä oli silloin ainakin sekä tumman- että vaaleanharmaina. Hintaa noin 13 euroa ja hienosti on ainakin kaksi vuotta jo kestänyt! Hinta-laatusuhde aivan erinomainen siis.
   Ja voi ihanaa aikaa elätte siellä poikanne kanssa, nauttikaa joka hetkestä, sillä aika kuluu niin nopeasti! Mainiot ajat teillä on edessä, kun persoonaa alkaa näkymään koko ajan enemmän ja enemmän :).

 2. 21.1.2016 / 19:27

  Haaveissa on, että joskus mekin asumme kodissa, josta löytyy takka. Lapsuudenkodissani on varaava takka, ja olen lapsesta asti pitänyt todella paljon siitä takan tuomasta lämmöstä ja tunnelmasta :).

  Auttaisiko huopakassissa, jos pohjalle laittaisi jonkin kovikkeen tekemään hieman tukevuutta? Esim. paksua pahvia tai joku ohuempi vanerilevy? Pohjahan siinä varmasti kovimmalla koetuksella on, kun kantaa puita.

  • 22.1.2016 / 18:42

   Takka on kyllä niin kiva olemassa! Tulee aina niin kodikas fiilis, kun takkatuli loimuaa…
   Pohja on tosiaan kovimmalla koetuksella, mutta samoin kantokahvat. Voi olla, että ostan toisen varalle :P Tosi kestävähän tuo kyllä on, huopa kun antaa jonkin verran periksi.

 3. Leppäkerttu
  21.1.2016 / 21:58

  Teidän takka on kyllä ihanan näköinen. Mikä funktio takan vieressä olevilla puilla on, jos takkapuut kuitenkin haetaan jostain muualta? Käytetäänkö niitä koskaan vai onko ne koristeena?

  • 22.1.2016 / 18:47

   Takkapuut haetaan tosiaan pihavajasta. Ensimmäisinä talvina polttelimme takassa vielä raksa-ajan jämäpuutavaraa ja nyt vielä edelleen riittää tontilta kaadettuja puita takkapuiksi, joten polttelemme niitä pois. Ovat suurimmaksi osaksi isoja mäntyklapeja, jotka eivät mielestäni näytä tuossa takan rinnalla kovin kauniilta :D.
   Arvioisin, että tuohon takan viereen mahtuu 2-3 huopakassillista puita ja jos on oikein kova pakkaspäivä, tuon verran poltamme takassakin. Näin ollen tuota puutilaa saisi täytellä ihan yhtä lailla eli hakisimme puut pihavajasta sitten siihen ja näin tulemme varmasti joskus myöhemmin toimimaankin :)

 4. Riitta
  21.1.2016 / 23:09

  Ihanan tunnelmallista :)
  En tiedä onko sun huopakassi mallia Iittala vai Halpahalli. Mutta Halppiksessa ainakin niitä edelleen saatavana :)

  • 22.1.2016 / 18:40

   Riitta ♥
   Se Iittalan taitaa olla pienempi eli tämä on tosiaan Halpa-Hallin :) Kiitos tiedosta, taidan ostaa toisen jemmaan, on niin suosikki! :D

 5. Kata
  22.1.2016 / 15:10

  Ihania kuvia, mistähän tuoli mahtaa olla ostettu?:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.