Herkullista perunarieskaa

Edellispäivän perunamuusia kaapissa eikä ruokaa haluaisi roskiinkaan heittää… Sitten muistin herkulliset perunarieskat ja käytin muusin niihin! Tein muuten elämäni ensimmäistä kertaa rieskaa perunamuusista, mutta tästä tulee kyllä tapa. Nam mitä herkkua lämpimänä voinokareen kera! :P

Perunamuusia oli noin puolisen litraa jäljellä. Sekoitin sen kaveriksi kulhoon yhden kananmunan, teelusikallisen suolaa, 3,5 dl jauhoja (käytin kaapista löytyviä vehnä- ja grahamjauhoja puolet ja puolet, mutta hyvin käyvät myös ohra- tai hiivaleipäjauhot) sekä pari ruokalusikallista sulaa voita. Tuosta määrästä tulee noin kymmenen kämmenenkokoista rieskaa. Muotoilin ne pellille jauhoisilla käsillä ja pistelin haarukalla reikiä. Taikina saa jäädä ihan pehmoiseksi siten, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Sitä ei siis turhaan vaivata. Sen jälkeen rieskat 225-asteiseen uuniin noin vartiksi. Itse halusin, että rieskat saavat hieman väriä ja reunat rapeutta ja näin kävi! Ihana iltapalaherkku, jota jäi herkuteltavaksi vielä tällekin päivälle.

Ostin yhtenä päivänä pari tuollaista vohvelikankaista pyyhettä. En voinut vastustaa, sillä raikas mintunvihreä sävy on niin upea! Oikeastaan nämä oli käsipyyhkeitä, mutta materiaalinsa vuoksi sopivat loistavasti keittiöpyyhkeiksikin eli eivät mielestäni näytä perinteisiltä käsipyyhkeiltä. Keittiössä pääsevät enemmän esillekin.

rieska

Vietän tänään pitkästä aikaa oman ajan päivää ja kylläpä tämä tulikin tarpeeseen! Tosin viime yönä kurkkuuni oli ilmestynyt pieni kaktus, joten aika lailla lepäillessä taitaa päivä mennä… Olen todella harvoin kipeänä, joten olo tuntuu tosi oudolta. Kaupasta oli ostettava ihanan värikäs tulppaanimix, jotka nyt piristävät pöydällä. Nyt taidankin hörpätä teekupposen yhden rieskan kera rentouttavaa jazzia kuunnellen. Mukavaa keskiviikkopäivää teillekin ja pysykäähän terveinä!

Comments

 1. Marika
  27.1.2016 / 20:21

  Perunarieskat ovat niin hyviä, nam! Itsekin niitä aina silloin tällöin teen kun jää perunamuusia yli. Leivon todella harvoin makeita herkkuja, tyyliin kerran pari vuodessa, mutta nyt tekisi mieli leipoa makoisia laskiaispullia :)

  Koitahan parantua! Nyt on kyllä jos jonkinlaista pöpöä liikkeellä.

  • 29.1.2016 / 19:00

   Oi, laskiaispullat kermavaahdon ja mansikkahillon kera on niiiin herkkuja!
   Kiitos Marika! En tajua mistä tämän taudin yllättäen sain. Viime aikoina on kyllä ollut kovaa stressiä, joten sehän ”auttaa” asiaa kyllä huomattavasti…

 2. Äippä
  27.1.2016 / 20:23

  Kiitos ohjeesta – tein juuri elämäni ensimmäiset perunarieskat, namm :) Kuinka sattuikaan, että jääkaapissa oli juuri sama määrä muussia kun teillä. Nämä tällaiset postaukset ovat tosi kivoja. Vielä on hyvin muistissa, ja tallessakin, ohjeesi täytettyihin appelsiineihin :)

  • 29.1.2016 / 19:01

   Oi niinkö, ihana kuulla! Kiitos palautteesta, niin tiedän postailla vastaavia jatkossakin :)
   Nauratti nuo täytetyt appelsiinit :D. Niistä onkin useampi vuosi aikaa, hyvin muistat!

 3. 27.1.2016 / 22:21

  Onpa herkullisen näköisiä perunarieskoja. Kunpa aina muistaisikin, että ruoasta voi jatkojalostaa vielä jotain muuta ruokaa eikä laittaa roskiin tai kompostiin. Onpa ihanan raikkaan ja keväisen värinen tuo sun leivinliina!

  • 29.1.2016 / 19:02

   Joo, itselläkin olisi petrattavaa tuossa ruuan jatkojalostamisessa, mutta usein myös kissat korjaavat tilanteen ;). Ei tokikaan perunamuusin tai vastaavan kohdalla, mutta lihojen :D.

 4. L
  29.1.2016 / 15:41

  Voi harmi. Etkös vähän aikaa sitten ollut kipeenä? Muistelen, että jotain sellaista kirjoitit.Katsii ottaa ilmainen influenssa rokote . Varsinkin kun lapsi perheessä. Paranemisia!

  • 29.1.2016 / 18:57

   Jäi niin vaivaamaan tämä… En muista, että olisin ollut lähiaikoina kipeänä ja piti ihan mieheltäkin asiaa kysyä. Voiko tuollaista unohtaa? :D Viime talvena sairastimme influenssan ja sen jälkeen mulla oli syksyllä kerran nuha, jos oikein muistan eli siitäkään en ole varma. Emme ole ottaneet influenssarokotteita koskaan ja pojan kohdalla mietimme asiaa kyllä pitkään, mutta tähän nyt sen enempiä asiaa avaamatta päädyimme.
   Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.