Kuumeilua…

[mittaustagi]

gallery_italy-sardinia-porto-conte-dei-pini__0270937

gallery_italy-sardinia__0270553_1506030744

Tää tahtoo aurinkolomalle! Italiaan!

Eli matkakuumehan se mua vaivaa! Mulla on aina vaihtoehtoina Espanja ja Italia, rakastan molempia maita, mutta tällä kertaa enemmän kiehtoisi Italia. On hieman jäänyt mieleen se edellinen Mallorcan lomamme, jonka piti olla rentouttava aurinkoloma ennen kuin meistä tulee lapsiperhe… No tuolta lomaltahan palasin pyörätuolissa murtuneen jalan kanssa, joten ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan. Tuo matka ajoittui alkuraskauteeni eli siitä on jo 2,5 vuotta. Hirmuisesta lentopelostani huolimatta olen kuitenkin uskaltautunut lomalle ainakin kerran vuodessa, joten syksyllä olisi kyllä jo aika. Tosin pelko voi nyt olla vielä pahempi, kun edellisestä lennosta tulee silloin kuluneeksi jo kolme vuotta…

gallery_non-indexed__0282649_1512111415

Italiassa kohteena kiinnostaisi eniten Sardinian saari. Olemme viettäneet siellä viikon reilut viisi vuotta sitten ja kohde jäi kyllä mieleeni. Niin luonnonkaunista, että silmä lepäsi joka nurkassa! Sitä aitoa Italiaa, jota harvemmin saarilla kokea saa.

Tällä kertaa toiveena olisi helppo aurinkoloma! Eli aika lailla erilainen kuin mitä lomamme yleensä ovat olleet. Nyt kun mukana on lapsi, haluan, että loma sujuisi hänen ehdoillaan eikä siten, että lomaviikon jälkeen kaikki olisivat ihan puhki :D. Tälle lomalle lähdettäisiin rentoutumaan, lepäilemään ja nauttimaan toistemme seurasta kiireettömästi! Lekottelua auringossa, päiväunia, hyvää ruokaa ja tottakai yllin kyllin vesileikkejä ja vedessä polskimista! Kaipaan sellaista lomaa, jossa voin joka päivä istua ainakin jonkinmoisen tovin aurinkotuolissa aurinkohattu päässä ja kirja kädessä. Lukea kirjaa tai sitten vain olla ja katsella pojan touhuja. Oikein tuntea, miten aika matelee eikä ole kiire minnekään eikä mielessä ole koko ajan jokin tehtävälista… Illalla pojan mentyä väsyneenä, mutta onnellisena nukkumaan, istua miehen kanssa hotellihuoneen parvekkeella viinilasillista (tosin tähän mies jo huomautti, että mulla se olisi todennäköisesti cokista tai vastaavaa :D) nauttien. Ne lämpimät, pimeät illat ja heinäsirkkojen siritys ♥

Loman kantava teema olisi nauttia niistä käsillä olevista pienistäkin hetkistä ja ennen kaikkea ensimmäisestä yhteisestä ulkomaanlomastamme.

gallery_italy-sardinia-alghero__0270533_1506030744

Oi oi, tuolla sitä silloin käveltiin, tuota ihanaa rantakatua pitkin ja poikin ♥

Gallery_City_530_I_0270532_1409250841

Meillä on ollut alustavasti puheissa sellainen suunnitelma, että lähdettäisiin tälle lomalle hieman isommalla kokoonpanolla! Matkalle lähtisivät minun, mieheni ja poikamme lisäksi vanhempani sekä veljeni ja hänen tyttöystävänsä. Isäni kuusikymppiset häämöttävät vuoden päässä, joten se olisi ikään kuin synttärimatka, mutta hieman etukäteen, jotta lomasäät olisivat suosiolliset (sillä tämä lentopelkoinen ei ainakaan toistaiseksi uskaltaudu Eurooppaa kauemmaksi). Kaikkia tuntuisi Sardinia kohteena ainakin näin alustavasti kiinnostavan, joten senkin vuoksi sitä fiilistelen! Meistä kolme on siellä jo lomaillutkin, sillä veljeni oli siellä viimeksi samaan aikaan meidän kanssamme. Katsotaan nyt, toteutuuko tämä matka!

gallery_italy-sicily-taormina_city-restaurants-bars-at-night_0159093_1506030744

Gallery_City_530_I_0157473_1409250841

Näitä Algheron vanhan kaupungin kuvia katsoessani matkakuume sen kun vain kasvaa! Onko tämä kohde teille tuttu? Onko siellä ruudun ääressä matkakuumeilua tai onko ehkä jo matka varattuna? :)

(Kuvat lainattu Finnmatkat.)

Comments

 1. 1.2.2016 / 16:46

  Täällä myös hirmuinen matkakuume. Paikalla ei periaatteessa ole väliä, kunhan aurinko lämmittää ja palmut huojuu sillain sopivasti :)

 2. Eeviregina
  1.2.2016 / 17:24

  Ihania kuvia! Ei ihme, jos kuume nousee!
  Sardiniassa emme ole käyneet, mutta viimeksi olimme Sisiliassa. Sinne voisi mennä uudelleen, samoin Roomaan ja sen alapuolelle rannikolle. Samoin Amalfin rannikolle. Cingue Terre on vielä kokematta, sinne haluaisin ehkä seuraavaksi, jos Italiaan menemme. Koko maa on niin mielenkiintoinen!

  • 2.2.2016 / 21:52

   Minäkin olen käynyt kerran Sisiliassa, mutta ei mielestäni vetänyt Sardinialle vertoja, vaikka ihana saari onkin :). Mantereella en ole käynyt Roomaa etelämpänä, mutta pohjoinen on tutumpi, samoin Bolognan, Modenan ja Parman seutu. Minua kiinnostaisi Italian länsirannikon rantakohteet, niissä en ole vielä käynyt… Ja tosiaan; Italia on aivan upea maa, jossa kyllä riittää koluttavaa!

 3. Aikku
  1.2.2016 / 18:11

  Oi, kun ihania kuvia! :) Matkakuume vaivaa, mutta onneksi siihen on lääkkeet hankittuna: ensi viikolla lähemme Kanarialle Inglesiin ja lokakuulle on varattuna matka Italiaan Naxokseen. Eiköhän näillä reissuilla tämä vuosi selvitä! :D

 4. Marika
  1.2.2016 / 21:01

  Tääkin tahtoo Italiaan :) Ollaan suunniteltu jo pidempään Italian reissua ja Sardinia tai Sisilia ovat olleet meillä vaihtoehtoina. Roomakin olisi varmasti hieno paikka. Nyt jotenkin vaan tekisi mieli enemmän lähteä rennolle rantalomalle, sen verran kiirettä on pitänyt töissä ja koulussa. Tarkoitus on lähteä joko keväällä tai syksyllä kunhan saisi vain kisuille hyvän hoitajan.

  Ymmärrän hyvin että edellisestä reissusta jäi vähän kammo. Se olikin aikamoinen reissu! Ja hienoa että lentopelostasi huolimatta reissaatte. Rohkea sinä <3

  • 2.2.2016 / 21:54

   Suosittelen Sardiniaa, heh! Sieltä voi tehdä kätevästi päivämatkan Korsikalle eli tulisi siitäkin saaresta samalla hieman tuntumaa, jos haluaa :).
   Kerrohan sitten, miten teidän matkasuunnitelmat etenee! :)

   • Marika
    3.2.2016 / 18:57

    Vinkki otetaan ilolla vastaan jos sinne päädytään :) Ollaan todella ihastuneita italialaiseen ruokaan ja kokkaillaan sitä paljon kotonakin. Ei tosin varmasti vedä vertoja aidolle italialaiselle sapuskalle. Voi vimpura mikä matkakuume tulikaan :)

    • 4.2.2016 / 14:20

     Italialainen ruoka on kyllä yliherkkua! :P
     Ajattele mikä onni mulla kävi, kun asuin silloin Espanjassa mm. yhden italialaisnaisen kämppiksenä – hän oli oikein sellainen mammamia-henkinen ja kokkaili ilomielin päivittäin :D.

 5. 1.2.2016 / 21:26

  Oijoi, La bella Italia. Ikuinen kaipuuhan sinne on. Helppoa lapsiperhelomaa tavoittelevalle voin suositella Riccionea ja Cattolicaa, jonne hurauttaa lentokentältä varttitunnissa ja rannat on hienohiekkaisia ja täydellisen hoidettuja kaikkine palveluineen ja leveillä kävelykaduilla mahtuu kärryjen kanssa kulkemaan. :)

  • 2.2.2016 / 21:58

   Nuo kohteet kiinnostavat minuakin! Mutta onko nuo kohteet kovin turistirysiä, osaatko sanoa? Taisin saada Mallorcalta pienen kammon, sillä niin pahassa turistirysässä en ole aiemmin käynyt… En mm. halua nähdä ruokalistoja suomeksi enkä halua sisäänheittäjiä :D. T. vaativa asiakas.

 6. Satu T
  1.2.2016 / 21:29

  Juuri viikonloppuna kehitin itselleni hirmuisen matkakuumeen ja haaveilen nyt reissusta lämpimään jo huhtikuussa. Ja tämä sun postaus ei ainakaan helpottanut kuumeilua :-)

  • 1.2.2016 / 22:26

   Lapsen kanssa on helppo matkustaa.Meillä on kuljettu paljon,kun tytöt olivat pieniä ja nyt 3v:n kanssa on käyty rantalomakohteissa ja esim.syyslomalla olimme Lontoossa.Aurinkomatkat ottavat lapset hyvin huomioon ja myös Finnmatkat.Viime kesänä Bamse-klubi oli kiva juttu.Me valitsemme hotelliksi sellaisen,joka sopii perheille.Lisäksi en tykkää kovin jättikomplekseista ja all inclusive (tai puolihoito) on hyvä.Retkillä käydään myös,tulee vaihtelua lomailuun.Ensi kesänä taas reissuun!

   • 2.2.2016 / 22:00

    Muakin houkuttaa (ensimmäistä kertaa ikinä) puolihoito tai all inclusive, olisi aika helppoa!
    Mukava kuulla teidän matkakokemuksistanne.

 7. eija
  2.2.2016 / 15:32

  Kuvailitpa niin hyvin lokoisaa lomamatkaa. Juuri tuollainen on mielestäni hyvä loma etelän lämmössä. Pidän peukkuja, että matka toteutuu ja että saat nuo vanhempasi sekä veljesi houkuteltua mukaan!

 8. Hansu
  8.2.2016 / 17:16

  Moikka
  Saanko udella missä päin Sardiniaa olitte, majoituitteko juuri tuolla Algherossa? Missä hotellissa? Meillä myös reissu Italiaan suunnitteilla lasten 2- ja 5-vuotiaiden kanssa! :) Yhtenä vaihtoehtona tuo tai sitten Porto Conte.

 9. SatuKoo
  14.2.2016 / 09:54

  Minäkin kärsin kroonisesta matkakuumeesta :D
  Onneksi tänä syksynä on luvassa helpotusta häämatkan merkeissä.

  Ihania nuo kuvat, kyllä nostattavat tehokkaasti matkakuumetta :)
  Sardinia kuulostaa kivalta kohteelta. Italiasta on kokemusta Roomasta ja Como-järveltä, erityisesti mieleen jäi Como-järven upeat maisemat.
  Uskoisin, että tulen vielä Italiassa käymään, jotenkin maan elämänmeno kiehtoo.
  On vain niin paljon näkemisen arvoisia paikkoja maailmassa ja liian vähän aikaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.