Herkullista siemennäkkäriä

[mittaustagi]

Tuntuu, että törmään näinä päivinä toistuvasti sanaan siemennäkkileipä! Koska se siitä johtuen on niin kovasti mielessä, innostuin, kun löysin valmiin siemensekoituspussin Prisman hyllystä. Yleensä kun olen pojan kanssa päivisin ruokaostoksilla, emme pidä mitään kiirettä, vaan tutkimme hyllyjä hieman perusteellisemmin. Tuolla tapaa törmäsin jauhohyllyillä tähän Risentan pussiinkin, tosin näytti näitä sekoituksia olevan muillakin merkeillä. Tämä Risentan valmis sekoitus sisältää auringonkukansiemeniä, sesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä, pellavansiemeniä, psylliumsiemeniä sekä chia-siemeniä. Aika kattava sekoitus siis eikä hintaakaan kuin pari euroa. Tämä näytti eroavan muista mm. siinä, että tähän ei tule jauhoja ollenkaan.

Tein heti koko pussillisen, josta tuli kaksi pellillistä. Sekoitin pussin sisällön neljään desiin keitettyä, kuumaa vettä ja lisäsin joukkoon kolme ruokalusikallista rypsiöljyä. Sitten annoin taikinan muhia vartin, jonka jälkeen painoin taikinat pellille ohuiksi levyiksi. Päälle ripottelin vielä sormisuolaa. Laitoin suolaa tapojeni vastaisesti aika reilusti, mutta myöhemmin näkkäriä mutustaessani totesin, että sitä olisi voinut olla vieläkin enemmän!

Suolaripottelun jälkeen näkkäripellit 150-asteiseen (kiertoilma)uuniin lähes tunniksi. Herkuttelimme näitä miehen kanssa ihan tällaisenaan, mutta päälle sopisi hyvin jokin levitekin. Pojalle tarjosin, niin ei sitten millään – ei edes maistanut! Meidän kaikkiruokainen on viime kuukausina muuttunut nirsoksi, mutta se on ihan oma tarinansa se :D.

siemennäkkäri

Muotoilin töistä palaavalle miehelle tuollaisen sydämenmuotoisen näkkärin, arvatkaa huomasiko. No ei! Ne on nuo miehet…

Tulimme hetki sitten kotiin ja kun kannoin nukkuvan pojan autosta omaan sänkyynsä, kuulin pitkästä aikaa linnunlaulua! Oi että! Aina kun sitä kuulee pitkän tauon jälkeen, se on enemmän kuin musiikkia korville. Ihana ja niin iloinen sirkutus – kiitos pieni lintunen! ♥

Comments

 1. Senja
  2.2.2016 / 15:10

  No voi sun miestä Pitäähän tuommoinen kaunis ele nähdä. Ihana ele sinulta kotiin palaavalle puolisolle. Taitaa miehesi olla oikea jurrikka Poikanne kuulumisia olisi kiva lukea enemmän. Mukavaa päivää!

  • 2.2.2016 / 22:04

   Jurrikka :D Eikös ne kaikki ole, enemmän tai vähemmän… Luulen, että mun mieheksi ei sopisi mikään romanttinen hörhö :D
   Pojan kuulumisia tulossa, kunhan ehdin jonain päivänä vain istua ajan kanssa alas kirjoittamaan – sellaiset postaukset kun vievät aina enemmän aikaa. Onko sinulla mahdollisesti jotain tarkempaa toivetta hänen kuulumistensa suhteen, mistä haluaisit lukea?
   Kiitos kivasta kommentistasi, Senja!

 2. 3.2.2016 / 12:12

  Nam! Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla :)

 3. SatuKoo
  14.2.2016 / 09:59

  Siemennäkkärit on hyviä, mutta enpä ole vielä itse kokeillut tehdä. Pitääkin koittaa löytää tuollainen valmis siemensekoitus omastakin Prismasta ja tehdä näkkäriä itse :)

  Pitkän talven jälkeen lintujen sirkutus tuntuu jotenkin voimaannuttavalta ja siltä, että kevät on enää nurkan takana. Itsekin kuuntelin yhtenä aamuna koiran kanssa aamulenkillä käydessäni lintujen laulua ja kuulosti niin ihanalta pitkän tauon jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.