DIY – pastelliset avaimenperät

[mittaustagi] Viime päivinä olen innostunut tekemään avaimenperiä puuhelmistä. Aivan valtavan koukuttavaa puuhaa, voin sanoa!

avaimenperä

Kaikki lähti siitä, että halusin itselleni jonkin uuden avaimenperän herkullisissa pastellisävyissä ja koska sellaista ei mistään löytynyt valmiina, tein sen itse. Niinpä ostin herkullisen vaaleanpunaista maalia ja sudin sillä muutamat puuhelmet. Tykkäsin lopputuloksesta valtavasti ja niinpä ajattelin, että olisi ihana saada myös tuollainen vaaleansininen versio… Sävy on oikeastaan enemmänkin laventelinsinertävän lilahko. Kukapa sitä nyt yhtä puuhelmeä varten maalia ostaa, saati että vain yhden puuhelmen maalaisi, joten näitä syntyi kuin liukuhihnalta…

Suurin käyttämäni puuhelmi on halkaisijaltaan 25 mm, samaa kokoa kuin avainrengas. Nauhoina käytin vaihtelevasti joko mokkanauhaa tai nylonnauhaa, molemmat tosi kestäviä vaihtoehtoja. Ihanaa, että jatkossa tuo kuvissa näkyvä postilaatikon avain ei huku muiden avainten joukkoon, vaan se erottuu kulhosta heti tuon avaimenperänsä ansiosta. Eikä haittaa, vaikka avaimet lojuisivat eteisen lipastollakin – kauniin sävyisiä puuhelmiä katselee mielellään! Seuraavassa kuvaparissa näkyvistä viiden helmen pötköistä taisi tulla mun lemppareita – tykkään, että tuo parin helmen osittaismaalaus tuo avaimenperään hieman sitä jotain extraa:

pastelli

Näin! Nytpä mulla on sitten purkillinen avaimenperiä :D. Ajattelin, että voisin myydäkin muutaman, jos joku haluaa ostaa itselleen tai vaikka ystävänpäivälahjaksi. Tilausta voi laittaa minulle sähköpostitse allyouneediswhite@hotmail.com. Pienempien (kolmen puuhelmen, joiden yhteispituus noin 6 cm) avaimenperien hinnat ovat 5,90 € ja isompien (viiden puuhelmen, joiden yhteispituus vaihdellen 8-9 cm) 6,90 € (hinnat sis. ALV 24 %). Lähetys onnistuu ihan kirjeenä, jonka toimituskulut toisessa luokassa ovat 1,10 €. Joitain näissä kuvissa näkyvistä avaimenperistä löytyy useampiakin kappaleita, mutta joitain on vain yksi. Kerro siis sähköpostissa, mikä avaimenperä olisi toiveenasi. Nopeat syövät hitaat! ;) Huomasin muuten, että olen aika trenditietoisesti valinnut maalaamieni puuhelmien sävyt, sillä nämähän ovat väri-instituutti Pantonen tämän vuoden värit! Rose Quartz & Serenity näyttävät kauniilta yhdistettynä mustaan, valkoiseen ja käsittelemättömän puun sävyihin.

keyrings

Me lähdemme tästä ulkoilemaan ja iltapäiväksi olisi luvassa treffit kolmen ystäväni kanssa. Poika pääsee puolestaan leikkimään neljän pienen ystävänsä kanssa, mikäs sen mukavampaa! Näiden kuvien myötä toivottelen teille suloista sunnuntaita! 

Edit: Ensimmäinen erä on loppuunmyyty, mutta koko ajan valmistuu lisää. Otan siis tilauksia edelleen mielelläni vastaan! :)
Myynnissä myös monia muita tuotteita, jotka löydät MioSa. designin sivuilta Facebookista. Voit tiedustella tuotteista myöskin sähköpostitse osoitteesta allyouneediswhite@hotmail.com.

Comments

 1. Jonna Hippusellinen lumoa blogi
  7.2.2016 / 12:12

  Oih ihania! :) Täytyypi ehkä tilata, kun osaan päättää minkä :D Millä maalilla olet maalannut?

  • 7.2.2016 / 14:10

   Kiitos! :)
   Tilaa ihmeessä! Niitä, joissa sinistä, on vielä hyvin jäljellä. Tosin yllätyin kovaa kysyntää ja päätinkin tehdä näitä lisää, joten viikon päästä taas kolmen helmen vaaleanpunaisiakin versioita saatavilla! Maalasin Plus Color -askartelumaaleilla.

 2. 7.2.2016 / 14:31

  Oi miten ihania :) Pastelliset sävyt yhdistettynä mustaan ja puuhun on kyllä aivan parasta.

 3. Laura
  7.2.2016 / 17:34

  Ensimmäisen luokan toimituskulut on 1,10e ja toisen luokan 1,00e ;)

  • 7.2.2016 / 22:09

   Oi katoppas! Taisin olla viikon edellä; hinnat nousevat vasta 15.2. Nooh saavat yllärinä paketit jo yhdessä päivässä kahden sijaan ;)

 4. hannna1
  7.2.2016 / 21:09

  Niin kauniita! <3 Mistä olet ostanut tarvikkeet noihin avaimenperiin? Iski nimittäin pieni askarteluhimo itseenikin!

  • 7.2.2016 / 22:14

   Kiitos paljon! Helmiä olen oikeastaan hankkinut vähän sieltä sun täältä aina kun olen sattunut niitä näkemään: isoista marketeista ja askarteluliikkeistä. Avainrenkaitakin myydään isoimmissa marketeissa, mm. Prismassa. Helmikaupassa myydään ihania mokkanauhoja, ne olen tilannut sieltä, samoin osan helmistä. Nylonnauhaa olen ostanut käsityö-/kangasliikkeistä. Että aika sekavaa, mutta kun olen haalinut niitä aina silloin tällöin niin… :D

 5. Sannis
  13.2.2016 / 08:53

  Hei!
  Kivan näköisiä avaimenperiä:) Minkävahvuista nylonnauhaa olet käyttänyt avaimenperissäsi?

  • 13.2.2016 / 20:34

   Kiitti Sannis! Voi en osaa kyllä yhtään sanoa, minkä vahvuista tuo on… Tuo ostamani musta nylonnauha on liian ohutta, sillä helmet tulevat solmun läpi kun tarpeeksi vetää eli ne korvasin mustalla mokkanauhalla. Tuo luonnonvalkoinen nylonnauha puolestaan on just hyvää kokoa, mutta en osaa sanoa vahvuudesta. En huomannut katsoa ostaessani sitä kangasliikkeestä.

 6. SatuKoo
  14.2.2016 / 10:18

  Ihanan söpöjä avaimenperiä!

  Mikäs on tuo kuvissa esiintyvä avainpussukka? Näyttää todella hyvältä!

 7. Raijuli
  25.3.2016 / 10:20

  Hei!
  Ihania avaimenperiä ja niitä haluankin tilata! Onnistuuko tilaus tätä kautta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.