Pieni taaperoni

[conversionpixel campaign=’Libero Touch’ title=’Libero Touch’][mittaustagi]

libero

Huimaa kehitystä vaippapuolella, mietin itsekseni, kun puin pojalleni meille vielä tuolloin suht tuntemattomia Libero Touch -uutuusvaippoja. Lähdin mukaan tähän Indiedaysin ja Liberon kampanjaan, koska se sopi niin saumattomasti arkeemme. Meillä on nimittäin käytetty synnäriltä lähtien Liberon vaippoja. Oi niitä aikoja, kun synnärillä puettiin pientä ykköskoon teippivaippoihin ♥. Kotona meillä oli samoja valmiina useita paketteja, sillä minusta oli kiva jatkaa samalla vaippamerkillä kotonakin (tiesin siis etukäteen, että synnärillä käytetään Liberoja). Joskus ostimme ihan vertailun vuoksi myös muita vaippamerkkejä, mutta aina yhden paketin jälkeen palasimme Liberoon. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan. Kun poika alkoi lähestymään vuoden ikää, kokeilimme ensimmäistä kertaa housuvaippoja. Niitä tuli käytettyä lähinnä päivisin ja yöksi pyjaman alle sujahti teippivaippa.

Oikeastaan vasta viime syksynä tykästyin enemmänkin housuvaippoihin ja nyt olemmekin siirtyneet käyttämään ainoastaan niitä. Ovat niin helppoja ja ennen kaikkea mukavia lapselle! Juurikin tuo mukavuuspuoli toteutuu näissä Liberon Touch-vaipoissa erinomaisesti. Vaippa on todella pehmeä; puuvillan tuntuinen materiaali hengittää, ei hiosta yhtään ja se tuntuu miellyttävältä pojan ihoa vasten. Mitään painaumia hänen ihoonsa ei ole näistä syntynyt, joka sekin kertoo vaipan mukavuudesta. Vaipassa on myöskin joustava vyötärö eikä se kiristä mistään. Koska vaipat ovat tiettyyn vaiheeseen asti pakollisia, on niiden mielestäni tärkeä olla mukavia päällä, jotta ne eivät häiritse lasta eikä itse tarvitse olla vähän väliä kurkkimassa, painaako vyötäröosa masua ikävästi tai muuta vastaavaa…

libero-vaippa

Poika tuntuu niin tykästyneeltä näihin vaippoihinsa, että tepastelisi kotona mieluiten pelkällä vaipalla. Paita saa kyllä olla kaverina. Esimerkiksi toissailtana ilmoille pärähti melkoisen karmaiseva huuto, kun vilukissaäiti ajatteli pukea sukat ja housut vaippapepun päälle… Että mitenköhän käy ensi kesän kuivaksiopettelun, mietinpähän vain… :P Luulen, että tämä vaippa tuntuu vähän samalta kuin pikkuhousuilla tepastelisi, siltä se ainakin näyttää!

libero

rakas

Tätä kyseistä Touch-vaippaa saa sekä teippi- että housuvaippana – meillä on käytössä koko 6. Poika ei ole yhtään potan ystävä, ei suostu potalle, ei sitten millään! Ei edes testiksi vaatteet päällä… Niinpä toivonkin, että kesällä voisimme harjoitella vaipattomuutta helpommin ulkotiloissa ja mikä ettei siirtyä suoraan wc-istuimeen, jos potta tuntuu vielä silloinkin yhtä isolta möröltä. En kuitenkaan ota tästä asiasta mitään paineita, sillä mielestäni se ei kannata! Stressi saattaisi vain siirtyä lapseen ja sitten asia olisi hänelle vielä vaikeampi. Kaikki aikanaan ja jokainen omaan tahtiinsa!

friends

Itse olin esikoisvauvan äitinä usein hieman pallo hukassa kaikessa tavaraviidakossa ja etenkin niiden miljoonan vaihtoehdon äärellä! Niinpä koin helpotuksena sen, että vaipoista sai vinkkejä ja käyttökokemuksia muilta eikä tarvinnut itse käydä niitä sataa sorttia läpi… Joten jos siellä joku nyt vaippa-asioita pohdiskelee, tässä yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto! Liberon Touch-vaippoihin voi tutustua paremmin kampanjasivulla, josta löytyy mm. vinkit oikean vaippakoon löytämiseen.

Arvatkaas muuten, miten saa aika tehokkaasti hien pintaan? – Valokuvaamalla ikiliikkujamaista taaperoa, huh hah hei! :D

Mutta nyt me taidamme juhlistaa tänään vuoden ja yhdeksän kuukauden etapin saavuttanutta poikaamme. Hän on pitkin päivää hokenut pullaa… Isänsä leipoi viikonloppuna pullia, joita olemme herkutelleet laskiaispullien tapaan kermavaahdolla ja mansikkahillolla, namskis!

Comments

 1. Elina
  8.2.2016 / 19:18

  Ihana M! Paljon onnea päivänsankarille! Samat kuviot meillä kuivaksiopettelun suhteen. Kaksi vanhempaa lastani ovat oppineet kun olen yksinkertaisesti ottanut vaipan pois, ei ole ollut mukavaa kakata ja pissata housuihin tai lattialle. Ajattelin tehdä saman A:lle ensi kesänä. Meillä on kylpyhuoneessa potta johon laitan A istumaan pyyhkeeseen käärittynä siksi ajaksi kun peseydyn suihkussa itse. Ikään kuin se olisi vain istuin jossa istutaan äidin peseytyessä, ei puhuta pissaamisesta mitään siinä yhteydessä. Muutaman kerran olen toiveikkaana odottanut josko vahinkopissa olisi tullut sinne minne pitääkin, mutta toistaiseksi ei. Siinä saattaisi huomata itsekin että tänne se pissa kuuluu ;)

  • 9.2.2016 / 20:50

   Voi kiitos ♥ Mukava kun jätit kommenttia! Olen usein miettinyt teitä ja varsinkin, että mitä A:lle kuuluu :)
   Saapa nähdä, miten meidän käy kesällä :D

   • Elina
    10.2.2016 / 22:27

    Liian harvoin tulee jätettyä kommenttia, jostain syystä tulee kommentoitua vain näitä lapsia koskevia postauksia

 2. Äippä
  9.2.2016 / 09:00

  Liberot olivat meilläkin käytössä jo yli 20 vuotta sitten – hyvä merkki :) Toinen vaihtoehto silloin oli Pampers, mutta ne olivat liian korkeat ja jäykät, Liberot olivat istuvat. Heh, jännästi nämä asiat palautuvat mieleen, kun teidän elämää täällä seuraan :)

 3. Liisa
  9.2.2016 / 18:54

  Tulipas sopivaan saumaan tämä postaus. Meille odotetaan vauvaa syntyväksi nyt helmikuun lopulla ja asia on siten ajankohtainen. Liberoa mietin jo alunperinkin, kun oon lukenut, että pampersista ainakin on tullut herkästi vaippaihottumaa. Vaikka ei kai sitä auta kuin vain kokeilla mikä omalle lapselle parhaiten sopii.

  • 9.2.2016 / 20:48

   Tosi kiva kuulla! Pampersissa on tosiaan jotain erilaista ja itselläni siinä pisti ensimmäisenä nenään se tuoksu. Se tuntui jotenkin turhan voimakkaalta, Liberossa en taas ole mitään tuoksuja havainnut.

 4. M
  9.2.2016 / 22:50

  Kiva kuulla kokemuksia sillä onhan noita vaippoja niin monia ja erilaisilla ”ominaisuuksilla” välillä sitä on mietiskellyt kaupan vaippahyllyn edessä,että mitähän ihmeen eroja noissakin mahtaa olla. Meillä ollut pampersit aina käytössä. Ei ole ohivuotoja ollut kuin pari kertaa. Liberoa kokeiltiin kun tyttö oli alle vuoden ja siitä tuli näppyä peppuun. Muistan että joku(violetti paketti taisi olla) pampers tosiaan tuoksui aika vahvalle. Olen taas teippivaippojen kannattaja sillä tyttömme on niin touhupeppu että napakka kiinnitys saa olla ettei tule ohivuotoja. Höpsö kysymys, mutta kuvassa poikanne oli sohvalla niin onko tippumisia tms käynyt? Meillä sohvalla ei juuri malteta istua(max3min) vaan könytään aina niin, että monesti ollut pääedellä tippumisen läheltä piti tilanteita.. Miten ruokailut teillä? Mainitsit jossain, että pientä nirsoilua ollut? Meillä ei itse lusikointi kiinnosta, tosi harvoin innostuu itse syömään. Kuvakirja aina ruokailussa mukana. Tai jokin anttilan/stockmannin kuvasto! Onko mitä lempiruokia tällä hetkellä? Vinkkejä saa antaa Kivoja tälläiset lapsiarjen postaukset. Aina niin mielenkiintoista kuulla miten muilla asiat sujuu ja monesti saa omaan arkeen vinkkejä sekä hymyä.

  • 11.2.2016 / 13:50

   Se on muuten jännä juttu, että siihen vaippaan tottuu, mitä alkaa heti syntymästä asti käyttämään. Jos joku toinen olisi käyttänyt aina Liberoa ja vaihtanut sitten johonkin toiseen, on suuri vaara saada ihottuma. Ja sitten juuri toisinpäin, kuten teillä :)
   Pojalle ei ole käynyt mitään isompia vahinkoja *koputtaa puuta* eli ei sohvallakaan. Tai kerran pyörähti ihan suorana pötkylänä sohvapöydän alle, itse olin vieressä ja näin, ettei käynyt kuinkaan, mutta kyllähän hän säikähti. On luonteeltaan kovin varovainen ja osaa sen vuoksi usein varoa.
   Juu nirsoilua on edelleen… Yhtäkkiä alkoi noin 3-4 kuukautta sitten, taitaa kuulua ikäänkin. Täällä oli kuukausi takaperin innokkuutta itse syömiseen, mutta nyt se on hieman hiipumaan päin. Tahtoo aina oman lusikan, mutta lähinnä sekoittelee ruokaa sillä… Täällä suurin lempiruokaherkku on makaronilaatikko :D. Myös keitot ja kiusaukset maistuvat. Samoin joku perus: keitetty peruna tai perunamuusi & lihakastike. Meinaa itselläkin ruokaideat loppua… Sillä jos poika ei jostain ruuasta pidä, hän ei todellakaan sitä syö. Aivan turha edes yrittää, jos on päättänyt, että ei tykkää.
   Kiva että kyselit näitä, yritän ehtiä sitä postaustakin tekemään… On se jo työn alla ollut tovin, mutta ei meinaa ehtiä kirjoittamaan loppuun asti :D

 5. Leena
  11.2.2016 / 15:19

  Liberoja käytettiin meilläkin, mutta Lidlillä oli myös varsin hyvät vaipat eli niitäkin kannattaa kokeilla ja hintakin on lompakolle mukavampi. Pampersit on myös hyviä. Mistään vaipoista ei lapselle tullut koskaan ihottumaa, mutta kosteuspyyhkeet olivat iholle pahempia ja niitä emme koskaan käyttäneetkään.

  Kesä on kätevin aika poistaa vaipat valikosta, mutta lapsen pitää olla myös siihen valmis. Ainahan niitä kannustavia keinoja on myös saada pisu pottaan :-)

 6. Eva
  6.3.2016 / 23:01

  Pottailuun liittyvä kommentti :):
  Meidän tyttö tykkäsi alusta asti käydä potalla, 8 kk aloitettiin. Hänen 2 vkoa vanhempi ystävä inhosi pottaa! Meidän neiti laitettiin näyttämään ”mallia” tälle toiselle ja jopas tuntuu potta kelpaavan. Neitimme opasti myös wc supistajan ja pelkän pöntöllä käynnin ystävälleen. Eli joku pottaystävä vaan teille kyläilemään/te kylään pottaystävän luo :D. Neideillä ikää nyt 1v 10 kk, tästä episodista aikaa nyt 3kk?
  Tosin olen ymmärtänyt, että tytöt oppivat nopeammin.. Kaikkihan sen taidon joskus oppii. Hassua kyllä, mieheni oli työn puolesta koulutuksessa jossa kerrottiin, että lapsi on luonnollisesti valmis kuivaksi 4 vuoden iässä. Suomessa yhteiskunta aiheuttaa turhia pottapaineita vanhemmille, jotka vaikuttavat negatiivisesti lapsen itsetuntoon. Siis vanhempien asenne heijastuu lapseen. Mielenkiintoinen näkökulma.

  • 9.3.2016 / 15:10

   Tosi hyvä vinkki tuo mallin näyttäminen! Voi hyvinkin toimia, kuten monissa muissakin asioissa :)
   Ja olen kyllä vahvasti tuota samaa mieltä, että jos vanhemmilla on jollain tapaa stressiä pottailusta, se heijastuu lapseen! Niinpä olen ottanut tämän asian todella rennosti ja aion ottaa jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.