Villiintynyt palmuvehka aulassa

Ostin tuon palmuvehkan noin neljä vuotta sitten viherkasvikaipuussani. Olin kuullut, että tuo on ainakin kestävää lajia eli sopisi varmasti minunkin hoidettavakseni. Kehtaanko myöntääkään, että viime kesänä vaihdoin sille ensimmäistä kertaa uudet mullat :P. Ja tulos taitaa olla nyt tässä:

Uutta pukkaa minkä ehtii! Mitään erikoista en ole sille tehnyt; ihan yhtä usein olen unohtanut kastella sen kuin aiemminkin… Tässä aulassa se on myöskin aika varjoisassa paikassa eli olisikohan tämä enemmän kasvin mieleen kuin olohuoneen nurkkaus, jonne aurinko jonkin aikaa päivästä paistelee.

Tuo lipasto on kyllä yksi roinankerääjä… Taso ei ole koskaan tällainen kuin näissä kuvissa, vaikka kuinka sitä toivoisinkin. Siinä on aina vähintäänkin (miehen) avaimia, lompakkoa, kännykkää ja kännykän suojakoteloa – vaikka niille olisi paikka tuossa ensimmäisessä laatikossakin! Niitä sitten aina sujauttelen tuohon ylälaatikkoon, mutta kuin itsestään pomppaavat taas esiin! Joku kiva säilytin tasolla voisi ehkä ratkaista tämän asian… Miten teillä on tällainen järjestetty?

Poden täällä hirvittävää pääkipua… Ja tottakai juuri tänään aurinko paistaa, niin mun tuuria! Kiitos äitini, mulla oli tänään (tämän vuoden puolella toinen) mahdollisuus viettää oman ajan/työjuttujen päivää ja sitten olenkin tässä kunnossa. Mikähän tuossakin on, sillä viimeksi oli täysin sama juttu! Mutta ei se auta, postireissu kutsuu – mukavaa loppupäivää teille!

Comments

 1. mannas
  25.2.2016 / 16:41

  Voi Satu,
  meillä tämä on ratkaistu juuri samalla tavalla: Minä siirtelen niitä miehen avaimia, kännyköitä ja lompakoita ylälaatikkoon sitä mukaa kun hän jättää niitä tasolle :D :D Seuraan mielenkiinnolla nyt tätä kommenttiketjua, jos muilla on toisenlaisia ratkaisuja.

  Kaunis ja terhakka tuo palmuvehkasi. Kiitos taas ihanista silmänruokakuvista!
  Toivottavasti pääkipu helpottaa pian.

  • 26.2.2016 / 20:47

   Oi, ihanaa! :D Harmi, että mitään säilytinvinkkejä ei tullut… Täytyy varmaan alkaa itse etsiskelemään :P
   Kiitos kivasta kommentistasi, ilostutti!

 2. 25.2.2016 / 16:45

  Hyvä kuulla, että palmuvehka on helppohoitoista lajia. Juuri sellaisen hankin meidän eteiseen juurikin siksi, että pärjää varjossa ja kastelulla ei ole niin väliä vaikka pariksi viikoksi unohtaisikin. Toivottavasti pärjää yhtä hyvin, kuin tämä teidän yksilönne. Ja juu, eteisen lipaston päällinen on hirveä roinan kerääjä meilläkin. En ole vielä keksinyt ratkaisua, vaan joka päivä sitä saa olla siivoamassa.

  • 26.2.2016 / 20:46

   Kiva, varmasti pärjää hyvin hoidossasi! :)
   Täytyisi kyllä miettiä/etsiskellä jotain kivan simppeliä säilytintä tuon lipaston päälle… Se ei saisi olla mikään kovin suuri kuitenkaan.

 3. Aikku
  26.2.2016 / 15:16

  Tuo palmuvehka pärjää varmaan kuukaudenki ilman kastelua… ja varmaan viis vuotta ilman mullanvaihtoa… :) Ja pukkaa silti samalla tavalla uusia alkuja… Nimimerkki: unohdetut kukat :)

 4. Anniina
  26.2.2016 / 20:40

  Hei mistä tuo ihana aakkostaulu on? Jos nyt oikeen naan et se aakkosia esittää?:D

 5. 26.2.2016 / 21:43

  Huikea kasvu palmuvehkalla. Mulla kituutti monta vuotta, ja laitoin sitten kiertoon. Pienet alut vain jätin. Täytyykin siirtää se eteiseen :-)

 6. 26.2.2016 / 22:10

  Palmuvehka on yksi helppohoitoisimmista viherkasveista!
  Se ei taida ottaa nokkiinsa mistään.
  Meilläkin on kyseinen kasvi pienessä asunnossamme. Pelkään eniten sitä, kun vehka alkaa kasvamaan, niin se tosiaan kasvaa.
  Vanhemmillani on minun edellinen vehka ja se on megalomaaninen! Toivottavasti nykyisestä ei tule niin isoa.

 7. Mari
  27.2.2016 / 18:31

  On! Iittalan ihana pärekori! :D Yhdessä Instakuvassani se on nyt neulekorinani tällähetkellä, mutta sitä ennen oli tason päällä ja sinne nostelin aina kaiken ylimääräisen tasolta. Toimi ja oli tosi kivannäköinen! :)

 8. Tintsu
  28.2.2016 / 06:09

  Sain kaverilta 18-vuotislahjaksi palmuvehkan. Siihen asti olin tappanut kaikki huonekasvit, mutta edelleen 8,5 vuoden jälkeen kukka puskee uutta versoa keväisin ja joskus jopa joulun tienoilla. Kastelen kun muistan (noin kerran kahdessa-kolmessa kuukaudessa) ja mullat vaihdan ehkä joka toinen vuosi. Ihanaa onnistumisen iloa kun saa pysymään edes yhden kasvin elossa! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.