Älä sano sitä huomenna

Täällä oli silmät kyynelissä, kun törmäsin tähän runoon heti aamutuimaan muiden vielä nukkuessa. Sen luettuani oli kipitettävä takaisin sänkyyn, katsoa omassa sängyssään selällään, kädet pään päällä nukkuvaa lasta ja ajatella, kuinka siinä on mun koko maailma. Tietääköhän hän edes, kuinka rakas minulle on ♥. Sitä rakkauden määrää eivät mitkään sanat tässä maailmassa koskaan riitä kuvailemaan.

Halusin jakaa tämän runon teidän kanssanne, sillä mielestäni tässä on hyvin tärkeä sanoma. Usein arkikiireet imaisevat mennessään, mutta nyt on viikonloppu. Etenkin, jos viikonloppu on töistä vapaa, on nyt hyvä hetki omistautua omalle lapselleen. Viettää oikein kunnolla aikaa yhdessä, pysähtyä. Tehdä jotain kivaa tai vain olla. Ottaa toinen kainaloon, kysyä mitä hänelle kuuluu ja kertoa, kuinka tärkeä hän on.  

aamupalalla

Älä sano sitä huomenna

Älä sano sitä huomenna, sano se tänään, sano se nyt.
Ennen kuin ruohonkorsi on venähtänyt.
Sano se silloin kun itkuiset silmät sinua katsoo,
jalka kiukuissaan lattiaa polkee.
Lasi maidosta vapautunut vielä kumollaan pöydällä pyörii.
Sano, rakastan sinua.

Älä sano sitä huomenna, sano se tänään, sano se nyt.
Kun tuuli jo kaislaa kahtaalle huojuttaa,
maailma vetää ja houkuttaa.
Sano se silloin, kun sylisi jo lapselle pieneksi käynee
ja luopumisen tuska sisintäsi polttaa.
Sano se takertumatta,
sano rakastan sinua.

Älä sano sitä huomenna, sano se tänään, sano se nyt.
Kun jo itsenäistä kukintaa taimesi kasvaa.
Kun maailman polte nuoria mieliä painaa,
sano se silloin, muuttumaton sydämesi on.
Sano, rakastan sinua.
Niin sydän sydämelle kaikuna vastaa
rakastan sinua
ja rakastan sinua.

-Birgit Leino: Korinpunoja, 1996-

 

Comments

 1. mummo
  19.3.2016 / 10:42

  Kaunista ,kaunista ja niin koskettavaa , pitäisi aina muistaa että elämä on tässä ja nyt nauttia, jokaisesta hetkestä koko sydämellään . Sydämmellistä viikonloppua TV MUMMO

 2. Virpi
  19.3.2016 / 10:55

  Olipa ajankohtaista <3 Juuri eilen juttelin erään ihmisen kanssa, kuinka vuodet karkaavat. Hänellä oli vielä pienet lapset ja minulla jo kohta maailmalle lähtevät. Juuri nyt tunnen suurinta luopumisen tuskaa, se on niin lähellä jo. Toisaalta huomaan ihania asioita nuorissani, huomaavaisuutta, herkkyyttä,arvostusta elämää ja toisia ihmisiä kohtaan. Huomaan, että olen onnistunut jossain, he ovat onnistuneet. Elämä kantaa ja vie eteenpäin, niin sen kuuluukin. Minullakin tuli tippa linssiin, kurkistin huoneisiin joissa vielä nukutaan. Toisen peiton kulman alta näkyi sininen pörröinen rokkitukka, toisesta huoneesta kajasti sininen valo, kurkistus,"huomenta äippä, kivaa lauantaita, herättiin aikaisin, sää ja mää" ja virnistys. Sydän sulaa,tulee hyvä mieli, vielä ne on siinä :). Ihanaa lauantaita sinullekin ja kiitos runosta. Pakko oli jakaa omalla face-sivullakin <3 tuo runo...:)

  • 21.3.2016 / 10:33

   Mua niin itkettää tämä viestisi. Kirjoitit jotenkin niin tosi kauniisti ja koskettavasti <3. Lisäksi itkettää jo nyt ajatus siitä, että tuo oma aarre ei aina asu kanssamme saman katon alla :( :D. Toivon, että osaan opettaa omalle lapselleni noita samoja asioita kuin sinä.

 3. Tytti
  19.3.2016 / 12:32

  Ihana <3 välit omiin vanhempiini viilentyneinä, kosketti <3

 4. mannas
  19.3.2016 / 14:35

  Tärkeitä sanoja ja tekoja. Hauskaa, kun pääsenkin tänä viikonloppuna niitä toteuttamaan. Vietän äiti-poika -viikonloppua aikuisen opiskelijapojan luona toisella laidalla Suomea. Käymme kaupungilla ja teatterissa ja syömme hyvin. Ja puhumme paljon tärkeitä ja vähemmän tärkeitä asioita. Äitiys muuttaa muotoaan lapsen aikuistuessa ja tapaamisetkin ovat välillä harvassa, mutta rakkaus ei vähene. Ja aina ne ovat parhaita hetkiä kun kohdataan. Oma lapsi on ihan parasta seuraa kaiken ikäisenä :)Ihanaa virpomisviikonloppua teidän perheelle!

  • 21.3.2016 / 10:35

   Ihanasti kirjoitettu ja aivan ihana viikonloppu ollut teillä! <3 Varmasti niin kullanarvoista aikaa molemmin puolin, saada viettää aikaa yhdessä.
   Täällä meilläpäin muuten virvotaan vasta tulevana lauantaina! :)

 5. 19.3.2016 / 14:54

  Aivan ihana runo ja tietysti ajatus <3

 6. M
  19.3.2016 / 15:43

  Voi ei..siis ihana ja kyyneleet tuli silmiini.. Voi mä niin yhdyn tuohon sanomaasi-ei se pieni voi tietää kuinka rakas ja kaikki hän on äidille. Sanon omalle tytölleni monta kertaa päivässä sen ,että äiti rakastaa sinua niiiiin niiin paljon. Matkii sitä söpösti perässä (äiti nakastaa)

  • 21.3.2016 / 10:38

   Sama täällä! Ja ihana tyttösi <3.
   Minäkin hoen pojalle useita kertoja päivässä, kuinka rakas hän on minulle ja isälleen. Usein jatkan litaniaa vielä että mummu rakastaa M:a, pappa rakastaa M:a, fammu rakastaa M:a, faffa rakastaa M:a jne. :D ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.