Meidän yhteinen brunssi

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Vaasan Taika’ title=’Koko perheen brunssi’]

Yritän ottaa elämässä ilon irti pienistä asioista, arkisista asioista ja ennen kaikkea juuri niistä, sillä elämä on suurimmaksi osaksi arkea. On oma päätös, miten siihen suhtautuu. Arki voi joskus tuntua hieman tasapaksulta, mutta joskus on tärkeää tehdä siitä hieman erityisempää; pysähtyä ja nauttia hetkestä eikä se aina vaadi edes mitään sen suurempia toimenpiteitä! Tätä ajattelin viestiä tällä postauksellani, kun lähdin mukaan Indiedaysin ja Vaasanin Sano se leivällä -kampanjaan. Tämän kampanjan tarkoitus on viestiä tunteensa leivällä. Mielestäni jotenkin niin ihana ja yksinkertaisen arkinen ajatus, jolla on kuitenkin niin suuri vaikutus!

Miehen isyysvapaan aikana järjestin meille ihanan värikkään brunssin. Aina ei tarvitse olla mikään erityinen juhlapäivä, jotta voi vähän panostaa! Valitsin brunssin sisällön ihan meidän omien mieltymystemme mukaisesti; mistä kukin eniten tykkää. Leipä oli iso osa tätä, se on nimittäin maidon lisäksi aina yksi vakiovaruste sekä aamu- että iltapaloillamme. Meillä syödään yleisesti ottaen aika monipuolisesti erilaisia leipiä, tällä brunssilla herkuttelimme Vaasan Taika Moniviljaleivällä. Tässä kyseisessä leivässä on maukkaaksi paahtuvia pellavan- ja auringonkukansiemeniä, hirssiä sekä kaura- ja maissihiutaleita. Kiinnitin huomioni myöskin siihen, miten kivan ohuita leipäviipaleet ovat etenkin leivän paahtamista ajatellen. Inhoan sitä, että paksuhko leipä paahtuu vain reunoista ja on keskeltä sellainen lössömössö. Nämä paahtuvat täydellisen tasaisesti mukavan rapsakoiksi; sellaisiksi, joihin voisilmä sulaa myös tasaisesti!

Omasta mielestäni brunssiin kuuluu tärkeänä osana tuorepuristettu appelsiinimehu – en varmaan koskaan kyllästy tähän herkkuun! Joissain hotelleissa mehuautomaatteihin lisätään vettä, jolloin mehuhanasta lasiin valuva lopputulos on aikamoista litkua, mutta kotonavalmistettu, tuoreista appelsiineista puristettu mehu on ihan omaa luokkaansa! Lisäksi olen muutenkin sitä mieltä, että vesi vetenä ja mehu mehuna…

Pojalleni valmistin Vaasan Taika Moniviljaleivät hänen makuunsa: pelkällä voilla (juuh, nirsoiluvaihe jatkuu edelleen…):

Haukkasi tuota paprikasydäntä luullen sitä vesimeloniksi, ilme oli kuulkaas näkemisen arvoinen! Pojan mieliksi (toki myös meidän vanhempien) pöydässä oli valikoima hedelmiä: banaania, viinirypäleitä ja vesimelonia. 
Miehen lautaselle kokosin moniviljaleivän hänen makunsa mukaisesti: juustoa, salaattia, kurkkua ja paprikaa. Pienen moniviljaleipäsydämen kera. Kiitoksena miehelle siitä, että hän on niin kivasti ollut kannustamassa puuhelmiaskarteluissani ja viettänyt aikaa poikamme kanssa, jotta olen voinut uppoutua rauhassa puuhasteluideni pariin.

Näin värikkään pöydän ääressä ei voi päivä lähteä muuten kuin erinomaisesti käyntiin! Kaikki nuo ihanat värit ja valmis aamiaispöytä – tervetulleita milloin tahansa!

tulips

Tiesin, että miehen mielestä brunssin kruunaavat munakokkeli ja rapsakat pekoniviipaleet, joten vielä niitä lautaselle ja se on siinä! Kun lautaset on tyhjiä, on aika täyttää kahvikupponen ja siemailla sitä kaikessa rauhassa maailman parhaassa seurassa ♥.

Tämä kampanja pitää sisällään myös lukijakilpailun Instagramin puolella. Jaa kuva omasta herkkuleivästäsi hashtagein #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja tägää kuvaan myös @vaasan_leipomot. @Vaasan_leipomot arpoo Instagram-tilillään joka perjantai kaksi voittajaa, jotka palkitaan herkullisin eväskorein (arvo noin 40 euroa). Nyt siis leipäherkuttelemaan ja omia leipähetkiä jakamaan, niin saatat voittaa eväskorin jo ensi perjantaina! Tarkemmat ohjeet ja säännöt löydät kampanjasivuilta.

Nyt toivottelen teille upean aurinkoista ensimmäistä pääsiäispäivää ja toivotan tervetulleeksi kesäajan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.