(Lähes) Toteutunut haavelista

Vakiolukijani muistavatkin varmasti, että tykkään aina silloin tällöin tehdä kollaaseja haaveilemistani tuotteista. Sellaista mukavaa aivot narikkaan -tyylistä touhua, joka on aina välillä oikeinkin tervetullutta! Näiden haaveilupuuhien lisäksi tykkään säästää rahaa (postaus Minä ja raha) jotain tiettyä tarkoitusta varten. Kun nämä kaksi yhdistää, käy aina aika ajoin niin onnekkaasti, että jokin haave toteutuu ja sen voi sitten haavelistalta ruksata yli!

Tämä seuraava kollaasi on näkynyt blogissani jo useaankin otteeseen, en edes muista montako vuotta sitten ensimmäistä kertaa! Aikoinaan kokosin tähän joitain haaveilemiani tuotteita ja annoin ajan kulua, jotta huomaisin, haaveilenko niistä edelleen vai onko haaveilu jonkin suhteen laantunut. Joihinkin tuotteisiin voi nimittäin kyllästyä ennen kuin niitä ehtii hankkimaan!

Näistä viidestä haaveilemastani tuotteesta kolme on saanut kodin meiltä: Louis Poulsenin Panthella-valaisin, Arne Jacobsenin AJ-valaisin sekä HAY:n About a Chair. Panthella on valaissut olohuonettamme jo muutaman vuoden, kun taas AJ päätyi työhuoneeseeni viime syksynä. Työtuolinani on pari-kolme vuotta toiminut tuo kollaasissa näkyvä HAY:n tuoli ja nappiostos oli sekin – huippumukava tuoli istua! Teen aina tällaiset hieman arvokkaammat hankinnat aleprosentein, sillä tavalla hankinta tuntuu erityisen onnistuneelta. Kun tietää hyvissä ajoin etukäteen, mitä aikoo hankkia, osaa katsella myös aletarjontaa sillä silmällä ja napata heti kiinni, kun tilaisuus koittaa!

haavekollaasi

Entäs sitten kollaasin kaksi muuta tuotetta? Ensimmäisenä tuo Woodnotesin Avenue-matto, joka on aivan ihana! Haaveilin siitä pari vuotta, kunnes vihdoin sain aikaiseksi hankkia pienen näytepalan. Käytin sitä kotona ja huomasin, etteivät sävyt sovi olohuoneeseemme lainkaan! Vaikutelma oli jotenkin ihmeellisen tunkkainen, joten haaveilu tämän tuotteen osalta päättyi yllättävän nopeasti siihen. Edelleen se silti muiden kuvissa kiinnittää huomioni, mutta enää en sitä omaan kotiini haikaile.

Toinen haavetuotteeni: Harri Koskisen Woodnotesille suunnittelema K-tuoli. Valkoinen versio on silmissäni kaunein, mutta jalkaosaa olen jäänyt miettimään… Joko tuolla kuvassa näkyvällä tai sitten pyörivällä jalalla. Tämä hankinta on kuitenkin jäissä, sillä jotenkin en näe tälle nyt kotonamme tarvetta. Tähän vaikutti isosti myös viimesyksyinen kirppislöytöni, jonka johdosta kotiimme päätyi kaksi nojatuolia eikä niistäkään toiselle meinaa löytyä paikkaa :D. Lisäksi tuo valkoinen väri mietityttää, että onko se kuitenkaan pikkulapsiajan järkiostos…

Huomasin, että en ole pitkään aikaan haaveillut mistään tietystä tuotteesta mitenkään kovin voimakkaasti. Jotain valaisin- ja tuolihaaveita nyt on aina, mutta saapa nähdä, tuleeko tänä vuonna hankittua mitään! Kävin tänään pojan kanssa mummuani terveyskeskuksessa katsomassa ja hän siinä keskustelun lomassa tuumasi, että osta nyt itelles jotain kivaa, ekkai kaikkia vaan säästöön laita vai ookko nii visu! Joten ehkä mun täytyy kuunnella mummua ja tänään hieman selailla tarjontaa, pitkästä aikaa… Haaveilen varmaan kolmatta vuotta niitä uusia ruokapöydän tuoleja ja sen verran arvokkaat tuolit on vaihtoehtoina, että tiedän jo kysymättäkin, että mies ei tuohon hankintaan tule kovinkaan suurella prosenttiosuudella osallistumaan, joten paiskinpas tälle illalle vielä vähän töitä ja tienaan vaikka niitä tuolirahoja! :D 

Comments

 1. Nimetön
  29.4.2016 / 20:32

  Mitä tuoleja olet ajatellut? Meillä vähän samannäköinen pöytä kuin teillä ja myös uudet tuolit harkinnan alla. Muutamia vaihtoehtoja olen pyöritellyt, mm. Artekin valkoiset 66:t, Muuton valkoiset Visut metallijaloilla, Muurahaistuolit…Mutta kaikki niin turkasen hintavia…Ja toisaalta haaveilen myös pyöreästä pöydästä…Mutta ois kiva kuulla sun mietinnässä olleita vaihtoehtoja :)

  • 30.4.2016 / 14:12

   Täälläkin on useitakin vaihtoehtoja pyörinyt! Tuota kuvan HAY:n tuolia olin kaavaillut, mutta se on liian iso tuohon tilaan, kun ei mahdu ollenkaan pöydän alle. Seuraava ehdokas oli HAY:n Hee ja se kotonamme jo kävikin, mutta lähti takaisin: ei sopinut pöydän kanssa yhtään eikä siinä ole niin mukava istuakaan. Muuton Visut on vaihtoehtoina (en vain tiedä millä jaloilla ja missä sävyissä)… Muurahaistuolejakin olen miettinyt, mutta niistä voiton vievät Seiskatuolit, ovat jotenkin simppelimmät ja selkeämmät muotokieleltään. Muistuttavat myös kovasti nykyisiä tuolejamme, joten ne ainakin sopisivat ruokailutilaamme tosi hyvin. Ehkä niitä neljä ja sitten kaksi jotain muuta… ;) On siinä miettimistä!
   Täällä muuten sama pyöreän, valkoisen pöydän haave, mutta ehkä sellainen sopisi parhaiten terassillemme.

 2. 29.4.2016 / 22:00

  Haaveilu on kivaa, ja erityisen ihanaksi se touhu muuttuu, jos haave sattuukin toteutumaan. :) Tällä hetkellä omalla haavelistallani on Iittalan harmaa Leimu-valaisin, mieluiten siinä suuremmassa koossa. Jossain vaiheessa tuon haaveen kyllä toteutan, sen verran kaunis lamppu on kyseessä. <3

  • 30.4.2016 / 14:09

   Just näin! Ja hankintojen suunnittelu on hirmuisen mukavaa myöskin tai oikeastaan se taitaa olla osa sitä haaveilua… :)
   Leimu on kyllä kaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.